HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2018 Pazartesi - 08:07

Tarihi karar: Kocaoğlu veda etti!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayacağını ilan etti. Kocaoğlu, “Bu kararı 2014’te vermiştim. O zaman Binali Yıldırım faktörü vardı. Meydan okumak zorundaydım. Koltuk gerektiğinde zirvedeyken bile bırakılacak bir şeydir” dedi.

Tarihi karar: Kocaoğlu veda etti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yılının Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler için adaylık kararını açıkladı. 

Yeni dönemde aday olup olmayacağını seçimlerden 6 ay önce kamuoyuna duyuracağını haftalar öncesinden söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla İzmir’in merak ettiği ‘Kocaoğlu tamam mı diyecek, devam mı diyecek?’ sorusunun cevabını verdi.

- CHP’Lİ YÜCEL’DEN TARİHİ KARAR İÇİN YORUM: ADAY OLSAYDI EN GÜÇLÜ İSİMDİ!

- İZMİR SİYASETİ KOCAOĞLU’NUN VEDASI İÇİN NE DEDİ?

- CHP’DEN KOCAOĞLU’NUN KARARI SONRASI İLK YORUM: SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

SENARYOLAR ÜRETİLMESİ DOĞALDIR!
Davetimize katıldığınız için, bugün bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Umarım uzun süredir beklentinize değecek bir toplantı olur. Heyecanınızı çok iyi anlıyorum. Türkiye’nin üçüncü büyük kentinin belediye başkanı sıfatı taşıyan birinin aday olup olmayacağının merak edilmesi, çok konuşulması, hakkında senaryolar üretilmesi elbette çok doğaldır. Az sonra herkesin merakını gidermiş olacağız” dedi.

İLK 3 YIL EMANETÇİ GÖZÜYLE BAKILDIM!
Geçmiş süreci özetleyen Kocaoğlu, “İzninizle yaşadığımız süreci özetle hatırlatmak istiyorum. Burada genç gazeteciler olduğu kadar başkanlığa geldiğimden bu yana birlikte çalıştığımız döneme şahit olan basın mensupları var. Bilenler bilmeyenlere anlatsın kolaycılığına kaçmadan kısa bir özet sunmak istiyorum. 2004 yılında rahmetli başkanımızın ani vefatından sonra hazırlıksız geldiğim, bu dönemde ilk 3 yıl boyunca emanetçi gözüyle bakılan başkan oldum. Birkaç istisna dışında herkes 2009’da aday gösterilmeyeceğimi konuşuyordu. Proje ve yatırım anlamında beklentileri yoktu. Gemiyi en az hasarla limana yanaştırmam onlar için yeterliydi ama öyle düşünenler beni hiç tanımamıştı. Yaşamımın en onurlu yılları olarak gördüğüm İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlendiğim bu büyük sorumluluğun hakkını verebilmek için çoğu zaman insanüstü bir tempoyla gece gündüz çalıştım” diye konuştu.

2014’TE MEYDAN OKUMAK ZORUNDAYDIM!
2009 sürecine değinen Kocaoğlu 2014 yerel seçimlerde meydan okuma gerçekleştirdiğini ifade etti ve “O dönem çok önemli işler yapmış geleceğin İzmir’i için çalışmıştık.  Süreç beni bir anda CHP’nin doğal adayı haline getirdi. Seçimlerde kolay kolay kırılmayacak bir oyla 49’la ipi göğüsledik. 30 ilçenin 29’unda CHP bayrağını dalgalandırdık.  2014’te Recep Tayyip Erdoğan kabinenin bakanı Binali Yıldırım’ı aday gösterince bu açıklamadan 15 dakika sonra CHP il başkanlığına giderek adaylık dosyamı verdim. Partimin İzmir’deki başarısını sürdürebilmek için bu meydan okumayı yapmak zorundaydım. Sonuçta yüzde 51 oyla kazanan tarar biz olduk. İlk günkü heyecanla İzmir için üretmeye çalışmaya devam ettik” dedi.

15 YILIN DETAYLI SUNUMU!
Kocaoğlu, 15 yıllık sürede gerçekleşen çok sayıda proje ve yatırım hakkında bilgi verirken, İzmir Modeli üzerine açıklama da yaptı. Kocaoğlu, “Bunları neden anlatıyorum? Kalkınmak topyekun önemlidir. 4 milyon 300 bin nüfusluk İzmir’de hiçbir yerel yönetimin yapmadığı, hayal bile etmediği bir yola çıktık. 14 buçuk yıllık çabalarımızdan sonra bu yerel yönetimin İzmir modeli dediğimiz ve yerelden kalkınma dediğimiz, et ve kemiğe bürünmüş şeklini pratikten doğan modeli, katılımcı bir yönetim anlayışı ve sürdürülebilir ekonomik modeli sürdüren 5 cilt halinde hazırladık. Bunu incelerseniz, göreceksiniz ki, eğer çalışır, üretirseniz, hemşerilerinize güven tesis ederseniz, başarılmayacak hiçbir iş yoktur. Yürünemeyecek hiçbir yol yoktur” açıklamasında bulundu.

PARTİDE DEĞİŞİM DEDİM SONUNA KADAR ARKASINDAYIM, ATADAN CHP’LİYİM!
Parti içi yaşanan sürece değinen Kocaoğlu,“24 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra CHP genel ermezine yönelik bir değişim çağrısı yapmıştım. Partimde acil bir değişimin zorunlu hale geldiğini söyleyip kamunun ve parti tabanının talebinin bu olduğunu hatırlatarak, ‘söz konusu değişimin genel başkanın öncülüğünde gerçekleşmesi partimize büyük güç katacaktır’ demiştim. Üzerinde çok tartışılan parti merkezinde fırtınalar koparan bu açıklamanın aslında çok açık ve net olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün sizlerin huzurunda bir kez daha altını çizmek istiyorum ki o açıklamayı yaptığım gün ne düşünüyorsam bugün yine aynı noktadayım, yani değişimde ısrarcıyım. Değişimin tehdit değil fırsat olarak görülmesi kanaatindeyim. Kişilerle problemim yok, sorun yönetim biçimi ve ilkelerdir. Yaşamım boyunca kimsenin adamı olmadım. Sözlerimin arkasında başka şeyler gizlemedim. Ne düşünüyorsam onu söyledim. Ne yaptıysam arkasında durdum. Her zaman önce devletim, sonra partim için çalıştım. Böyle geldim böyle gideceğim. Gizli hesapları olmayan, çıkar peşinde koşmayan atadan CHP’liyim. Partimin menfaatlerini her türlü kişisel çıkarın üstünde tutarım. Bunun aksini düşünenlerle sonuna kadar mücadele etmeyi de görev bilirim” dedi.

GENEL MERKEZE İNANMAK İSTİYORUM!
Kocaoğlu, “Yarının aydınlık geleceği değim. Ben buna samimi olarak inanıyorum. 14 buçuk yıldır çok yoğun bir çalışma temposu içindeydim. Tamamen İzmirliler için üretmeye konsantre olmuştum. Samimiyetle ve her defasında elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştım. Çalışma arkadaşlarımla birlikte İzmir’in aydınlık geleceği için çok önemi işlere imza attım. İzmirliler beni 3 dönem boyunca belediye başkanı olarak seçti. 150 yıllık belediye tarihinde en uzun görev yaptığım ve gurur duyduğum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına 31 Mart seçimlerinde aday olmama kararı aldığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben bu kararı 2014 seçimlerde almıştım. Binali Yıldırım faktörü olunca bu plan askıda kaldı. Bugün için en büyük arzum görevimi CHP’li bir başka arkadaşıma devretmektir. 6 ay önce açıklamamdaki asıl neden yeni arkadaşlarımıza seçime hazırlanmak için yeterli süreyi verebilmektir. Genel merkezimizin liyakati, adalet, hak hukuk kavramlarını her şeyin üstünde tutarak, İzmirlinin malını gözü gibi koruyacak, İzmir’in parasını harcarken kendi parasını harcarmış gibi düşünecek, İzmir’in hakkını savunurken gözünü daldan budaktan esirgemeyecek bir ismi seçeceğine inanıyorum. İnanmak istiyorum” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER İZMİR!
15 yıla yaklaşan başkanlık sürecimde desteğini esirgemeyen İzmirli hemşerilerim başta olmak üzere, mesai arkadaşlarım, meclis üyelerimize, sade üyesine kadar CHP’li arkadaşlarıma, her fırsatta birlikte olduğumuz kader birliği yaptığımız iş insanlarına, akademisyenlere, basın mensuplarına, spor ve sanat dünyasına, üreticilerimize, memurlarımıza, öğrenci ve öğretmenlerimize, elbette eşim ve evlatlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürler İzmir” açıklamasında bulundu.

BİZE SORARLARSA KATKI VERİRİZ
Yeni süreç hakkında konuşan “Genel başkan ve genel merkez çalışma arkadaşları yetkilidir. Fikrimiz sorulursa açık yüreklilikle geçmişte olduğu gibi bu ismi açıklarız. Türkiye siyasetinde tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz derler. Ne kadar dikkate alınır ne kadar alınmaz, fikrimiz sorulur mu sorulmaz mı o konuda bir şey söylemiyorum. Sorulursa doğru bilgiyi vermek üzere, inandığımızı söylemek üzere her türlü katkıda bulunuruz” dedi.  

KARARIMIN 24 HAZİRAN SONRASIYLA BİR İLGİSİ YOK!
Aldığı kararın 24 Haziran sonrasındaki süreçle bir ilgisinin olmadığını söyleyen Kocaoğlu, “24 Haziran’dan sonraki gelişmelerin benim kararımda hiçbir etkisi olmadı. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Aday olma iradesini gösterdiğim zaman adaylığımın da CHP içinde tartışılmayacağını adım gibi biliyordum. Ben bu kararı 2014 yılı seçimlerine giderken, 2013 yılına 6 ay kala verdim. 10 seneden sonra bırakma kararını vermiştim. O zaman da, ‘ben aday olmak istemiyorum, güçlüyüz de, bir arkadaşı kazandırabilecek noktadayız. Bu iş sür git bir iş değil. 10 sene yaptım’ diye genel başkanla konuşmuştum. Adaylık başvurusunda bulunmayacağımı ifade etmiştim. O zaman sadece Binali Bey’in ismi konuşuluyor. Aday gösterilirse ona göre karar vereceğim demiştim. Ve Recep Tayyip Erdoğan Binali Bey’in elini kaldırdığı an ben de il başkanlığına giderek adaylık dosyasını verdim. Bu çok eski bir karar. Değişimle falan hiçbir ilgilisi yok. Defalarca genel merkezle paylaşmıştım. Şu an paylaşmadım. 2014 seçimlerinden bu yana söylemiştim” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIKTAN SONRA SİYASETİ NOKTALAMAK GEREKİR!
Kişisel yol haritasına ilişkin gelen soruyu yanıtlayan Kocaoğlu, “Büyükşehir belediye başkanlığı yaptıktan sonra siyaseti bir yere seçilmek anlamında noktalamak gerekir. Ama partiye çalışmayacak, hizmet etmeyecek değilim. Bu koltuktan büyük koltuk yok. Bu koltuğu isteyerek gönül rahatlığıyla bıraktığım için partime çalışacağım.  Partinin oylarının düşeceğini kesinlikle ön görmüyorum. 2019’da yerel seçimlerde iktidarımızın artacağını ve nasıl kaybedildiğini hepimizin bildiği en az 5 -6 ilçenin tekrar kazanılacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.  

3 DÖNEMDİR SÖZÜMÜ TUTUYORUM
Kocaoğlu kararı hakkında konuşmasını sürdürürken, genel merkezden gelecek ısrarın fikir değişikliği yaratıp yaratmayacağının sorulması karşısında, “Ben kararımı verdim ve açıkladım. Erken açıklama denildi. Ben erken açıklamayı partinin ve genel merkezin ve adayların elini kolaylaştırabilmek için yaptım. 6 aydan önce bunu açıklarsan kentin ve belediyenin yönetiminde sıkıntı yaşarsın, diye uyarılar yapanlar oldu. Ama o zaman adaylara ve genel merkeze haksızlık yapmış olurdum. 2009’da adayım diye açıklamıştım. 2014’te süreci izleyeceğim AKP’nin adayını izleyeceğim demiştim. Şimdi de 6 ay kala bir açıklama yapıyorum. 3 dönemdir sözümü tutuyorum. Olmayan şeyi konuşmak olmaz. Olursa o zaman değerlendiririz. Mücadelenin nasıl yapılacağını az çok bilirim. Günler koşullar ne getirir, bugünden kendimizi bağlamayalım” dedi.

KOLTUK BIRAKILMAYACAK BİR ŞEY DEĞİL, GEREKTİĞİNDE ZİRVEDEYKEN BİLE BIRAKMAK GEREKİYOR
Kimseye kırgınlığı olmadığını söyleyen Kocaoğlu, “Kimseye kırgınlığım yok. 14 buçuk senedir basın mensuplarının bir bölümünün yaptıkları eleştirilerin hepsinden ders aldım, ders çıkardım. Bazıları maksadını aşan, kişilik haklarına tecavüz eden açıklamalardı. Bir tane basın mensubuna dava açmadım telefon da açmadım. Bilgisi yanlışsa ‘bunu tekzip etmen değil, bilmen için söylüyorum’ dedim. O da beni anlayacak olanlara, beni anlamayacak olanlara açmadım. Doğruyu söyledim kapadım. Kimseye kırgınlığım yok. Niye kırgın olayım? Benim ve ailem için en ulvi görevi en uzun sürede yaptım. Hep aday mı olacağım? Hep siyasette mi kalacağım? Benim özel hayatım var. Hep burada kalmak, koltuğu işgal etmek bana doğru gelmiyor. Biz sistem kurduk, oturttuk, projeler devam ediyor, kadro oturmuş duruda. Belediyenin önümüzdeki 5 yılda kim gelirse gelsin ne yapacağı belli. Bu hizmetler devam edecek. Bırakmasını bilmek gerektiğini, siyasetten başka bir yaşam olduğunu, gerektiğinde devretmek gerektiğini biliyorum. Bu konuda da örnek bir davranış sergilediğim için kendimi mutlu hissediyorum. Koltuk bırakılmayacak bir şey değil. Gerektiğinde zirvedeyken bile bırakmasını bilmek gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

GÖREVDE SON 6 AY!
Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın 15 Haziran 2004 tarihinde vefat etmesinin ardından Bornova Belediye Başkanlığı görevini yürütürken Büyükşehir Belediyesi meclisinde seçilmişti.  Kocaoğlu, 21 Haziran 2004 tarihinden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapıyor.

 
Altay deplasmanda kayıp!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Dağın otunu da mı dolar vurdu?
YORUMLAR
Toplam 70 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 2 Ekim 2018 Salı 09:18

Aziz Kocaoğlu çalışkan,üretken,dürüst bir siyaset adamı olarak İzmir de unutulmıyacak insanlar listesine girmiştir.Kendisine doğma büyeme Karşıyakalı olarak ,İzmir li olarak teşekkür ediyorum.Bundan sonraki yaşamında hep mutlu olsun.

Yorumu oyla      10      7  
Kağan 2 Ekim 2018 Salı 08:16

zirvedeyken sonrasını okumadım

Yorumu oyla      9      5  
Mahmut Karakaplan 2 Ekim 2018 Salı 00:09

Musa Çam. Büyükşehir adayım.

Yorumu oyla      11      6  
Nurettin Yılmaz 1 Ekim 2018 Pazartesi 19:47

Büyük şehir belediye başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu''na 21.06.2004 tarihinden bugüne kadar İzmir''e vermiş olduğu hizmetlerinden, kazandırmış olduğu yatırımlardan dolayı sevgi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Değerli başkanım bundan sonraki yaşam sürecinizde ailece sağlıklı huzurlu mutlu bir yaşamınızın olmasını Allah daim eylesin

Yorumu oyla      12      11  
CEHAPE dönemi 1 Ekim 2018 Pazartesi 18:44

İzmir bir köydür.

Yorumu oyla      18      11  
Metin Eriş 1 Ekim 2018 Pazartesi 18:19

Aziz Başkanım, Kararınıza saygı duyuyoruz.Hizmetleriniz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah herkese sizinki kadar onurlu bir bırakış nasip etsin. Yaşam boyu size sağlık,mutluluk ve esenlikler diliyoruz.

Yorumu oyla      12      13  
sagduyu 1 Ekim 2018 Pazartesi 18:09

Aziz başkan sen aziz ol tüm Türkiye ye nasıl Belediyecilik yapılır onu öğrettin kitabını yazdın gelecek nesillere bıraktın ... Aklı olan ders çıkartır ama yorumlara bakılırsa hükümet yanlıları avuçlarını sıvazlamaya başlamışlar bile ,izmir deki büyük rantı nasıl ele geçiririz nasıl yeriz derdinde . izmir li sizlere gereken dersi yine verecektir boşuna heveslenmeyin...

Yorumu oyla      13      13  
Mister No 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:53

Fazla geldin Izmirlilere Sayin baskan. Calip cirpsaydin, yolsuzluk yapsaydin daha cok sevilirdin. Sana kim dedi cevreye yatirim yap diye ? Aritma tesisleri kimin umurunda ? Kent ormanimi ? Yak gitsin ya. Kentsel dönüsümü yerinde dönüsüme cevirdin . Hastamisin be adam ? Birak rantcilar kazansin. Tire, ödemis, bayindir seni iki dakikada satmadimi ? derdin ne senin ? Süt, fidan, cicek kimin umurunda yahu. Metro, Izban, Tramvaymi dedin ? Cokmu lazimdi ? Yol yapsaydinda 200 metreyi arabayla gitseydi bu tembel ve obez millet. Kicini kaldirmak zorunda simdi senin yüzünden. Izmirin mallarini satip 2-3 Milyar borc yapsaydin keske. Simdi bastaci olurdun.Iyilikten maraz dogar lafini hicmi duymadin? Bu ne cehalet böyle. Dürüstmüs. Pöh. Halkinda cok umurundaydi zaten. Halk Melih Gökcek istiyor kardesim. Soy-Soydur bak nasil seviliyorsun.Iyiki gidiyorsun. Cok fazla geldin bu sehre. Simdi rantcilar, soyguncular ( CHP ´lilerde dahil ) nasil seviniyor kimbilir.

Yorumu oyla      16      16  
Mister No 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:29

Güle güle Baskan. Sen Izmire fazla geldin. Arkandan yazilanlara bakinca " iyilikten maraz dogar " cümlesi cuk diye oturuyor. Calsaydin, cirpsaydin, yolsuzluk yapsaydin cok sevilirdin." Bereketlidir bu Topraklar, ot´tan cok hain yetistirir "

Yorumu oyla      18      17  
Cem 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:10

Aziz beye sonsuz teşekkürler izmir'in yetiştirdiği güzel insanlardan birisi , ismini Belediye tarihine altın harflerle yazdırdı . Aziz beyden sonra gelenlerin işi çok zor olacak çünkü onun kadar proje yaratacak onun kadar Belediye bütçesini hesaplı kullanacak Belediyeyi borç batağına batırmayacak , hiç bir kamu malını sattırmayacak aksine sahip çıkacak bir Belediye başkanı olması gerekecek...

Yorumu oyla      18      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski başkandan açıklama: Kocaoğlu yeniden aday olmalı!
İzmir eski Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanı Ceyhan Demir, yaptığı yazılı ...
Kemalpaşa'da motivasyon zamanı
Kemalpaşa Belediyesi Kadınlar Kulübü üyelerine yönelik eğitim ve motivasyon programı düzenlendi.
Karşıyaka'da 'aşure' bereketi
Karşıyaka Belediyesi'nin Aşure Günü etkinliği, bu yıl da büyük coşku ve ...
 
Bornova Belediyesi’nden 19 dalda kurs
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda kış dönemi ...
Bornova’da muhtarlık binalarına Atatürk büstü
Bornova Belediyesi, yeni muhtarlık ofislerininin önüne Atatürk büstü koydu. ...
Onlar İzmir’in gururu
Altyapıya verdiği önemle Türk sporuna sayısız yetenek ve şampiyon sporcu ...
 
AK Parti Narlıdere'de seçim startını verdi
AK Parti Narlıdere ilçe teşkilatı, eylül ayı danışma meclisi toplantısı ...
Kocaoğlu patladı: Satan, yiyen değil, yapan, çalışan, çalmayan, çaldırmayan taraftayım!
Başkan Kocaoğlu, Kültürpark’taki tahsise gelen tepkiler karşısında, “Oda, ...
Turizm Bakanı, 'ihale çıkıyoruz' deyince... Çeşme Belediyesi tüm plajlara talip oldu!
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva