HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2018 Pazartesi - 13:33

İzmir'i sağanak vurdu: Hastane göle döndü!

İzmir'de, bu sabah sağanak etkili olurken, Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni su bastı. Suyun tahliyesi sırasında hastalar, tekerlekli sandalye ve sedye ile dışarı çıkarıldı.

İzmir i sağanak vurdu: Hastane göle döndü!

İzmir'de, sabah saatlerinde etkili olan sağanakta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Ortopedi Bölümü'nü su bastı. Suyun tahliyesi için dışarı çıkarılan hastalar, sedye ve tekerlekli sandalyede bekledi. Suyun girişinin engellenmesi için giriş kapısına kum torbaları konuldu. Temizlik görevlileri ise ellerinde süpürgelerle suyu tahliye etti. Temizlik sırasında hastaların, hasta yakınlarının ve personelin kayıp düşmesini engellemek amacıyla yerlere 'Kaygan zemin' yazılı uyarı işaretleri konuldu. Su tahliye edildikten sonra hasta ve hasta yakınları, içeri alındı.

VAPUR İSKELESİ'NDE ÇATI ÇÖKTÜ
Öte yandan Karşıyaka ilçesinde, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle Bostanlı Vapur İskelesi'nin Alsancak- Pasaport girişi bölümünde tavanın bir kısmı çöktü. Tavandan düşen parçalar, vapur bekleyen yolcuların paniklemesine yol açarken, yaralanan olmadı.

TIKANAN RÖGARLARI KENDİLERİ AÇMAYA ÇALIŞTI
İzmir'de, günlerdir beklenen fırtınanın yön değişmesinin ardından etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Bornova ile Buca'da, sağanak nedeniyle cadde ve yollar göle döndü. Araçlarıyla yollarda kalanlar, tıkanan rögarları kendileri açmaya çalıştı. Kısa sürede su baskınlarına neden olan yağmurdan korunmak isteyenler, otobüs duraklarına ve caddelerdeki iş yerlerine sığındı. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nce yağışların yarın sabahtan itibaren etkisini yitireceği bildirildi.

TİRE'DE HEYELAN
Tire'de dün saat 22.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur nedeniyle, Tire-İncirliova Karayolu Paşa Çeşmesi mevkisindeki Güme Dağı'nda heyelan meydana geldi. Tonlarca toprak ve çok sayıda kaya parçası yola indi. Bu sırada bölgeden geçen bir otomobil, şarampole devrildi. Tropik fırtına beklentisi nedeniyle Tire Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan kriz merkezine gelen ihbarlar üzerine bölgeye Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar da iş makineleriyle çalışmalara destek verdi. Tonlarca toprak ve kaya parçaları dozerler yardımıyla kaldırılırken, yol 2 saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Otomobil ise çekici yardımıyla kurtarıldı.

ARAÇLARINDA MAHSUR KALDILAR
İzmir'de etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkilerken, Kemalpaşa ilçesinde bazı araçlar, alt geçitte biriken suda kaldı. Bazı sürücüler, araçlarının içinde yardım beklerken, bazıları da araçlarının üzerine çıkarak, yükselen sudan korunmaya çalıştı. Sürücülerden birinin köprüden alt geçide atılan halatla kurtulmaya çalışması, dikkat çekti. Halatla yukarı tırmanmaya çalışan sürücü, birkaç kez denemesine rağmen başarısız oldu. Alt geçitte kalan sürücüler ve araçları, suyun tahliye edilmesinin ardından çıkarılırken, araçlarda büyük hasar meydana geldi.

Yetkililer Tire-İncirliova Karayolu'nu kullanmak isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölgede tedbir amaçlı çalışmaların sürdüğü bildirildi. (DHA)

 
Menemen'in iç saha büyüsü bozuldu
 
Altay düşüşe geçti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu: 84 gözaltı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye ...
İzmir'de gece yarısı korkutan yangın!
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan yangında 3 iş yerinde hasar oluştu.
İzmir'de korkunç son: Kayan toprağın altında kaldı
Bergama ilçesinde, eğilimli arazide, su kuyusu kazılırken, kepçeyle yığılan ...
 
Mahkeme salonunda albayı tehdit etmiş!
FETÖ'nün sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi olduğu iddia edilen eski tümgeneral ...
Çeşme'de fırtınanın adı yetti!
Tropik fırtınanın en çok etkileyeceği yerlerden olacağı öngörülen İzmir'in ...
Edirne'de facia: 5 kişi can verdi!
Düzensiz göçmenleri taşıyan botun Edirne'nin Enes ilçesinde batması sonucu ...
 
Düğün gecesi inanılmaz olay! Gelinliği çöpe attılar
Çorum’daki düğünde takılan takılar nedeniyle gelin ve damadın ailesi arasında ...
'Zorba' komşuyu vurdu: Üç kişi kayıp!
Yunanistan'da etkisini sürdüren 'Zorba Kasırgası' nedeniyle ülkede birçok ...
İzmir'deki sınavda kopya markajı!
İzmir'de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva