HABERLER>SPOR
2 Haziran 2020 Salı - 13:20

İzmir’in amatörleri kazan kaldırdı: Oynamak istemiyoruz!

Anneler babalar, koronavirüs korkusundan çocuklarının sahalara dönmesini istemiyor. Başkanlar da futbolcuların motive edilemeyeceğini, ekonomik şartların da çok ağırlaştığını öne sürerek, “Bize kalırsa oynamak istemiyoruz. Federasyon ısrar ederse, oynamak zorunda kalacağız” diyor.

İzmir’in amatörleri kazan kaldırdı: Oynamak istemiyoruz!

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz’da oynatmak istediği Bölgesel Amatör ve Süper Amatör liglerde kulüp yöneticileri ve futbolcular, bu karara şiddetle karşı çıktı. Koronavirüs sürecinde çok büyük risk altında bulunan futbolcular, virüse yakalanmaktan korktuklarını, bu nedenle kalan maçları oynamak istemediklerini ifade ediyorlar. Kulüp başkanları da bu süreçte uygulanacak yönetmelikleri ekonomik anlamda yerine getirmelerinin mümkün olmadığını, dolayısıyla ligin devam etmesini istemediklerini söylüyor.

İZMİRSPOR BAŞKANI İŞLETİR: FUTBOLCULARIMIZ KARAMSAR
İzmirspor Başkanı Emin İşletir, koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılmasına karar verilmeden, kulübün spor okullarını kapattıklarını belirterek, “Bizim için sporcularımızın sağlığı, her şeyden önemli. Çocuklarımızı riske atamazdık” dedi. BAL Ligi’nde oynayan İzmirspor’un kalan dört maçı oynamak zorunda kalması halinde, hem ekonomik açıdan daha büyük bir sıkıntı içine gireceklerini, her şeyden önemlisi futbolcuları koronavirüsten koruma anlamında alınacak önlemleri yerine getirmelerinin ekonomik ve fiziki şartlar nedeniyle mümkün olmadığını dile getirdi.

İşletir, şu bilgileri aktardı:

“Futbolcularımızın psikolojik olarak, motive olmuş bir şekilde maça çıkmaları hiç kolay değil. Hepsi karamsar ve korku içinde… ‘Bana korona bulaşır mı’ endişesi taşıyor. Takımın yarısı zaten başka şehirlerden geldi. Bir ay önceden takımı topladığımızı, kalan maçlar için hazırlıklara başladığımızı varsayalım. Futbolcularımızı birer kişilik odalara yerleştiremeyiz, çünkü tesislerimiz buna uygun değil. Bir İstanbul, bir Kocaeli deplasmanımız var. Koronadan önce bir İstanbul deplasmanının maliyeti, minimum 13 bin liraydı. Şimdi bu rakam iki katına çıkacak. Otelde futbolcuları tek kişilik odalarda yatırmamız lazım. Korona testi yapmak gerekiyor. Biz şu andaki ekonomik durumumuzla testleri yaptırabilmemiz mümkün değil. Her test için 4 bin lira gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Sözün kısası, biz kalan maçları oynamak istemiyoruz. Eğer Federasyon ısrar ederse, yapacak bir şey yok. Her şeyi göze alıp mecburen oynayacağız. Federasyon, BAL Ligi’nde bu sezonun kepengini indirmeli.”

BORNOVA YEŞİLOVASPOR BAŞKANI: YA BİRİSİ KORONAYA YAKALANSA…
BAL Ligi takımlarından Bornova Yeşilova’nın Başkanı Akın Küçükoğullarından da “Biz de oynamak istemiyoruz” mesajı verdi.  Küçükoğullarından, endişelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Önümüzdeki süreç, tam bir muamma… 18 Temmuz’da maçların oynanmaya başlayacağını varsayarsak, koronavirüs salgını yanı sıra sıcakla baş edilemez. Bizim takımın oyuncuları, genelde 19 yaşında. Anneler babalar büyük korku içinde. Ya çocuğum futbol oynarken koronoya yakalanırsa, endişesini taşıyor. Bu nedenle çocuklarını antrenmanlara bile göndermek istemiyorlar. Çocuklarını bize emanet ediyorlar. Profesyonel kulüpler, futbolcularını pekala koruyabilir. Ya bizler? Zaten zor şartlar altında yaşatılan amatör kulüpler, bunu başaramaz. Deplasmana gittiğimizde otelde her futbolcuya bir odayı nasıl temin edebiliriz? En iyisi mi, kalan maçlar oynatılmamalı. Biz Bornova Yeşilova olarak oynamak istemiyoruz.”

BAŞKAN YATKIN: BAZI TAKIMLAR 14 KİŞİLİK KADROYU OLUŞTURAMAZ HALE GELDİ
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın ise koronavirüs ile mücadele kapsamında, maçları oynatmaları için yeterli altyapı olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “U19 Birinci ve İkinci Amatör Küme maçları oynanmayacak. Fakat Federasyonun öngördüğü gibi 18 Temmuz’da BAL Ligi ve Süper Amatör’de kalan maçların oynanması söz konusu. Mesela maçları, ikiden fazla soyunma odası olan statlarda oynatmayı planlıyoruz. Bazı takımlar, 14 kişilik kadroyu oluşturamaz hale geldi. Federasyonun, şartları izleyip yeniden bir karar vermesi söz konusu olabilir. ASKF Başkanlarımız ve Futbol İl Temsilcilerimiz bu süreçte Valilik, Belediye Başkanlıkları, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Pandemi Kurulu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve taban birlikleriyle işbirliği yaparak gereğini yerine getirecektir.”

Bir futbol adamı da Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz tarihini ortaya attığını, tepkilere göre karar vermeyi planladığını öne sürdü. Türkiye’nin dört bir yanından, maçları oynamama ağırlıklı talepler geldiğini,  Federasyonun, büyük bir ihtimalle amatörlerde kalan maçları oynatmayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

 
Yurtdışı uçuşlarının başlama tarihi belli oldu!
 
Geri dönüşüm noktasında yeni doğmuş bebek bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rauf özer 2 Haziran 2020 Salı 23:09

İnşallah oytatmazlar

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da Ravil ve Burak Avrupa yolcusu
TFF 1'inci Lig'de kurduğu örnek altyapı akademisiyle yetiştirici kulüp ...
Göztepe'de Sepil'den Soner seferi
Süper Lig'de koronavirüs salgınının ardından çıkacağı ilk maçta 12 Haziran ...
Altay'da hedef ilk 2!
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da sportif direktör Murat Uluç, 19 Haziran'da ...
 
Karşıyaka'da Tolungüç'ün Doğukan'a güveni tam
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden Karşıyak'da teknik direktör ...
Menemenspor'da Trtovac yuvada kaldı
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Ekol Göz Menemenspor, sezon sonunda sözleşmesi ...
Fenerbahçe'de Max Kruse krizi: Çalışmalara katılmıyor
Sakatlığı bulunmadığı halde ağrılarını bahane edip Fenerbahçe ile çalışmalara ...
 
Menemenspor 6'da 6 peşinde!
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Ekol Göz Menemenspor'da teknik direktör Cenk ...
Karşıyaka Teknik Direktörü Tolungüç: Artık gözler altyapıda
TFF 3'üncü Lig'de 4 yıldır transfer yasağıyla altyapı patentli kadroyla ...
Göztepe'nin gençleri indirimi kabul etti
Süper Lig'de koronavirüs salgını arasından sonraki ilk maçta 12 Haziran ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva