HABERLER>MAGAZİN
12 Temmuz 2015 Pazar - 10:37

İzmir'in 30 yıllık gece kulübü kapandı

İzmir Kordonboyu'nda 30 yıldır hizmet veren ve bir çok sanatçının ün kazanmasını sağlayan La Sera, İzmir Ticaret Odası'na ait binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması nedeniyle kapatıldı.

İzmir in 30 yıllık gece kulübü kapandı

İZMİR - Kordon'daki ilk eğlence mekanlarından olan La Sera'nın sahibi Rıfat Koç, "Kızım adını buradan alıyor. Bu mekan benim için çok önemliydi, hayallerimi gerçekleştirdiğim, kaliteden hiç bir zaman ödün vermediğimiz mekanımızı kapattık. Yurt içi ve yurtdışından İzmir'e gelenlerin, İzmirliler'in anılarını süsleyen mekandı. Bir çok sanatçı buradan çıktı, İzmir'e gelen bir çok devlet büyüğünü ağırlama şansımız oldu. Kordon'da bu büyüklükte bir yer olmadığı için bir tarih kapanmak zorunda kaldı. Hem çalışanlarımızı hem de İzmirlileri mağdur etmemek için yeni projelerimiz olacak" diye konuştu.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_07/2015_07_11/a1767230008f8b28b740d13feb1f472f.jpg

Adanalı çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rıfat Koç, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, hayallerinin peşine düştü. Mülkü İzmir Ticaret Odası'na ait olan Atatürk Caddesi numara 190/A'daki dükkanı, La Sera adını verdiği kafe-restorana çeviren Rıfat Koç, İzmir'in eğlence hayatına da farklı bir soluk kazandırdı. Mekanın üst katını da Tüccar Kulübü adını verdiği restoran olarak kullanan Koç, yaklaşık bin 200 kişiye aynı anda hizmet veren bir işletmenin sahibi olarak İzmirlilere hizmet verdi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile Anavatan Partisi Genel Başkanları'ndan Mesut Yılmaz gibi bir çok siyasetçi ve devlet adamını konuk eden restoranın kaliteden hiç bir zaman ödün vermediğini belirten Koç, "Grup Laçin, Niran Ünsal, Berkay, Sedat Yüce gibi bir çok sanatçı buradan parladı. Yurt içi ve yurtdışından İzmir'e gelenlerin, İzmirliler'in anılarını süsleyen mekandı. İzmir'e eğlence sektöründe bir çok yeniliği biz getirdik. İşimizi severek yaptığımız, önceliğimiz para kazanmak olmadığı için İzmirliler'in beğenisini kazandık. Sezen Aksu'nun sıklıkla uğradığı, insanların kendini evinde hissettiği mekanımızı her zaman kendini ispatlamak isteyenler değil eğlenmek isteyenler tercih etti" dedi.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_07/2015_07_11/5e0a2496a6b02010a1f292ea1b39c452.jpg


RESTORANIN ADINI KIZINA VERDİ
Evli ve iki kız çocuğu babası olan ve İzmir vergi sıralamasında ilk 100'ün içinde yer alan Rıfat Koç, 26 yaşındaki kızına Sera adını verdiğini kaydetti. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp İzmir Ticaret Odası'nın hizmet binasının yapılacağı alanın zemin katında dükkan olarak bir yerin bulunmaması nedeniyle İzmir'in eğlence tarihinin kapılarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Koç, "La Sera, yaklaşık bin 500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu. Kordon'da bu büyüklükte bir yer olmadığı için bir tarih kapanmak zorunda kaldı. Hem çalışanlarımızı hem de İzmirlileri mağdur etmemek için yeni projelerimiz olacak" diye konuştu.(dha)
 

 
Erdoğan iftarda ser konuştu: İhanet edenler...
 
Ülkü Ocakları başkanı kaza kurbanı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah çelik danişment köyü 18 Mayıs 2021 Salı 17:05

Yıllardır Rıfat koç U arayıp sordum bir türlü ulaşamadım çocukluk arkadaşım ve komşumdu aynı zamanda demokrat bir insandı tam buldum derken bu günkü üzücü haberi okudum onun adına ve Menderes''in adına çok üzüldüm ona selam olsun bu yorumu okur görürse ricam şu ki beni bir ararsa memnun olurum Tlf 0533 676 29 77

Yorumu oyla      2      3  
Yücel Akdağlı 18 Aralık 2018 Salı 11:58

Rıfat KOÇ ''ÜN sahip olduğu SERA.LASERA.LOSALE.VE TICARET ODASI LOKALI nın BEŞ YIL IDARECILIGINI YAPTIĞIM HAYATIMIN EN GÜZEL GUNLERINI UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL. PATRONLARIM OLARAK RIFAT VE MENDERES KOÇ a benimle çalışan bütün personele Izmir ''ın nadide insanlarına MINNETTARIM.

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 12 Temmuz 2015 Pazar 13:20

izmir ticaret odası mülkü olan bina tarihte sporting kulübün bulunduğu alan idi. şimdi iztonun eline bir fırsat geçti, burayı yeniden yaparken eski binası sporting kulübün mimarisinden örnekler taşıyacak izmir tarihini yansıtacak bir bina yapması gerekir. bu iztonun izmire vefa borcu olmalıdır.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük dram: ‘Yerli Di Caprio’ artık sokakta yaşıyor!
Bir dönem şizofreni tedavisi gören Arda Kural, yine zor günler geçiriyor. ...
GATA'da duygulandıran Tatlıses-Kaya buluşması
İbrahim Tatlıses GATA'da tedavisine başlanan Mutlu Kaya ile fotoğrafını paylaştı.
Sezen Aksu: Eşcinsellerle beni birleştiren...
Eşcinsel yaşam dergisi Gzone Mag'a konuşan Sezen Aksu, "Eşcinsellerle ...
 
Dünyaca ünlü rapçiden bir Galatasaray paylaşımı daha
Dünyaca ünlü rapçi Snoop Dogg'un, instagram hesabından bir kez daha Galatasaray ...
Sertab Erener'den İzmir'de sürpriz nikah
Ünlü şarkıcı Sertab Erener, İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde bir süredir ...
Kayahan'ın kızından şok açıklama: Babam komadayken...
Geçtiğimiz nisan ayında kanserden hayatını kaybeden şarkıcı Kayahan'ın ...
 
Ve Survivor All Star şampiyonu belli oldu
Survivor All Star takipçileri dün gece kelimenin tam anlamıyla nefeslerini ...
Ali Sunal babasını o fotoğrafla andı
Kemal Sunal, vefatının 15'nci yıldönümünde Zincirlikuyu'daki kabri başında ...
Ünlü playboy modeli cinayet zanlısı!
Dünyaca ünlü playboy modeli ve Miss Bosnia güzeli Slobodanka Tosic (29) ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva