HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2019 Cumartesi - 10:04

İzmir'de afet güncesi: Her yer sele teslim!

İzmir'de devam eden şiddetli yağış araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiledi. Menemen- Eski Foça Yolu trafiğe kapandı. Manisa'da 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle Akhisar ilçesinde yaklaşık 3 saat ulaşıma kapandıktan sonra trafik akışının kontrollü sağlandığı İzmir-İstanbul kara yolu trafiğe açıldı. Kemalpaşa'da vatandaşlara yardım etmek isteyen işçiler mahsur kaldı. Karabağlar'da mahallesini sel basan vatandaşların imdadına polis yetişti.

İzmir de afet güncesi: Her yer sele teslim!

Kentte iki gündür etkili olan sağanak, bazı sokaklarda su baskınlarına yol açtı.

Konak ilçesine bağlı Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan 2844 Sokak'taki Yunuslar Alt Geçidi yağmur nedeniyle ulaşıma kapandı. Alt geçidin kapandığını fark etmeyen bir sürücü, su birikintisinde kalan otomobilini bırakıp gitti.Bornova ilçesi Kemalpaşa Caddesi'nde de sağanak yüzünden bazı araçların su birikintilerinde kaldığı görüldü. Kimi araç sahipleri kendi imkanlarıyla otomobillerini kurtardı. Diğer araçlar ise çekici yardımıyla su birikintilerinin içinden çıkarıldı.

- İZMİRLİLER DİKKAT! O TREN SEFERLERİNE YAĞIŞ ENGELİ

Karşıyaka ilçesi Nebil Susup Sokağı'nda toprağı gevşeyen çam ağacı park halindeki üç otomobilin üzerlerine devrilerek hasar görmelerine neden oldu. Ağaç, itfaiye ekiplerince yoldan kaldırıldı.İSTANBUL YOLU VE MENEMEN-ESKİ FOÇA YOLU KAPANDI
Yoğun yağış nedeniyle Menemen-Eski Foça Yolu'nda sel sebebiyle araçların geçişine izin verilmiyor. Diğer yandan Manisa'da 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle Akhisar ilçesinde yaklaşık 3 saat ulaşıma kapandıktan sonra trafik akışının kontrollü sağlandığı İzmir-İstanbul kara yolu trafiğe açıldı. 

PLAKA DAYANIŞMASI
Diğer yandan vatandaşlar selde kalan araçlarda düşen plakaların bulunması için seferberlik başlattı. Vatandaşlar plakaları belirli noktalara asarak plakaları kaybolan vatandaşlara çağrılarda bulunuyorlar.

BERGAMA VE KINIK'TA SU TAŞKINLARI, TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
Bergama ve Kınık'ta 3 gündür süren sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle bu sabah Kınık'ta Karadere Çayı taştı. Ayrıca Kınık ve Bergama'dan geçen Bakırçay Nehri'nde taşkın oldu. Her iki ilçede buğday, arpa, ıspanak ve sebze ekili alanların da yer aldığı 100 bin dönümü aşkın arazi sular altında kaldı. Kınık'ın Poyracık Mahallesi'nde bazı besiciler arazide mahsur kaldı. Besiciler, Kınık Belediyesi'nin iş makineleriyle kurtarıldı.

KARAYOLU KAPANDI
Kınık'ın Örtülü Mahallesi ile Manisa'yı bağlayan karayolunun kenarından geçen Yayakent Deresi'nin suları yükselerek, yolun altını boşalttı. Karayolunun Kınık- Örtülü arasındaki 16 kilometrelik bu bölümü, ulaşıma tamamen kapandı. İlçe Jandarma Komutanlığının talebiyle, Büyükşehir ekipleri tarafından yolun giriş ve çıkışına, araç girmemesi için toprak döküldü.

Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, "Bergama'nın özellikle Sindel, Armağanlar, Yenikent ve Aşağıkırıklar bölgelerinde on binlerce dekar arazi sular altında kaldı. Bu bölgelerde besicilik yapan çiftçilerin hayvanlarını beslemek için bulunan yemleri, yonca, saman ve mısır silajları aniden taşan dereler yüzünden tahrip oldu. Yetkililerin inceleme yapıp, besicilerin zararlarının tazmin edilmesi gerekiyor" dedi.

Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun da, "Kınık, Poyracık, Yayakent ve Gümüşova'da 5 bin dekarı arpa ve buğday, 5 bin dekarı ise karışık sebze ekili toplam 60 bin dekar arazi sular altında kaldı. Ayrıca bu arazilerin içinde yer alan hayvan çiftliklerinde bulunan hayvan yemlerini sular götürdü. Bölgenin acilen afet bölgesi ilan edilip, üreticinin zararları giderilmeli" diye konuştu.

ALSANCAK'TA İŞ YERLERİNİ SU BASTI
İzmir'de etkili olan sağanak yağıştan, Alsancak semtindeki 1476/1 sokakta bulunan ev ve iş yerleri de etkilendi. Sokağın kaldırım olmayan kısmındaki iş yerlerini su bastı. Su baskını nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnaf, yıllardır aynı durumu yaşadıklarını söyleyerek sokaktaki mazgal eksikliğinden yakındı. Yağmur çizmeleriyle dükkanlarındaki suyu kovalarla boşaltan esnafa mahalleliler yardım etti. Bazı işyeri sahipleri, su baskınını engellemek için dükkanlarında önlem almaya çalıştı. Dükkanının içinin su dolu olduğunu söyleyen market sahibi Cemil Çakmakçı, "Alt yapı eksikliğinden dolayı bu rezilliği 20 yıldır çekiyoruz. Karşı tarafa kaldırım yaptılar, bizim tarafa yapmadılar. Dükkanımın içine dolan sulardan da pislik çıkıyor, lağım suları çıkıyor. Sabahtan beri dükkandan 20 kova su çıkardım. Üç günden beri bu durum böyle. İş yapamıyoruz. Her yağmur yağdığında biz bu rezilliği çekiyoruz. Belediye hep aynı, oya gelince evet, işe gelince hep aynı" dedi.

Yüksekliği 30 santimi bulan sular, bölgedeki trafiği de olumsuz etkiledi. (AA, Haber Merkezi, DHA)

POLİSİN DAVRANIŞI TAKDİR TOPLADI
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sokağı dolduran yağmur suları nedeniyle evine gitmekte zorlanan bir kadına yardım eden ve polis memuru takdir topladı. Eskiizmir semtinde, evine gitmekte zorlanan bir kadına, Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye ekibinden bir polis memuru yardım etti. Kolundan tuttuğu kadına evine kadar destek olan ve düşmesini engelleyen polisin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları, gönülleri fethetti.

İŞÇİLER MAHSUR KALDI
İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi'nde bulunan Yiğitler Barajı'nın üç gündür süren sağanak yağış nedeniyle taşmasının ardından meydana gelen heyelan sonrasında, Yenikurudere ve Kanberler mahalleleri ile Bayındır ilçesi bağlantı yolu trafiğe kapandı. Yiğitler Barajı üzerindeki köprü de çöktü ve bir grup işçi barajın diğer tarafında iş makineleriyle birlikte mahsur kaldı.

Barajın diğer yakasında kalan işçilere çekilen ip yardımıyla yiyecek ulaştırıldı. İşçilerin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İŞTE iZMİR'DEN GÖRÜNTÜLER


HALKAPINAR'DA POLİSLERİ BÖYLE TAŞIDILAR


BUCA'DA GÖRÜŞ MESAFESİ 15 METREYE KADAR DÜŞTÜ

İZMİR - İSTANBUL YOLU SULAR ALTINDA KALDI


BUCA UĞUR MUMCU CADDESİ

GAZİEMİR OTOBAN YOLU TEK ŞERİT İLERLİYOR

 
İzmir'de örnek 'askıda ekmek' projesi
 
Çeşme Belediyesi'nden bez alışveriş torbası
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 13 Ocak 2019 Pazar 08:38

3 gündür aralıksız yağan yagmur ve buradaki kendini bilmez bir kaç kişi ile sosyal medyadaki troller hala milletin malını canını hiçe sayıp siyaset peşinde koşuyor. şunu diyor "belediye çalışmıyor" ancak gecen sene istanbulda E5 i sel götürdüğün de ,millet canını kurtarmak için otobüslerin tepelerine çıktıgında onun beyni için doğal afet oluyor. zannediyorki AKP izmiri alınca 1 dönem yani 5 senede tüm sorunlar çözülecek. 2 dönem de bile çözülmeyecek hatta 3 ! ççünkü izmirdeki alt yapı sorununu çözmeniz için bütün şehri baştan yıkıp ,sonra alt yapıyı oluşturup tekrar yapmanız gerekiyor. Hani lombak ın tavsiye ettiği gibi yagmur suyu depolamak için bile mevcut atık sisteminin yeniden yapılması gerekiyor ki maliyeti inanılmaz fazla. hani izmiri al boş bir alana taşı daha uygun bir maliyete gelecektir.

Yorumu oyla      11      5  
barış 12 Ocak 2019 Cumartesi 21:40

insanların bu kadar canı yanarken hala siyaset yapan insan değildir

Yorumu oyla      15      13  
ahmet 12 Ocak 2019 Cumartesi 21:04

aziz başkanım nerede,veda turlarında mı?

Yorumu oyla      13      13  
Lombak 12 Ocak 2019 Cumartesi 21:01

Evet bence de tüm şehirler artık iklim değişikliğine uygun yeni altyapı tasarlamalı. Bu durumlar artık "yeni normal". Belki yağmur suyunu depolayacak sistemler olmalı.

Yorumu oyla      13      5  
Vatandaş 12 Ocak 2019 Cumartesi 20:51

Sayın Zeybekçiyi başkan yapacağız İnşaallah

Yorumu oyla      23      17  
Mister No 12 Ocak 2019 Cumartesi 20:46

Izmirli, dogal afetlerde dünyanin en gelismis Sehirleri bile caresizdir. Bunu Siyasete baglamak ayiptir. Senin kafanla gidersek, Ankara, Istanbul ve hatta Zeybekcinin Denizlisi bile sular altinda kaldi. Onlar oy´unu kime versin ? Uzaylilarami. Birakin artik bu isleri.

Yorumu oyla      18      13  
Bucalı 12 Ocak 2019 Cumartesi 20:22

Allah afetinden korusun.belediyer bunlardan ders alıp önlemlerin neler olduğunu görmüşlerdir..

Yorumu oyla      12      7  
İzmirli 12 Ocak 2019 Cumartesi 19:01

İzmir''de altyapının A''sı bile yok.Eski bir CHP''li delege olarak yalvarıyorum.Bir dönem Zeybekçi''ye oy verelim.Bu AKP''yi desteklemek anlamına gelmez.

Yorumu oyla      24      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de örnek 'askıda ekmek' projesi
İzmir'de mültecilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden olan Basmane semtindeki ...
19 ile kenevir piyangosu vurdu: Ege'den hangi kentler var
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üretiminin artırılacağını söylemesiyle, kenevir ...
'Çekilmenin uygulama aşamasını görüşüyoruz'
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye ile Suriye'den çekilme işleminin ...
 
TSK'dan o bölgede PKK operasyonu!
Doğu Karadeniz'de PKK'nın olası kış üslenmesine karşı operasyonlar devam ...
BM'den Türkiye ve Rusya açıklaması
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM ...
Mehmet KARABEL yazdı… İzmir'in kaderi mi bu?
Mehmet KARABEL yazdı… İzmir'in kaderi mi bu?
 
Küçük Ceylin davasında mahkemeden karar!
Ödemiş ilçesinde, parka oynamaya gittikten sonra kaybolan Ceylin Atik'in ...
İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi davası görüldü
 İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıda ...
19 ilde FETÖ operasyonu: 23 gözaltı
Kayseri merkezli 19 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva