HABERLER>SAĞLIK
14 Eylül 2020 Pazartesi - 11:37

İzmir için çarpıcı rapor: Her 1000 kişiden biri koronavirüslü!

11 Ağustos'ta takibi evde yapılan koronalı hasta sayısının bir aylık süreçte 4 bin 600'e yükseldiğine dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Bir ayda yüzde 50'lik artış söz konusu. Sadece İzmir'de 600 sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı. Bugünden itibaren tüm Türkiye'de hekimler, tabip odaları, 'Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz' başlıklı farkındalık haftası başlattık. Hepimiz, artan vakalara dikkat çekmek için yakamıza siyah kurdele takacağız" dedi.

İzmir için çarpıcı rapor: Her 1000 kişiden biri koronavirüslü!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Covid-19 salgınında hastaneler yine doldu, evde izlenen hasta sayısında patlama oldu. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, "Ankara kadar olmasa da İzmir'de de ciddi artış oldu. Rakamlar, gidişatın hiç de iyi olmadığını gözler önüne seriyor" dedi. 11 Ağustos'ta evde izlenen koronavirüslü hasta sayısının 2 bin 800 olduğunu hatırlatan Başkan Çamlı, "Bir ay sonra bu rakam, 4 bin 600'e yükseldi.  İzmir'in nüfusu dikkate alındığında, 1000 kişiden biri, evde karantinada tutuluyor. Yüzde 50'lik bu artışı gözardı etmemek lazım" ifadesini kullandı.

"YÖNETEMİYORSUNUZ, TÜKENİYORUZ" HAFTASI
14-18 Eylül arasında tüm Türkiye'de, tabip odaları olarak "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" başlıklı farkındalık haftası düzenlediklerini belirten Başkan Çamlı, şu bilgileri verdi:

"Salgın sürecinde en önde, özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara, kaybettiğimiz arkadaşlarımıza, artan vaka ve ölüm sayılarına dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik. Hepimiz yakamıza siyah kurdele takacağız. Arkadaşlarımızın birer birer yaşamlarını yitirmesi, vakaların artması, ölümlerin artışı, içimizi yakıyor. Tedbir almamız gerekiyor. Özellikle sağlık çalışanlarını koruyamazsak, toplum sağlığını hiç koruyamayız. En önde savaşan unsurlarımızı kaybedersek, pandemi mücadelesini kazanmamız mümkün değil. Amacımız kamuoyu oluşturmak, yaşanan tabloyu gözler önüne sermek ve daha ciddi önlemler alınmasını sağlamak. Bütünlük pandemiyle mücadele stratejik planına acilen ihtiyaç vardır. Pandemi geçmiş değil, tam aksine, daha da ciddi biçimde risk altındayız. Önümüzdeki aylarda daha çok artış olacağı göz önünde tutulursa, stratejik planın kaçınılmaz olduğu açıkça görülecektir."

KORUYUCU EKİPMAN SIKINTISI HALEN DEVAM EDİYOR
Hekimlerin, koruyucu ekipman sıkıntısının, tüm uyarılara ve taleplere rağmen çözülemediğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Arkadaşlarımız kendi ekipmanlarını kendileri almak zorunda kalıyor. Kendileri risk altında, aileleri risk altında. Sadece İzmir'de, 600 sağlık çalışanı arkadaşımız koronaya yakalandı. Ülke genelinde 30 bin arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Tekrar söylüyorum; pandemide en ön safta savaşan hekimleri, diğer sağlık çalışanlarını koruyamazsak, Covid-19 mücadelesini kazanamayız. Bu gerçek, akıllardan hiçbir zaman çıkarılmamalı" diye konuştu.

 
Kınık'ta kurtuluş coşkusu
 
Sosyal medyadan helallik isteyip intihar etti
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sami 15 Eylül 2020 Salı 10:03

durum fena ...

Yorumu oyla      2      3  
Giritli... 14 Eylül 2020 Pazartesi 23:02

Her daim yanınızdayız...

Yorumu oyla      5      3  
TC misafir 14 Eylül 2020 Pazartesi 21:20

Bunun gibi trollerin corona olmadan gerçeği görebilecek kapasitesi yok. Allah önce akıl ve vicdan versin sonra da o hale düşürmesin. Ne diyelim insandır sonuçta biz ne kadar şüphe etsekte.

Yorumu oyla      3      3  
Hasibe zambak 14 Eylül 2020 Pazartesi 15:11

Hala cahil yapılan yorumları gördükçe çok üzülüyorum.Bu haberleri yapan sağlıkçılarımıza teşekkür edeceğinize bu vurdum duymazlığınıza inanamıyorum.Corana yı ciddiye alın ve durumun gerçekten çok ciddi olduğunu anlayın artık.Sağlık Bakanlığı bu konuda yetersiz kalıyor bizler daha dikkatli olup kendimizi koruyacağİz ve bu da yetmez ciddi önlemler alınması lazım

Yorumu oyla      12      3  
Beyin Bedava 14 Eylül 2020 Pazartesi 14:52

Konunun muhalif olmakla, istemezükçülük ile alakası nedir? hasta sayısı vermek ne zamandan beri felaket tellalığı olmuş? Gişidat kötü, adam onu diyor. Yok, iyiye gidiyor diyorsan dünyadan haberin yok.

Yorumu oyla      8      3  
troller heryerde 14 Eylül 2020 Pazartesi 14:29

izmirli oldugunu sanan troll ınsanlar neden yalan sölesin konu sağlık birini savunucam diye bu kadar alçalmaya gerek yok bitmediniz bi türlü..

Yorumu oyla      10      3  
14 Eylül 2020 Pazartesi 13:35

bu insanlar gercegi söylüyor kimden ne çekingeleri var ..devlette bu gercegi dogru dürüst acıklasa insanlar korkar ve daha dikkatli olur günlük vaka sayısının böyle acıklarsak insanlar rahat olup daha dikkatsizce davranmaya devam eder

Yorumu oyla      11      3  
vatandas 14 Eylül 2020 Pazartesi 13:30

izmirli trol bu insanlar gercegi söylüyor gercek degilse maçan yiyorsa gidersin yogun bakımlara görürsün insanların halini...ülkede her gün 1550 vaka acıklanıyor asıl bunlar yalan basit bir matematik.izmir 30 ilçe 1000 üstünde mahalle var her mahallede bireysel tek başına kalan bir birey olsa yakınları eş dost hariç sadece izmirede hergün 1000 kişi olur hadi gectim 1000 dörtte biri olsa 250 yapar ..250 carpı 81 il kaç yapar gerisini siz düşünün

Yorumu oyla      13      3  
izmirli 14 Eylül 2020 Pazartesi 12:03

hadi ordan. ttb ne iş yaptığınız belli değil.sadece felaket tellallığı yapıyorsunuz. barolar gibi yakında size de el atılır. bıktık sizden ya. sizin gibi birde mimarlar odası var. herşeye muhalif. istemezükçü zihniyetler.

Yorumu oyla      5      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evcil hayvanlarda korona riski!
Salgının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde salgına ilişkin yapılan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kış kapıda! Korona ile savaş asıl şimdi başlıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Kış kapıda! Korona ile savaş asıl şimdi başlıyor!
Salgında günün bilançosu: 57 vefat, 1527 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 57 kişinin ...
 
Koronavirüs aşısı, bütün ülkeye yollandı
Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Muraşko, koronavirüse karşı üretilen Sputnik ...
Bakan Koca'dan çekilen video ile ilgili açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) hastası ...
İngiltere'de koronavirüs vaka sayısı artışa geçti
İngiltere'de son 24 saatte 3 bin 497 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.
 
Salgında günün bilançosu: 48 vefat, 1509 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
Hastanede korona paniği: Ameliyatlar iptal
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde anestezi bölümünde çıkan korona vakası ...
Salgında günün bilançosu: 56 vefat, 1117 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva