HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2016 Çarşamba - 09:28

İzmir’in büyük dönüşüm projesi 4.kez ihaleye çıkıyor!

Uzundere Mahallesi'nde 280 konut ve 33 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi için yarın dördüncü kez ihaleye çıkıyor.

İzmir’in büyük dönüşüm projesi 4.kez ihaleye çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi'nde 280 konut ve 33 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi için yarın dördüncü kez ihaleye çıkıyor.

Yapım ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a bendine göre iki aşamalı olarak “Kapalı Teklif Usulü” ile yapılacak. Aynı gün isteklilerin mali ve teknik yeterliklerinin değerlendirilmesini takiben mali teklifler açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabına bir türlü başlayamadı. Mayıs ve haziran ayında yapılan ilk iki ihale, hiçbir müteahhit şirketin teklif vermemesi nedeniyle iptal edildi. Müteahhitler kar oranını düşük, inşaat bitirme süresini ise kısa buldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Proje ihalesi bu süreçten sonra 450 günden 600 güne çıkarıldı. Daha önce 18 aya kadar ödenmesi kararlaştırılan 600 lira kira yardımı süresi de 36 aya çıkarıldı.

Üçüncü ihaleye sürpriz şekilde tek teklifi İzmir'de büyük yatırımlara imza atan Folkart Yapı verdi. İhale Komisyonu yaptığı değerlendirme sonunda Folkart Yapı'nın teklifinde yer alan belgelerin idari şartnamede istenilen şekilde düzenlenmediğini tespit etti. Bu gerekçeyle iptal etti. Bunun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 Eylül'de yeniden ihale yapma kararı aldı. İhaleye Folkart Yapı'nın yeniden teklif verip vermeyeceği ve başka müteahhit firmaların katılıp katılmayacağı yarın belli olacak.

Hem “uzlaşmayla” hem de “yerinde” dönüşüm
Projeye ait tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı ve inşaat ruhsatları alındı. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapuları da Büyükşehir Belediyesi adına devralındı. İhale kapsamında firmalar, Uzundere Mahallesi'ndeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki 280 konut ve 33 işyeri için teklif verecekler. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor.

“Yüzde 100 uzlaşma” ve “yerinde dönüşüm” özelliğiyle Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında milat olması beklenen Uzundere konukları için daha önce ihaleye çıkılmış, son gerçekleştirilen ihale, teklif veren firmanın belgelerinin idari şartnamede istenilen şekilde düzenlenmemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Buz pisti ile yüzme havuzu da var
Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra gençlik merkezi,  buz pisti,  yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek. Tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

 
Askerler yemekhanede birbirine girdi: 10 yaralı
 
Ovalı'dan Caner'in transferine atkılı kutlama!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öğrenci 31 Ağustos 2016 Çarşamba 20:56

Bu sefer dönüşüm gümbür gümbür gelecek diyor içimden bi ses :) Aziz Başkanım bi göstersin Kentsel Dönüşüm nasıl oluyormuş :)

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 31 Ağustos 2016 Çarşamba 13:55

içimden bir ses , yine olmayacak diyor :) hadi hayırlısı

Yorumu oyla      11      5  
Murat 31 Ağustos 2016 Çarşamba 12:38

Turkiyede kentsel dönüşüm yasası ciktigindan beri yerinde bir kompleks dönüşüm yapılmadı ...yapılanlar sadece iki katlı vs bir evi yikip lüx bes katlı bina oldu sadece ..oysa bir mahalle bir bölge komple yikilmali otoparkından havuzuna dönüşüm olmalı ..bu proje ilk olacak diger hepsi rantsal dönüşüm ..zaten kötü yapilasma vardi simdi fecaat oldu İstanbul cok ileride dönüşümde ama gidin görün rantın en babası orda incecik küçük binaciklar yolu daraltarak yapılan apartmanlar ..yazik

Yorumu oyla      11      5  
31 Ağustos 2016 Çarşamba 11:40

Bu sefer bu iş bitsin. Kentsel dönüşümde şehir çok geri kaldı. Türkiye nin 3.buyuk şehri ama gecekondu çok fazla.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu İzmir'e seslendi: Bu sene bambaşka bir...
Büyükşehir Belediye Başkanı, “İzmirli hemşerilerimize sesleniyorum: Bu ...
Kemalpaşa 30 Ağustos'u kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi ...
İzmir Fuarı'nda her gün ayrı şölen!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos günü inovasyondan eğlenceye, ...
 
Urla Büyük Zafer'in 94.yılını kutladı
Urla 30 Ağustos Zafer Bayramının 94’ncü yıl dönümünü kutladı.
Foça'da 'büyük zafer' coşkusu!
Foça’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi…
Başkan Piriştina Somalı çocukların yüzünü güldürdü
Soma maden faciasında yakınını kaybeden çocuklara tatil hediyesi Buca ...
 
İzmir-Cape Town dostluğu: Gündem yenilenebilir enerji!
Son dönemde gerçekleşen karşılıklı ziyaretler ve imzalanan işbirliği anlaşmasıyla ...
'Yeni Kültürpark' İEF'de görücüye çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe ...
Bornova’da 30 Ağustos coşkusu
Bornova Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla karşılamaya hazırlanıyor. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva