HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2018 Çarşamba - 09:32

İzmir'in Ankara'da bekleyen projeleri meclis gündeminde... 14 projeye 14 önerge!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlıklar ve ilgili genel müdürlüklerden onay bekleyen 14 projesini 14 soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

İzmir in Ankara da bekleyen projeleri meclis gündeminde... 14 projeye 14 önerge!

Bakanlıklar ve ilgili genel müdürlüklerden onay gelmediği için uzun zamandır askıda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri TBMM gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 projesi için harekete geçti ve her proje için ilgili Bakanlıklara ayrı ayrı soru önergesi verdi.

Bakan, İzmir’in ‘tıkanmış’ projelerinin önünün açılarak, İzmirlilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmet ve yatırımları kapsayan projelerin devam edebilmesi için çağrı yaptı.

Verdiği soru önergelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine hangi somut ve hukuki gerekçelerle yanıt verilmediğini soran Bakan, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ne zaman yanıt verileceği’ ve ‘ilgili projelerin hangi aşamada olduğu’ sorularının da cevaplarını istedi.

CHP’li Murat Bakan; Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

- Halkapınar-Otogar arasındaki 4.5 kilometrelik HRS Projesi ile ilgili güzergâh ve istasyonların yerleri ile ilgili bilgi ne zaman paylaşılacaktır? Bu hat ne zaman hayata geçirilecektir?

- İnciraltı’nın sağlık konsepti ile planlanmasına ilişkin bir çalışmanız var mı? Bu konudaki çalışmalar ne aşamadadır?

- Konak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinin revizyon çalışmaları için gerekli plan değişikliği ne zaman onaylanacak ve çalışmalar ne zaman başlayacaktır?

- Foça’daki Maliye Hazinesi mülkünde bulunan 163 ada ve 4 numaralı parsele kayıtlı arazinin Defterdarlık’tan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi hangi somut ve hukuki gerekçelerle gerçekleşmemektedir? Söz konusu arazinin Defterdarlık’tan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi ne zaman gerçekleştirilecektir?

- Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 11288 ada 1 ve 2 parselin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne harca esas değer üzerinden ‘bedeli karşılığında’ devri, hangi somut ve hukuki gerekçelerle 18.11.2014 tarihinden beri hala gerçekleşmemiştir? Söz konusu devir işlemi ne zaman gerçekleşecektir?

- Maliye Hazinesi adına kayıtlı 60 adet parselin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne harca esas değer üzerinden ‘bedeli karşılığında’ devri hangi somut ve hukuki gerekçelerle 10.04.2013 tarihinden beri hala gerçekleşmemiştir? Söz konusu devir işlemi ne zaman gerçekleşecektir?

- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nün üç projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İller Bankası’na yapılan yüzde 7 ve 10 yıl vadeli kredi başvurusuna hangi somut ve hukuki gerekçelerle yanıt verilmemektedir? İller Bankası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu projeleri için talep ettiği kredi başvurusuna ne zaman yanıt verecektir?

- Kamulaştırma kararı çıkarılmış, ifraz işlemleri yapılmış olan İzmir Konak/Güney’deki 2601 ada 2 numaralı parsel için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD’den beklediği yanıt hangi somut ve hukuki gerekçelerle verilmemektedir? Söz konusu alanla ilgili yanıt bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ne zaman yanıt verilecektir?

- Menderes, Karaburun ve Bornova bulunan söz konusu parsellerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için süreç ne aşamadadır? Milli Emlak Genel Müdürlüğü ilgili alanların tahsisi için ne zaman onay verecektir?

- TCDD ile yapılan protokolde sehven yer alan “İZBAN, 3 yıl boyunca her yıl TCDD’ye 5 milyon dolar + 5 milyon Euro öder” ibaresi yarı yarıya indirilecek şekilde düzeltilmesi ve İZBAN’ın bu noktadaki mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız bir çalışma yürütmekte midir? Mahkeme kararı ile onaylanmış olan geçmiş yıllara ait “hat kullanım ve bakım bedeli” tahakkuku için nasıl bir çözüm düşünülmektedir?

- İZBAN için gerekli alt yapı ve sinyalizasyon sistemi yenilenecek midir? Bu konuda Bakanlığınız bir çalışma içerisinde midir?

- Yeni yolcu gemilerinin bağlama yatak yeri olarak kullanılabilmesi için Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın tahsisi ne zaman gerçekleştirilecektir? Konuyla ilgili çalışmalar ne aşamadadır?

- Mavişehir-Alaybey ile Alaybey-Alsancak Limanı kıyı kesimine ilişkin plan teklifinin onayı ne zaman gelecektir? Mavişehir Vapur İskelesi'nin yapımı ne zaman başlayacaktır?

- Toplu ulaşım hizmeti veren kooperatif ve birliklerin ‘istisna’ kapsamına alınarak iş bitirme belgesinden muaf tutulmaları, ihaleye girme hakkı kazanmaları ve Toplu Ulaşım Sistemi’ne entegre edilmeleri konusunda bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

 
Jet kazasında şok iddia: Pilot kayıp!
 
Altına İzmir ayar veriyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Mart 2018 Çarşamba 17:37

İzmirlimisiniz? Çiğli'yi bilmiyorsanız diyecek birşey yok. Mavişehir konutlarından sonra ne var? Deniz ordamı bitiyor? Çiğli başlıyor. Öğrende gel.

Yorumu oyla      10      5  
Angarya 14 Mart 2018 Çarşamba 16:06

Angaradan bakınca İzmir‘e yatırım yapmak angarya çünkü Ankara‘da İzmir öksüz ve yetim.

Yorumu oyla      11      5  
14 Mart 2018 Çarşamba 12:00

Çiğli' nin sahili mi var da iskele yapacaksın ? :)

Yorumu oyla      9      6  
14 Mart 2018 Çarşamba 09:58

dibinde bostanlı iskelesi varken mavişehire vapur iskelesi yapılması yanlış. işin doğrusu Çiğli Vapur İskelesi yapmaktır. Belediyenin bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Büyükşehirde çalışan beyefendi bayanların konaktan vapurla mavişehirdeki evlerine gitmek için bilerek gereksiz yatırım yapılıyor. Mavişehirde birşey yok. Kuzeyde koskoca Çiğli ilçesi yatırım bekliyor. Sadece Egekent'in nüfusu mavişehirden kat be kat ötede. Hal böyleyken Çiğli'ye vapur iskelesi yapmamak bu kente ihanettir. Aziz Kocaoğlu'nu göreve davet ediyoruz.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’e yeni atamalar: 5 değişim, 1 devam!
İl Başkanı Şengül’ün Ankara ziyaretiyle birlikte İzmir’de 6 ilçeye atama gerçekleşti.
CHP, o düzenlemeyi AYM'ye taşıyor
Son dakika haberi... CHP, 15 Temmuz'da sivillere yargı muafiyeti getiren ...
İYİ Parti'den 'FETÖ ve DEAŞ ile mücadele planı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisi tarafından hazırlanan Acil ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ...
Yücel: Bayram bunun neresinde?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 14 Mart Tıp Bayramı ...
AK Parti İzmir’de 4 ilçenin daha takvimi netleşti!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın yürüttüğü kongre sürecinde takvim çıkarılan ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan "ittifak ve seçim hileleri' tepkisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis'te ...
İzmir'de CHP’den İYİ Parti’ye geçen o isim konuştu: Beraberimde bin 500 kişi daha getireceğim!
CHP İzmir İl Örgütü’nde siyaset yaparken karar alan ve İYİ Parti saflarına ...
Türkiye ile ABD, Münbiç konusunda anlaştı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG Menbiç'ten çekilince ABD ve Türk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva