HABERLER>GÜNCEL
13 Kasım 2013 Çarşamba - 11:49

İzmir’i sarsan zengin çift cinayetinde ‘kafa karıştıran’ gelişme!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde gayrimenkul zengini Atiye ve Hüsnü Civan çiftinin 3 yıl önce öldürülmesi olayında evde bir kozmetik dükkanına ait poşetin üzerinde bulunan parmak izinin aynı semtte kuaförlük yapan 30 yaşındaki A.K.'ye ait olduğu tespit edildi. Ehliyet almak için emniyet müdürlüğüne yaptığı başvuru sonrası evdeki parmak izinin sahibi olduğu belirlenen A.K. gözaltına alındı. Ancak cinayet yerinde bulunan kanlı avuç içi (aya) izinin uymaması üzerine A.K. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İzmir’i sarsan zengin çift cinayetinde ‘kafa karıştıran’ gelişme!

İZMİR - Korkunç cinayet, 2010 yılının Ekim ayında akşam saatlerinde gerçekleşmişti. Özkanlar 249/2 Sokak 11 numaralı Civan Apartmanı'nda oturan Hüsnü-Atiye Civan çiftinden haber alamayan komşuları, durumu polise bildirdi. Polisin kapıcı nezaretinde çilingir ile kapıyı açtırması sonucu Hüsnü Civan (65) banyoda üzerinde giyinik halde üzerinde montuyla, eşi Atiye Civan (60) ise mutfakta ev kıyafetleri ile bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Dedektiflerin yaptığı ilk incelemede evin kapısında zorlama olmadığı, televizyonun açık olduğu, bazı dolap ve eşyaların karıştırılmış olduğu görüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülen Hüsnü Civan'ın uzun yıllar İsviçre'de tekstil pazarlama işi yaptıktan sonra emekli olup yaz aylarını İzmir'de geçirdiği, oturduğu evin bulunduğu apartmanın kendisine ait olduğu, çok sayıda mülkleri olduğu öğrenildi. Yaşlı çifti, çok sayıda bıçak darbesi ve boğazlarını keserek öldüren katil ya da katillerin, binanın güvenlik kameralarının kayıt yaptığı evdeki bilgisayarın hard diskini de aldığı ortaya çıktı.
 
PARMAK İZİ, AYA İÇİ VE AYAK İZİ BULUNDU
HT Egeli’den Neşet Dişkaya’nın haberine göre olaydan sonra evde geniş çapta araştırma başlatan İzmir Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri evde yaptıkları incelemelerde, bir kozmetik poşeti üzerinde bir adet parmak izi, duvarda bir adet kanlı aya (avuç içi) izi ile cinayetin işlendiği yerde 42 numaralı comfort yazılı ayakkabı izi buldu. Evde bulunan aya izinin aynısı yaşlı çiftin otomobilinde bulunan bir CD üzerinde de tespit edildi. Evde bulunan izler ifade için çağrılan 800 kişi ile uyuşmadı.
 
EHLİYET ALMAK İSTERKEN PARMAK İZİ ÇIKTI
Cinayeti aydınlatmak için çalışmalarını sürdüren cinayet büro amirliği ekipleri buldukları parmak ve aya izlerini, kısa adı AFİS olarak bilinen parmak izi kayıtlarının depolandığı sisteme attı. Olayın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra geçen hafta ehliyet almak için İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne giden A.K.'nin alınan parmak izi, sistemde bulunan izle uyuştu.
 
AYNI SEMTTE KUAFÖR
Parmak izinin uyuşması üzerine cinayet dedektifleri hemen harekete geçti ve A.K. hakkında bilgi toplamaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucu A.K.'nin cinayetin işlendiği semtte kuaför olduğu belirlendi. Savcılık talimatı üzerine A.K. polis tarafından gözaltına alındı
 
AYA İÇİ İZİ UYUŞMADI
Gözaltına alınan A.K.'nin hemen aya (avuç içi) alınarak cinayet soruşturmasından en önemli delil olan kanlı aya (avuç izi) ile karışlaştırıldı. Yapılan karşılaştırmada, izlerin uyuşmadığı tespit edildi. İfadesinde, işyerine müşteri olarak gelen kişlere, kozmetik ürün de sattığını belirten A.K., "Öldüren Civan çiftini tanımıyorum. Kozmetik ürün satarken poşet üzerinde parmak izim kalmış olabilir" dedi. Bunun üzerine savcı talimatı üzerine A.K. serbest bırakıldı. (HT Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Münevver Karabulut cinayetinde flaş gelişme
Münevver Karabulut cinayetinde “Aile şiddetin erken uyarı işaretlerini ...
Vali Coş’un özel kalem müdürüne şok kaset suçlaması
10 Kasım törenlerinde bir vatandaşa söylediği 'gavat' sözüyle gündeme ...
Kadına şiddette son nokta: ‘Madem boşanıyoruz…’
Boşanmak üzere olduğu 1.5 aylık eşinin evindeki eşyalarını almaya giden ...
 
Buca’nın Gençlik Merkezi’nden Atatürk’ün ismini sildiler!
Buca'daki Atatürk Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nin tabelasındaki ...
İzmir’deki ilkokulda utanç: Müdür yardımcısına taciz gözaltısı!
İzmir’in Urla İlçesi'ndeki Gülter Osman Ponner İlkokulu'nun müdür yardımcısı ...
Bakan Avcı'dan Şubat atamasına yeşil ışık
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atama bekleyen öğretmen sayısının 215 bin ...
 
Danıştay kararını verdi: 2 bakanlık doğayı yok etti!
Antalya'da çam ağaçlarıyla kaplı denize sıfır kamp alanı Kındılçeşme'de, ...
İzmir'de kahreden kaza: Geri geri giden...
Gaziemir’de geri manevra yapan hafif ticari aracın altında kalan 56 yaşındaki ...
'Coş'an valinin küçük sırrı ortaya çıktı!
Adana Valisi Coş'un hızlı yükselişinin sırrı ortaya çıktı. Üç müfettişten ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva