HABERLER>YAŞAM
24 Ekim 2017 Salı - 09:47

İzmir'i yağış vurdu! O ilçede iki mahalleye ulaşım kesildi!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İzmir, bugüne yağmurla uyandı. Yağışların yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken şehrin bir çok yerinde ağaçlar devrildi, yollar çöktü. Menemen'de iki mahalleye giden yol kapandı.

İzmir i yağış vurdu! O ilçede iki mahalleye ulaşım kesildi!

Sonbaharın gelmesine karşın yazdan kalma günlerin devam ettiği İzmir, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altına girdi. 

Sıcaklıkların 6 ila 8 derece düştüğü İzmir’de yağışların yarın ve perşembe günü de etkili olması bekleniyor. Diğer yandan sağanak yağış, İzmir’de belli bölgelerde trafik yoğunluğunun artmasına yol açtı.

-FOTO GALERİ: İZMİR SAĞANAĞA TESLİM OLDU!

GÜZELBAHÇE'YE 58,6 KiLOGRAM!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kent merkezine metrekareye 32.8 kilogram yağış düşerken, en çok yağış düşen ilçe 58.6 kilogramla Güzelbahçe oldu. Seferihisar'a 46.6, Konak 25.9, Buca 25.1, Menemen 39 ve Aliağa'ya ise 39.8 kilogram yağış düştü. Yağışın öğleden sonra aralıklarla yarın akşama kadar devam edeceği öğrenildi.

Yapılan açıklamada, "Bölgemizde bu geceden itibaren kıyı kesimlerden başlamak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın geneli ile Manisa merkez ve çevre ilçelerinde, Balıkesir'in batı ilçelerinde ve Çanakkale'nin güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2), İzmir'in güneybatısı ile Aydın'ın kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli (51-70 kg/m2) olması beklenmektedir."

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ARAÇLAR ÇUKURLARA DÜŞTÜ
İzmir'de gece başlayan ve gün içerisinde etkisini sürdüren yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Karabağlar İlçesi Refet Bele Mahallesi'nde belediyenin altyapı çalışması için kazdığı çukurlar yağmur sularıyla doldu. Yağış nedeniyle çukurları fark edemeyen bazı sürücüler araçlarıyla çukura düştü.

Sürücülere zor anlar yaşatan çukurların 2 hafta önce kazıldığını ve öylece bırakıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Savaş Şirin, "Bu çukurlar mazgal takılmak için 2 hafta önce açıldı. Ancak günlerdir bu şekilde duruyordu. Yağmur yağınca suyla doldu. Ben motosikletimle düştüm. Bazı vatandaşlar araçlarını düşürdü. Bu çalışma kış mevsiminde yapılmaz. Yağmur yağdı, çukurlar doldu. Burası okulun önü. Çocuklarımıza bir şey olsa bunun hesabını kim verecek" dedi.

Öte yandan Karşıyaka Ordu Bulvarı'nda sağanak yağış nedeniyle bir ağaç seyir halindeki otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçta maddi hasar oluştu.

İKİ MAHALLEYE GİDEN YOLLAR KAPANDI
İzmir'de etkili olan yağmur nedeniyle yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Menemen İlçesi'nin Yıldırım ve Fatih mahallelerine giden yollar, kapandı. Göle dönen sokaklarda yürüyemeyen vatandaşlar mağdur oldu.

Menemen Belediye Meclisi'nin Ak Partili Üyesi Arif Kuran, iki ay önce bu sıkıntıyı meclis toplantısında dile getirdiğini belirterek bahçe, tarla olan yere Menemen Belediyesi'nin 'tarım amaçlı depo' ruhsatı verdiğini, ancak bu ruhsatla bölgede 40 bin metrekarelik alan 3 katlı AVM ve otopark yapıldığını söyledi. Kuran, AVM'nin mühürlenmesini istediğini vurgulayarak, "AVM sokağın etrafına istinat duvarı ördü, otopark yaptı. Kapasitenin üzerinde olan bu kaçak yapılaşma, suyun tahliyesini engelledi. Yağışlarla gelen yağmur suyunun toprak tarafından drenajı sağlanamadı" dedi.(DHA, Haber Merkezi)


 

 
Çiğli Cumhuriyet Bayramı'na hazır!
 
Karşıyaka sil baştan yenilendi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevda 24 Ekim 2017 Salı 21:51

Chp anca yesin köy ler bile izmir den daha iyi gelişti izmir yıllardır hala aynı ızmir hiçbir gelişme yok ulaşım yok alt yapı yok bu yeterrrrr artık

Yorumu oyla      11      5  
son İstanbullu 24 Ekim 2017 Salı 18:10

@CHP li kardeş bende 14 sene istanbulda AKP ye oy verdim.çükür sizin izmirde sadece yolları su basıyor. İstanbulda. yolları yağmur basar, deniz basar, metro yu su basar. çevre yolları kapanır. sen yat kalk izmirde sadece yolları su bastıgına şükret.

Yorumu oyla      11      5  
sag duyu 24 Ekim 2017 Salı 16:11

farkındaysanız bu sefer oyle fazla su basma fotografı yok, nedeni cok basit; 15 yıldır suren yagmur kanalları projesi meyvesini veriyor ,sehir bu cesit ciddi afetlerde bile cok kucuk olaylarla atlatıyor ,kaldı ki izmir alsancak-bayraklı hattındaki denize yakın yerler de deniz kabardıgında deniz suları derelerin sularını geri teptiriyor. bunlar sabırlı calısmaların urunu ,tabi az da olsa eksikler var umarız onlarda zaman icinde biter.

Yorumu oyla      16      6  
Chpli 24 Ekim 2017 Salı 14:50

45 senedir chpye oy veriyorum her yağmurdan sonra aynı film görmekten bıktım bırakın bu inç ik boncuk işleri bu alt yapıyı çözün artık

Yorumu oyla      13      9  
ahmet 24 Ekim 2017 Salı 14:11

dalgıçlar göreve ::)))

Yorumu oyla      15      9  
ado 24 Ekim 2017 Salı 11:48

yağmur berekettir bırakın trafiği toplu ulaşımı kullansın millet

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Anadolu Lisesi öğrenci velilerinden örnek davranış
Türkiye'nin en başarılı liselerinden birisi olan Bornova Anadolu Lisesi ...
İzmir'e enstrümanıyla geldi... Tsunami'den kaçmış
Japonya'da 6 yıl önce meydana gelen tsunami faciasından kurtulduktan sonra hayata ...
Ünlü isimden sürpriz karar: 'Oyunculuğu bıraktım'
Çağan Atakan Arslan, önceki gün Bebek’te koşu yaparken görüntülendi.
 
Ezber bozan aşk hikâyesi... Son bir arzuları var...
Yeşim 16 yıldır kanserle mücadele ediyor. Kendisine âşık Orhan’ı “Ben ...
İzmir'de Türkmen çocuklara yardım
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği, kentteki Türkmen çocuklarına kırtasiye ...
Vatan Şaşmaz'ın yerine Özlem Yıldız!
Geçtiğimiz ağustos ayında hayatını kaybeden Vatan Şaşmaz'ın 'İş Dünyası' ...
 
En romantik festival başladı... Çeşme'de 'aşk' zamanı
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak ...
Milli yüzücülerden İzmir'de deniz dibi temizliği
Türkiye'yi uluslararası yüzme etkinliklerinde temsil eden yüzücüler, Urla ...
CHP İzmir'de eski başkan yoğun bakıma kaldırıldı!
CHP Karşıyaka İlçe eski Başkanı Adnan Alabay kalp krizi geçirdi. Alabay, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva