HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2015 Salı - 09:48

İzmir’i ‘uçuracak’ laboratuar!

İzmir’in Gaziemir İlçesi'ndeki Ege Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Boeing ve Ege Üniversitesi işbirliğinde kompozit laboratuarı açıldı. Laboratuarda geleceğin malzemesi olarak adlandırılan kompozitin kullanımı, ölçülendirilmesi ve parça imalatı ile testler yapılabilecek.

İzmir’i ‘uçuracak’ laboratuar!

Ege Üniversitesi'nin Boeing firması desteğiyle hayata geçirdiği laboratuarın açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ahmet Cural, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, Boeing Türkiye yetkilisi Bernard Dunn ile akademisyenler katıldı.
 
Açılışta konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, öğrencilerin temel havacılık dersinin yanı sıra uçak üretimi, bakımı, motor konusundaki uygulamalı derslerde bu laboratuarı kullanacağını ifade etti. Kompozit malzemenin geleceğin yeni teknoloji olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Yılmaz, şöyle dedi:
 
"Öğrencilerimiz bu materyali yakından tanıyacak, nasıl ölçü almaları gerektiğini öğrendikten sonra da modelleme ve üretim aşamasına geçecekler. Ayrıca ürettikleri parçaların test ve kontrollerini de burada yapabilecekler."
 
LABORATUVAR İÇİN UÇAK İSTEDİ
Kalıcı ve stratejik hedefler için Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' sözünden esinlendiklerini vurgulayan Rektör Prof.Dr. Yılmaz, "Sektör ve sanayicinin beklentileriyle hedeflerimizi eşitlemeye çalışırken ESBAŞ'ın da benzer atılımlarla havacılık alanında üretim yapan firmalara yer vermesi bizi kalifiye eleman yetiştirmek konusunda heveslendirdi. ESBAŞ'a da yakınlığı nedeniyle Gaziemir'deki Ege Meslek Yüksekokulu'na uçak ve havacılık alanında bir laboratuar kurma fikri oluştu" diye konuştu. Okulun Gaziemir'e geldiği 2010 yılında 'Bölgeyi uçaracağız' sloganıyla çalışmalara başladıklarını dile getiren Yılmaz, artık daha büyük uçak ve teknolojilere ihtiyaçları olduğu kaydederek Boeing Türkiye yetkilisi Dunn'dan laboratuar için Boenig uçağı istedi.
 
Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernrad Dunn, Türkiye'nin özellikle havacılık alanında önemli adımlar attığını söyledi. Laboratuarda elde edilecek bilgilerin Uçak Teknoloji Programı'nda kullanılacağını söyleyen Dunn, şöyle konuştu:
 
"Boeing gelecek yıl 100'üncü yaşını kutlayacak. Bu sürenİn 3'te 1'inde Türkiye ile işbirliği yaptık. Bugün ise Türkiye Boeing'in 9'uncu büyük ticari işbirliği yaptığı ülke."
 
 Bu sürede önemli işlere imza attıklarının altını çizen Dann, şöyle devam etti:
 
"Biz gençlerin de eğitimine destek veriyoruz. Açtığımız laboratuar da bunu hedefliyor. Çünkü gençleri desteklerseniz o ülkenin geleceğini de desteklemiş olursunuz. Son 10 yılda Türkiye'deki havacılık sektöründeki gelişmeler düşünüldüığünde bu projede yer almaktan çok mutluyuz."
 
Kompozit malzemenin havacılık sektörünün en önemli materyali olduğuna dikkat çeken Dunn şunları söyledi: "Bu malzeme hem güçlü, hem de hafif. Biz de bu nedenle 2011 yılında 787 Boeing uçağımızı kompozit malzemeden yaptık. Bu sayede yüzde 25 daha az yakıt tüketimi sağlandı. Diğer yandan çevreci ve üstün performans sergilemesi de bu uçağın başarılı olmasında önemli etkidir. Dünyadaki 60 ülkeden kompozit malzemeli bu uçaklarımıza sipariş geldi. Biz de burada Ege Üniversitesi'ne destek olacağız, öğrenciler kompozit malzemeyle tanışıp onu forma sokmayı öğrenecek. Ayrıca sadece uygulamalı eğitim değil, kaliteli bir eğitimle de Türk havacık sanayisine ciddi katkı sağlanacaktır. Boenig olarak Türkiye'nin de bizim geleceğimizin bir parçası olmasından dolayı çok mutluyuz."
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, havacılık sanayisinde gelişmiş ülkelerin dünya üzerinde söz sahibi olduğunu hatırlattı. İnovatif ve katma değerli ürünlerin havacılık sektöründe çokça ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Toprak, şöyle konuştu:
 
"Havacılık sanayisi, diğer sektörlerin de önünde gitmekte. İzmir'in havacılık anlamında kümelenmesi ve ESBAŞ'ta yapılan çalışmalar bölgeyi bu alanda önemli bir noktaya getirdi. Ama Türkiye olarak bizim de kendi milli uçağımızı yapmamız ve kendi milli uydu fırlatma tesismizini kurmamız gerek."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 3 Şubat 2015 Salı 13:01

güzel bir haber, bu laboratuvarın açılmasını sağlayan ege üniversitesi ile destekleyen boing şirketini kutlarım.havacılık sanayine katkı sağlayacak

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Charlie Hebdo katliamı sonrası çarpıcı anket!
MetroPOLL şirketi, “İslam algısı” ve “şiddet” konularında anket yaptı. ...
Aşk cenazesi ortada kaldı!
Mardin’den geldikleri İstanbul otogarında 5 kişinin defalarca bıçaklayıp ...
2.Gaziemir paniğinden bakanlıktan flaş açıklama: Değerler...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, parçalanmak üzere Aliağa'ya doğru yola ...
 
İzmir'deki vahşi cinayette flaş gelişme
İzmir'in Buca İlçesi'nde, 37 yaşındaki Özlem Çingil'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ...
RTÜK tarihinde ilk: Atatürk'ü savunan üyeye kınama!
RTÜK, Kanal A’nın, CHP kontenjanından seçilen üyeler Ali Öztunç ve Süleyman ...
Veliefendi'de şok: Atlar için çılgın eylem
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda bugün 4. koşu sırasında piste giren ...
 
Mobbingle mücadele İzmir’de tartışıldı
TÜMBEL SEN İzmir 1 No'lu Şube ve Psikososyal Travma Çalışmaları Derneği’nin ...
‘2.Gaziemir paniği’nde korkutan açıklama: Normalden 5 kat…
Angola açıklarında uzun yıllar ham petrol işleyen ve görev süresini tamamlanmasının ...
Bir kent diken üstünde: Yüzlerce kişi tahliye ediliyor
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva