HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 09:18

İzmir’in başkanları dönüşüme hazır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kentsel dönüşümün yapılacağı 21 ilçeyi belirlemesinin ardından, belediye başkanları, “Projelerimiz tamam. Çalışmaya başlayabiliriz” dediler.

İzmir’in başkanları dönüşüme hazır

İZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın afet riski altındaki alanlarda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerini belirlemek için yaptığı çalışmalarda, İzmir'de kentsel dönüşümün başlatılacağı 21 ilçeyi netleştirmesinin ardından çalışmalar hızlandı.

- İzmir için dönüşüm zamanı… haber için tıklayınız…

Bakanlık afet riski altındaki alan ve yapıların belirlenmesi için Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes , Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla belediyelerine yetki devri yaparken belediye başkanlarından "Biz hazırız" mesajı geldi. Belediye başkanları, göreve gediklerinden bu yana kentsel dönüşüm projeleri hazırladıklarını ve Bakanlıkla ortak çalışmak istediklerini dile getirdi. Gaziemir ve Güzelbahçe Belediye Başkanlarından ise, bu konuda gerekli altyapılarının olmadığı ve Valilik'ten yardım bekledikleri açıklaması geldi.
 
NE DEDİLER?
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: Bakanlığın talebi üzerine çalışma başlattık. Deprem Etüd Merkezinin elindeki veriler bizim için önemli. Ancak bizim merkezimiz binaları inceledikten sonra verdiği kararlar tavsiye niteliğinde. Bunun için lisanslı laboratuarların çalışma yapması gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz ve Deprem Etüd Merkezimiz çalışmalarını hızlandırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortak çalışma yapacağız. Kentsel dönüşüm projelerimiz de hazır.
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır: İzmir'de ve ilçemizde binlerce kaçak yapı var. Bir liste halinde bunu bakanlığa bildireceğiz. Kentsel dönüşüm alanları ile ilgili çalışmalarımız var. Bunları da göndereceğiz.
 
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün: Kentsel dönüşüm projesi içinde Menderes ilçesi değerlendirilmesi gereken bölge. İzmir'in su ihtiyacını karşılayan Tahtalı Havzasını bünyemizde barındırıyoruz. Kaçak yapılaşma bölgemizde oldukça fazla. Yenibaştan iyileştirilmesi gereken yerimiz çok fazla. Bununla ilgili bir çalışma başlatacağız. Ancak, Menderes Belediyesi'nin tek başına çalışması yetmiyor. DSİ, Büyükşehir Belediyesi, İZSU'nun da bize destek olması gerekiyor. 1992 yılındaki su havzası yönetmeliği ile 2012'de idarecilik yapmayı doğru bulmuyorum. Bununla ilgili de bir düzenleme yapılması gerekiyor.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı:
Yerinde bir karar. Bizler de şimdiden belediyenin teknik kısımlarını hareket geçirdik. Çalışmaları yapıyoruz Adatepe, Akıncılar, Hürriyet ve Hürriyet Mahalleri ile ilgili projelerimiz var.
 
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: Kentsel dönüşüm için çalışma yapılması gelecek için umut verici. Bu çalışmalar yürütülürken halkın mağdur edilmemesi önemli bir unsur. Toplumsal barışla bu dönüşüm gerçekleşmeli ve bu yerinde olmalı. Belediye olarak gerekli çalışmalara zaten başladık. Bakanlığımıza bildireceğiz.
 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur: Kentsel dönüşümle ilgili yönetmeliğin çıkması lazım. Yönetmelik bizim yapacağımız çalışmaların yol haritasıdır. Belli olmayan birçok nokta var. Bizim daha önce yaptığımız çalışmalar var. Riskli bölgeler var. Biz hazırız. Kanun ve genelge var ancak yönetmelik yok. Onu bekliyoruz.
 
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin: Doğru bir çalışma. Biz de ilçemizde depreme dayanıksız bölgelerin tespiti noktasında çalışma başlattık. En yakın zamanda planlarımızı tamamlayıp Bakanlığa göndereceğiz. Yerinde bir karar.
 
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm: Maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istediği kentsel dönüşüm projeleri bir yıldan bu yana onay bekliyor. Karabağlar olarak kentsel dönüşüm konusunda tüm alt yapı çalışmalarını hazırladık. İlçemizin yarısı kaçak ve riskli yapılardan oluşuyor.
 
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı: Biz bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Her şeyi ile kentsel dönüşüme hazırız. 'Düğmeye basın' denildiğinde harekete geçeriz.
 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz: Hazırlıklarımızı yapıyoruz. TOKİ ile 300 konutluk bir projeyi ortak yapacağız. Kentsel dönüşümle ilgili belediyede özel bir birim kurduk. Çalışmaları tamamlayıp Bakanlığa göndereceğiz.
 
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş: Yılladır yapılması gerekip de yapılmayan, daha önceki hükümetlerin göz ardı ettiği bir konu. Hazine arazileri üzerine, dere içlerine uygunsuz, plansız inşaatlar yapılmasına göz yumuldu. Daha sonra da alt yapı sağlandı. Yeni yasayla birlikte göz ardı edilen konuların üzerine gidilecek. Bayandır bu açıdan şanslı bir ilçe. Kentsel yenileme alanlarımız var. Buralarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: Bakanlığın yazısı henüz elimize ulaşmadı. Ancak riskli alanların tespiti ile ilgili bize yetki devri verilirse bunu seve seve yaparız. Çok iyi bir gelişme.
 
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Sevindik. Ancak bunun tespiti noktasında sıkıntımız var. Kadromuz yetersiz. 10 memurla işleri yürütmeye çalışıyorum. Aralarında jeoloji mühendisi yok. Diğer belediyelerin yaptığı çalışmaları incelemeye başladık. Gerekirse hizmet alımı yapacağız, valilikten uzman personel isteyeceğiz.
 
‘YETERLİ ALTYAPIMIZ YOK’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: Kentsel dönüşüm konusunda Büyükşehir ve üniversitelerle birlikte çalıştık. Ancak riskli alanların tespiti noktasında elimizde yeterli araç-gereç ve personel yok. Bunun için de ayrı bütçe gerekiyor. Dışarıdan bakarak binaların riskli olup olmadığını belirleyemeyiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Teknik alt yapı ve mühendisimiz yok.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 5 Temmuz 2012 Perşembe 17:39

başkanlar, çözümün değil sorunun parçası olmuş. adım gibi eminim ki,yarısından fazlasını ne projesi var, nede bir çalışması... 'Biz hazırız. Kanun ve genelge var ancak yönetmelik yok. Onu bekliyoruz.' böyle evap olur mu yaa :)

Yorumu oyla      11      5  
partizan 4 Temmuz 2012 Çarşamba 21:40

Kentsel Donusummu?O da nedemek once Kaldirim iskalleriyle Konak kemeralti iskalcileri hamutculariyla bas edemeyen beceriksizler kentsel donusummu Hadi canim sende...

Yorumu oyla      13      6  
Erdi 4 Temmuz 2012 Çarşamba 10:45

Karabağlar belediyesi önce kendi binanı yap istersen müdürlüklerin hepsi bir tarafta...

Yorumu oyla      18      7  
DEMOKRAT 4 Temmuz 2012 Çarşamba 09:26

Başkanların Açıklamalarının Hepsini Okuyamadım Ama,Buca Belediyesinin Açıklaması Çok Hoşuma Gitti Doğrusu.Saydığı 3 Mahalleye Ancak Yapabilecekleri Ancak,Mevcut Parklarının Yenilenmesi Ve Son Zamanların MODASI Olan HEYKEL Yaptırmak Olabilir.

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 30 günlük rötar çevreyi kurtardı
Karşıyaka’daki altın madeninin ruhsatı, şirketin başvuruyu geçici yönetmeliğin ...
Büyük kurvaziyer buluşması Havagazı'nda start aldı
Kurvaziyer turizminin kalbi İzmir’de atmaya başladı. Ticaret Odası’nın ...
AK Partili Meclis Üyesi: Madımak sanıkları suçsuzdur!
Çiğli Belediyesi Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Akar’dan ...
 
Bayraklı Meclisi’nde ‘namert’ tartışması
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ...
‘Kocaoğlu yargıyı etkiliyor’ şikayetlerine savcılıktan ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır'ın Belediye ...
Şehit Yüzbaşı’nın adı parkta yaşayacak
Narlıdere ilçe sınırlarında bulunan isimsiz parka Şehit Piyade Yüzbaşı ...
 
Aliağa'daki kabotaj yarışları nefes kesti
Aliağa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi törenlerinin bir ...
Karşıyaka zabıtası göz açtırmıyor
Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri ruhsatsız işyerleri ile işgalcilere ...
Karşıyaka 35 aydını 2 Temmuz Anıtı'nda andı
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında katledilen 35 aydın unutulmadı. Karşıyaka ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva