HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2020 Perşembe - 12:01

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi: İki çocuğumu da okula gönderdim, siz de gönderin

Korona salgını nedeniyle çocuklarını yüz yüze eğitime göndermeyen velilere seslenen Ömer Yahşi, "Olağanüstü önlemler aldık. Çocuğunuzu yüz yüze eğitimden mahrum etmeyin. Gönül huzuru içinde çocuklarınızı okula yollayın" mesajı verdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi: İki çocuğumu da okula gönderdim, siz de gönderin

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yüz yüze eğitimde çocuklarını okula göndermeyen ailelere seslendi. Tüm okullarda olağanüstü önlemler alındığını, fiziksel ortamın en iyi şekilde hazırlandığını anlatan Yahşi, "Benim ilkokulda ve lisede okuyan iki çocuğum var. Lisede okuyan çocuğum devlet okuluna gidiyor. İkisini de okula, yüz yüze eğitime gönderiyorum. Milli Eğitim Müdürü, çocuklarını yüz yüze eğitim için okula gönderiyorsa, hiçbir veli çocuğunu okula göndermemek gibi bir tavır içinde olmamalı. Sayın İl Sağlık Müdürümüzün de iki evladı var ve o da çocuklarını okula gönderiyor" dedi.

ÖĞRETMENİN YERİNİ HİÇBİR ŞEY TUTAMAZ
Korona salgınında uzaktan eğitimin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Uzaktan eğitim iyi, güzel ama yüz yüze eğitimin yerini tutmaz" ifadesini kullandı. Yüz yüze eğitimde öğretmenin çocukla göz göze gelmesinin, başını okşayıp cesaretlendirmesinin, sevgi dilini kullanmasının, dokunmasının öğrenciyi motive eden şeyler olduğunu hatırlatan Yahşi, "Öğretmenin yerini hiçbir şey doldurmaz" dedi ve ekledi:

ÇARŞAMBA GÜNÜ OKUL YOK, TEMİZLİK VAR
"Yüz yüze eğitimi, mümkün olduğunda yüksek katılımla gerçekleştirebiliriz. Okullarda her türlü önlemi aldık. Çocuklara maske dağıtıyoruz. Meslek okullarında öğrencilerimizin ürettiği maskelerden elimizde yeterince mevcut. Yine kendi ürettiğimiz dezenfektanları bol miktarda okullara dağıttık.30 kişilik sınıfları ikiye ayırdık, 15'er kişilik sınıflar yaptık. 24 kişilik sınıflar, 12'şer kişilik oldu. Bir grup pazartesi ve salı okula geliyor, diğer grup perşembe ve cuma. Çarşamba günleri tüm okulları tepeden tırnağa temizliyoruz."

TENEFFÜS SAATLERİ BİLE DÜZENLENDİ
Çocukların birbirleriyle temasta bulunabileceği teneffüsleri dahi düzenlediklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tüm sınıfların aynı anda teneffüse çıkarılmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Bir grup teneffüse çıktıktan sonra sınıfa girdiğinde, öteki gruplar, sırayla teneffüse çıkarılıyor. Bu konuda eğitimlerimizi yaptık. Kantinlerimiz açıldı. Tarım İl Müdürlüğü, sürekli kantinleri denetleyecek. Açıkta hiçbir şey satılmayacak. Kantinlerdeki hijyen konusunda asla hoşgörümüz olmaz. Servis araçları da yakın takibimizde. Emniyet Müdürlüğü ile birlikte servis araçlarını kontrol ediyoruz. Sıkı denetim altında ve son derece sağlıklı ortamlarda çocukların okullara, evlere servisleri yapılıyor.  Risk taşıdıkları için, 65 yaş üstü öğretmenlerimizi derse almıyoruz. Okullarda yaşanabilecek sağlık sorunlarını dikkate alarak, ilçe sağlık müdürlükleriyle yakın temastayız. En küçük bir sorunda okullarımızda gerekeni yapacaklar. Şimdiye kadar çok şükür, tek ölüm vakasına bile rastlamadık."

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE KESİNLİKLE SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL
İzmir'deki hiçbir okulda, yüz yüze eğitime engel en küçük bir sorun olmadığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hal böyleyken, okullarda alınan önlemlerden şüphe etmek, doğru olmaz. Milli Eğitim Müdürü olarak ben, huzur içinde çocuklarımı okula gönderiyorum. Küçücük bir tereddüdüm olsa dahi gönderir miyim? Elbette göndermem. Ben çocuklarımı okula gönderiyorsam, tüm velilerimiz de hiçbir endişeye kapılmadan çocuklarını yüz yüze eğitim için okula gönderebilir. Öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, en üst seviyeden hassasiyet gösteriyor.

 
Analizler sınır değerlere uymadı! Büyükşehir'den TKİ'ye kömür cezası
 
Memurun fazla mesai ücreti belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 22 Ekim 2020 Perşembe 12:26

Yıllar öncesiydi... Çernobil faciası yaşanmış ortalık toz duman. Zamanın bakanı televizyona çıkıp " bakın ben çayı içiyorum bana bir şey olmuyor" demişti. Aradan yıllar geçti ama bu olay hala dün gibi aklımda. İnsan aklı işte neleri hatırlıyor değil mi?

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandal fotoğraf! Ermenistan ordusu Serdar Ortaç’ı öldürdü
Ermenistan Kamu Radyosu'nun tr.armradio.am adresli Türkçe sitesinde yayımlanan ...
İstanbul'da eğitim uçağı düştü: Pilot ağır yaralı
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde uçuş yapan bir eğitim uçağı düştü. ...
İzmir'de bir babanın feryadı: Kızımı görmek istiyorum!
İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan Hakan Çoban, 5 yıl önce boşandığı eşi ...
 
Türkiye'de yakalanan ajanın kimleri izlediği belli oldu
MİT operasyonuyla İstanbul'da yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ...
Otobüsteki tacizde yeni gelişme: Muavin tutuklandı!
Metro Turizm’e ait otobüste seyahat eden 17 yaşındaki bir kız çocuğu, ...
23 yıldır aranıyordu! Hatay'da etkisiz hale getirildi
PKK’nın dağ kadrosunda 23 yıldır faaliyet yürüten, mavi kategoride aranan, ...
 
Akar'dan Doğu Akdeniz mesajı: Beyhude bir gayret
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz konusunda "Biz komşularımızı, ...
Katar'da Türk ürünlerine destek
Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine yönelik uyguladığı “yarı resmi boykot” ...
İzmir'deki alacak cinayeti için mahkemeden karar!
İzmir'in Selçuk ilçesinde 19 Ekim'de alacak yüzünden tartıştığı kişiyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva