HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2017 Salı - 17:43

İzmir'in Demokrasi Evi Tezcan'ı ağırladı

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İzmir'de 'hayır' cephesinin merkez seçim üssü olan Çankaya Demokrasi Evi'ni ziyaret etti. Tezcan 16 Nisan'daki referanduma yönelik mesajlar verdi.

İzmir in Demokrasi Evi Tezcan ı ağırladı

EGEDESONSÖZ - CHP Seçim ve Hukuk İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan İzmir'e geldi. Tezcan tüm masraflarını CHP İzmir İl Başkanlığı'nın karşıladığı 'hayır' cephesinin merkez seçim üssü olan Çankaya Demokrasi Evi'ni ziyaret etti. Tezcan'a, İl Başkanı Asuman Ali Güven, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve il yöneticileri eşlik etti.

REFERANDUM MESAJLARI VERDİ

Demokrasi Evi'nin açılmasında katkı koyanlar ile burada mesai harcayanlara çabaları nedeniyle teşekkür eden Tezcan, referanduma yönelik açıklamalarda bulundu.


Tezcan şunları söyledi; "16 Nisan için geriye saymaya başladık. Türkiye’nin her yerini dolaşmaya başladık. Başından bu yana söyledik. Bu referandum siyasi referandum değil, iktidarı değiştirmeye yönelik bir referandum değil tam tersine Türkiye’nin geleceği için önemli ve esaslı bir karar vereceğiz. Türkiye’de sistemin gerçekten sorunlarımızı çözecek daha iyi daha güçlü bir demokrasiyi kurabilecek birlikteliği yakalayacağız mı yoksa Türkiye’de elimizdekini de kaybedebileceğimiz bir başka bilinmez maceraya doğru mu sürükleneceğiz. Türkiye’de parlamenter sistemin iyi işlemediğini bizde biliyoruz. Bunun düzeltilmeye iyileştirmelere muhtaç olduğunu biz de biliyoruz. Seçim barajlarının olmadığı vatandaşların kendisini siyasette hakkıyla temsil edebildiği özgür demokratik bir Türkiye istiyoruz. Ama bugün önümüze getirilen bu anayasa tercihi Türkiye’yi daha büyük bir kıskacın içine sokma teklifi. Daha büyük bir cenderenin içine sokmaya çalışıyorlar. Bilinmez maceranın içine Türkiye’yi sürüklemek istiyorlar.

PADİŞAHLARDA BİLE OLMAYAN YETKİ

Bütün yetkilerin tek bir kişinin elinde toplandığı o tek bir kişinin herkese dokunabildiği ama kimsenin ona hesap soramadığı bir düzen kurmaya çalışıyorlar. Böyle bir düzen bizim tarihimizde de yoktur. Osmanlı padişahlarında bile olmayan yetkilerin bugün 2017 yılında bir kişinin eline verilmek isteniyor. Başından beri vurguladık. Biz o bir kişinin kimliği ile meşgul değiliz. İnsanlar geçicidir fanidir bugün gelir yarın gider ama kim olursa olsun bu kadar yetkiyi bir kişinin eline teslim edilemez. Bir kişiye teslim etmek için anaysa yapılmaz. Anayasalar sınırlamak için denge kurmak için yapılır. Eğer yetkileri bir kişinin eline vereceksek o zaman bu kadar maddeye bu kadar çalışmaya gerek yok. Bir madde de dersin ki seçilen kişi her istediğini yapar 5 sene sonrada millet  sandığa gitsin sandıkta değiştirsin dersin bu kadarda uğraşmazsın.


DİKTATÖRLÜK ÇIKIŞI! 

Bunun adı diktatörlüktür. Müslümanlık tarihi diktatörlerin verdiği acılarla doludur. Tarihten ders almak zorundayız. Geleceği kurarken de tarihten ders almak zorundayız. Çabamız budur. Bu çaba içinde biz bu teklifin geçmeyeceğine inanıyoruz ve görüyoruz. Vatandaşın sağduyusu gerçekten bizi mutlu ediyor. Türkiye’nin her yerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Sadece CHP’lilerin bir kampanyası değil bu kampanya. Bu kampanya Türkiye’de bütünlük birlik ve beraberlik isteyen üniter devletin bozulmasına fırsat vermek istemeyen Türkiye’de bölünmeye fırsat vermek istemeyen özgürlüklerin elinden alınmasını istemeyen Türkiye’de ortak akılla istişareyle tartışarak kararların alınacağı bir sistemi güçlendirmek isteyen herkesin hayırlı bir sonuç beklediği bir referandum sürecindeyiz. Böyle düşünenlerin hayır diyeceğini hayır dediğini ve sandıktanda hayır çıkacağını görüyoruz."

PEKDAŞ'TAN YÜZDE 58 ÖNGÖRÜSÜ

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, 16 Nisan'da öngörüsünün hayır oylarının yüzde 58'le çıkacağını iddia etti. Tezcan da Pekdaş'ın iddiasını onayladı ve yapılan anketlerde hayır yüzde 50'nin üstünde çıkıyor. Bu gidişle Sema Hanım'ın öngörüsü gerçek olacak" dedi.

Öte yandan merkez demokrasi evinde Tezcan'a pilav ve ayran ikram edildi.

 
Flaş gelişme: 'Jet Fadıl' için tahliye kararı
 
Jülide Kural'a hapis cezası şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de ‘şehitlik önüne’ pankart tartışması
Bölgede yaşayanların da tepki gösterdiği pankartın kaldırılması için CHP ...
Erdoğan'ın çadır ziyaretine CHP'den ilk yorum
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Erdoğan anlattı: 'Hayır standı'nda neler konuşuldu?
Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de kurulan "hayır" ...
 
Yurt dışı seçim maratonunda ilk gün raporu
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için ...
Başbakan Yıldırım: Yeni sistemle beraber artık şeytan taşlamak yok!
Başbakan Yıldırım, 14 yıldır millete hizmet ederken bir yandan da şeytan ...
CHP'li Yiğit'ten Van'da referandum mesaisi
Referandum çalışmaları kapsamında Van ve Bitlis’te vatandaşlarla bir araya ...
 
Erdoğan'dan sürpriz ziyaret: 'Hayır' çadırına uğradı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de CHP'nin 'hayır' ...
AK Partili Sürekli: Bu yetki tek taraflı değil
Sürekli, "Cumhurbaşkanı ve yasama organı olan Meclise aynı anda karşılıklı ...
AK Partili Hotar: Okuma yazma oranı arttı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı VE İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Kütüphaneler ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva