HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2014 Çarşamba - 10:17

‘İzmir’in Çöpü’nde bir flaş gelişme bir de bomba açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ÇED ihalesi yapılan ve arazi üzerindeki teknik incelemelere başlanan Yamanlar’daki çöp tesisi için yer değişikliğinin söz konusu olmadığını söyledi. Yer seçimi konusundaki eleştirilere değinen Kocaoğlu “Bu çöp hepimizin çöpü, çözmemiz gerekiyor. ‘Buraya yapma, oraya yapma’ diye belediye başkanlarımızdan istek var ama çöplerini de getirip transfer istasyonlarına bırakıyorlar. O zaman sen de çöpünü bana teslim etme” dedi.

‘İzmir’in Çöpü’nde bir flaş gelişme bir de bomba açıklama!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’da yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Katı Atık Bertaraf Tesisi için ilk resmi adım atıldı.

Yer konusunun kesinlik kazanması için geçtiğimiz ay ÇED ihalesine çıkan Büyükşehir’in, kazanan firmaya yer göstermesinin ardından arazi üzerindeki teknik çalışmalar için kollar sıvandı. İhaleyi kazanan Ankaralı Aymer firması, zemin etütlerini tamamlamak ve ön fizibilite raporunu hazırlamak için çalışmaya başladı. Teknik incelemenin tamamlanması için firmaya Nisan ayına kadar süre verildiği (115 gün) ve bir sorunla karşılaşılmaması halinde onay aşamasına geçileceği belirtildi.

HT Egeli’den Can Özlü’nün haberine göre ÇED raporunun alınması ve proje işlemlerinin tamamlanması ile birlikte, çöp tesisi en erken 2015 yılında hayata geçirilebilecek.
 
DEĞİŞME İHTİMALİ YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tartışma yaratan yer tercihi ile ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını, ÇED sürecine göre hareket edeceklerini söyledi. Kocaoğlu “Yerle ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmalar biter bitmez başlayacağız. Yerin değişme ihtimali bizim için yok. ÇED sürecine göre hareket edeceğiz. Her zorluğun aşılması gerekiyor” dedi.


 
TESİSİ İSTEMİYORSAN ÇÖPÜ VERME
Çöp tesisi için belirlenen yer hakkında bazı ilçe belediye başkanları tarafından gösterilen tepkileri doğru bulmadığını ifade eden Kocaoğlu “Seçilen yer öyle bir yer ki çöp tesisi gündeme gelene kadar hiçbir belediye başkanı gitmemiştir. Dağ başında bir yer. Benim sınırlarım içinde olmasın' ne demek? Bu biraz farklı bir bakış açısı. Karşıyaka, Çiğli ya da Menemen'i etkileyecek bir şey yok. Biz depolama alanı kurmuyoruz ki, modern bir tesis kuruyoruz. Bu çöp hepimizin çöpü, çözmemiz gerekiyor. ‘Buraya yapma, oraya yapma’ diye belediye başkanlarımızdan istek var ama çöplerini de getirip transfer istasyonlarına bırakıyorlar. O zaman sen de çöpünü bana teslim etme. Önce bir örnek tesis yapalım daha sonra farklı noktalara da yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN’DAN BİR DE KÖRFEZ AÇIKLAMASI
Başkan Aziz Kocaoğlu, TCDD ile ortak hayata geçirecekleri Büyük Kanal Projesi ile ilgili ÇED sürecinde sıkıntı yaşadıklarını, bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu "Körfez'de 13,5 kilometre kanal yapacağım. Bir kuruş para kazanmayacağım. TCDD deniz yolunu derinleştirecek, liman sahasını büyütecek ve kazancını 3'e katlayacak. Bir an önce ÇED raporunun çıkması lazım. Dünyanın en önemli geri kazanım sistemini kuruyoruz Körfez'de. Buradan çıkan kumun, çamurun ayrıştırılması, inşaat malzemesi ya da tarım toprağı olarak kullanılması çok önemli. Bunların hepsi olacak ama gecikiyor. Bir proje üzerinden herkes belli hesaplar yapıyor. Geciktirilmenin tesadüf olup olmadığını bilemiyorum. Var bir şey. İzmir uzunca bir süredir zoru başarmış bir kent. Zorlanarak yapıyoruz" (HT Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SADECE VATANDAŞ 29 Ocak 2014 Çarşamba 16:03

Çöp aynı zamanda değerli bir kaynaktır. Sürdürülebilir ekonomi içinde vaz geçilemez sonsuz bir kaynaktır. (İnsanlar varolduğu ve tükettiği sürece...) Bu konuda belediye bir proje yarışması açıp, İzmirlilerden ve (sadece)İzmirli firmalardan öneri, görüş alabilir. Akla gelmedik yeni çözümler lokal düzeyde çıkabilir. Hem de İzmir kamuoyu bu sürece daha aktif katılmış, tartışmış, çözüm aramış olur. Sadece belediyenin eline bırakılınca, siyasi tartışmalar ve engellemeler çözüm sürecini uzatıyor. İzmirli çöp sürecinin siyaset dışında kalıp çözülmesini tercih ediyor

Yorumu oyla      16      6  
zekrem 29 Ocak 2014 Çarşamba 11:40

Sayın kocaoğlu biz bu filmi daha önce seyretmiştik bir önceki seçimden önce de aynı şarkıyı söylüyordun ama çiğli özellikle harmandalı balatçık evka5 3.dünya ülkeleri gibi çöp kokusundan geçilmiyor artık yemezler!

Yorumu oyla      16      18  
Güzel İzmirim 29 Ocak 2014 Çarşamba 10:50

Her belediye kendi çöpünü kendi ilçe sınırları içinde çözsün o zaman. Büyükşehir elinden gelen her türlü teknik ve bilgi desteği, maddi yardım sağlayacaktır... Eminim.

Yorumu oyla      38      7  
TC misafir 29 Ocak 2014 Çarşamba 10:41

Çöp sorunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor artık mevcut yerde tesisin olması zaten imkansız ve sağlıksız. Bunun için çevreye zararının olmayacağı veya bu zararın minimum olacağı ve en son teknolojiyle donatılmış bir tesisin yapılması artık farz oldu. Ayrıca son teknoloji bir tesisle hem geri dönüşüm sağlanabilir hem de enerji üretilebilir. yer konusundaki kararın doğru olup olmadığını ÇED raporuyla göreceğiz.

Yorumu oyla      28      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de en güzel karne hediyesi: Sinema şöleni
Sömestrde çocukları unutmayan Çiğli Belediyesi sezonun sevilen animasyon ...
Konak'tan atık pil toplama rekoru
Konak ilçe sınırlarında uygulanmakta olan “Atık Pil Geri Dönüşüm Projesi” ...
'Buz canavarları' Belgrad'tan 6 madalya ile döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buz pateni sporcuları Sırbistan’ın başkenti ...
 
'Sakin Şehir'in Kaleiçi'ne sihirli dokunuşlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi'nin ortak hizmet ...
Kürüm engellilerden 5 yıl daha istedi
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, engelliler ve aileleri ile kahvaltıda ...
Narlıdere’de Balbay'lı Uğur Mumcu Heykeli açılışı
Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, bombalı saldırı sonucu katledişinin 21. Yılında, ...
 
Başkan Keskin'den pazarcı esnafını sevindiren açıklama
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, kent ekonomisinde önemli bir yere ...
Fotoğrafçıların gözüyle Menderes
Menderes Belediye “Bence Menderes” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. ...
Urla demokrasi şehitlerini unutmadı
Urla Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi Adalet ve Demokrasi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva