HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2021 Salı - 11:09

İzmir'i heyecan sardı... İEF 90'ncı kez kapılarını açıyor

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 90'ncı kez kapılarını katılımcılara açmaya hazırlanıyor. 3-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar için düzenlenen basın tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’in misyonu, İzmir’in yüz ölçümünden büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İEF’nın temellerini sırf İktisat Kongresinin gerçekleştirmek için İzmir'i seçmiş olmasının ana nedeni de şehrin bu köklü geçmişidir" diye konuştu.

İzmir i heyecan sardı... İEF 90 ncı kez kapılarını açıyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet’in en eski değerlerinden biri olma özelliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 3-12 Eylül tarihleri arasında 90’ıncı kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs pandemisi gölgesinde bir kez daha kapılarını açacak olan İzmir Fuarı; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, ‘Türkiye’nin gelecek planlarının hayata geçirilmesi’ amacıyla kurulan Fuarın bu yılki sloganı ise “90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz, Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” olarak belirlendi.

90. İzmir Enternasyonal Fuarı Basın Toplantısına, ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra , Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı katıldı.

ALICI: İZMİR COĞRAFYASI GEREĞİ TARİH BOYUNCA ANADOLU'NUN DÜNYAYA AÇILAN LİMAN OLMUŞTUR
Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı , "İEF’nin 3 taşıyıcı ayağı var. Birincisi; İzmir… İkincisi, enternasyonal yani uluslararası olması... Üçüncüsü ise fuar olması… Üçüncüsünde başlayalım. Bu fuar neden var, varlık amacı ne? Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, fuarı Türkiye'nin gelecek planlarını hayata geçirmek için yaptı. Fuarın varlık sebebi Cumhuriyetin ekonomik geleceğini güvence altına almak oldu. Fuarımızın ikinci özelliği, uluslararası olması… Fuarımız modern dünyada yaşanan gelişmeleri Türkiye'de yayılma noktasıdır. İlk televizyon yayınından, ilk hamburgere Türkiyemiz yenilikleri hep fuarda tanıdı. Türkiye'nin ürünlerine hizmetlerine stratejik avantajları yurtdışına sunmak gibi bir görevi de oldu. Bir başka deyişle İzmir Fuarı’nın görev alanı değil İzmir’i Türkiye’yi aşmıştır ve aşmaya da devam ediyor. Her ne kadar uluslararası yönü baskın olsa da fuar, bir yandan İzmir, bir yandan da İzmirli… Uluslararası fuarcılık geleneğinin İzmir’de yaşıyor olması elbette tesadüf değil. İzmir coğrafyası gereği tarih boyunca Anadolu'nun dünyaya açılan liman olmuştur. Atamızın öncü vizyonunu böylesine benimsemiş, bu kadar sevmiş olmamız çok doğal. İzmir tarih boyunca hep öncülerin kenti olmuş. Olmaya da devam edecek. İzmir’in ve İZFAŞ’ın fuar ruhu budur. Zamanın ruhuna uymasına yardım eden ve ortak ekonomik geleceğimizi kurmakta kaldıraç olan bir kurumdur" dedi.

FUAR, TÜRKİYE’NİN ENDER SİYASET ÜSTÜ DEĞERLERİNDEN BİRİ
Fuar programı hakkında bilgi veren Canan Karaosmanoğlu Alıcı, "İki önemli etkinlikten bahsetmek istiyorum. Bu sene İzmir Fuarı yine bir ilke imza atıyor. Dünya Belediyeler Birliği’nin Kültür Zirvesi’nin dördüncüsü ilk defa İzmir’de düzenlenecek. Sayın Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in büyük mücadeleler sonucu İzmir’e kazandırdığı küresel etkinlik, Kültürpark’ta düzenlenecek. ‘Geleceği İzmir’de kuruyoruz’ temasıyla düzenlenecek törene dünyadan birçok yerel yönetim temsilcileri, akademisyen ve diğer paydaşlar katılacak. Zirve kapsamında geleceğin, adil müreffeh ve dirençli kentlere ulaşmak için izlenecek yollar konuşulacak. Dünyanın gözü İzmir'de olacak. Gurur duyduğumuz ikinci etkinlik ise İzmir İş Günleri. Ticari fuarcılık değişiyor, yıllar boyunca uluslararası ticarete ev sahipliği yapan İEF’ de bu görevi de zamanın ruhuna uygun şekilde yapmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 100 ülkeden bin 500 üstüne katılımcı yer aldı. Milyarlarca dolarlık iş bağlantısı sağlandı. Bu sene etkileri gezegenimizin dört yanında hissedilen bir konu seçtik. Yüzlerce ülkeden temsilci ve iş insanı konu olarak iklim krizine karşı yeşil ticaret önerisini tartışacak. İzmir’den dünyaya başka bir ticaret mümkün diyebileceğiz. Fuar dinleri, kültürleri ne olursa olsun toplumu bir çatı altında toplamayı başarıyor. Fuar, Türkiye'nin ender siyaset üstü değerlerinden biri. İEF, Cumhuriyet Türkiye'sinin yarattığı en eski ve 90 yıldır hala dik bir çınar gibi ayakta duran yegana küresel etkinliğidir" diye konuştu.

SOYER: İEF BÜYÜDÜKÇE TÜM TÜRKİYE’NİN DÜNYAYLA BAĞLARI DA BÜYÜYÜP GELİŞECEK
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye’nin gelecek planlarının hayata geçirilmesi amacıyla İEF, 90 yıldır İzmir ve Türkiye’nin gözbebeği. İEF, Türkiye'yi dünyaya bağlayan bir köprü. İEF yalnıza bir fuar değil şehrimize bırakılmış bir kültür mirası. İEF’nin geleneğinin İzmir’de doğmuş ve 90 yıldır İzmir’de yaşıyor olması tesadüf değil. İzmir tüm tarihi boyunca Anadolu'nun dünya ile bağlantı kuran ve büyüten öncü bir kültür ve ticaret limanı olmuştur. Dünya ile kurduğu güçlü bağlar sayesinde gelişip değişmiş, kendisini dönüştürmüş ve bunun sonucunda Anadolu’ya ilham veren çok sayıda yeniliğe de ilham olmuş. Şöyle de denebilir; İzmir’in misyonu, İzmir’in yüzölçümünden büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İEF’nın temellerini sırf İktisat Kongresinin gerçekleştirmek için İzmir’i seçmiş olmasının ana nedeni de şehrin bu köklü geçmişidir. Biz Cumhuriyet’in şehrimize verdiği bu asil görevin farkındayız ve fuarı zamana uydurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki İEF büyüdükçe tüm Türkiye’nin dünyayla bağları da büyüyüp gelişecek. İş dünyasında bir tartışma var. Türkiye’den global marka çıkar mı? Oysa İEF, belki de Cumhuriyetin ilk uluslararası markası. Hem de 90 yaşında. İEF, herhangi bir fuar organizasyonu değil. İEF, Türkiye'nin dünyadaki kültürel ve teknolojik gelişmelerle ve geleceğin dünyası ile İzmirlilerin yıl boyunca coşkuyla beklediği bir buluşma noktası. Her yıl Kültürpark’ta buluşmanın heyecanının birlikte yaşıyoruz. Geleceği İzmir’de birlikte kuruyoruz temasıyla açıyoruz" diye konuştu.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNİN BELEDİYE BAŞKANLARI VE YEREL YÖNETİCİLERİ İZMİR’DE BİR ARAYA GELECEK
Kültür Zirvesi ile İEF'ın bu yıl ilk kez birlikte gerçekleştirildiğini de belirten Soyer, "Bu yıl ilk kez önemli bir küresel etkinliği İEF’e paralel olarak gerçekleştiriyoruz. Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi. İzmir Fuarı ev sahipliği yapacak ve dünyanın önde gelen şehirlerinin belediye başkanları ve yerel yöneticileri İzmir’de bir araya gelecek. Kültürün sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmadaki rolünün tartışılacağı zirvede dünya genelinde bu hedef doğrultusunda geliştirilen çalışmaların ve hayata geçirilen projelerin sunulduğu dünyanın en önemli zirvelerinden bir olacak. Zirve kapsamında kültür ve sürdürülebilir kalkınma ekseninde dünyanın önde gelen şehirlerinin temsilcileriyle birlikte tartışacağız. Geleceğin şehirlerinde refah içinde doğayla uyumlu bir yaşamı ve geleceğimizi nasıl kurabileceğimizi dünyanın önde gelen şehircilerin temsilcileriyle birlikte tartışacağız" dedi.

90 YILDIR İZMİR’DE GELECEĞİ BİRLİKTE KURUYORUZ
Uluslar arası İzmir İş Günleri’nin pandemi sebebiyle online olarak yürütüleceğini söyleyen Başkan Soyer, "Yıllardır uluslararası ticaret bağlantılarına ev sahipliği yapan İEF, bu görevini zaman uygun bir şekilde yapmaya devam ediyor. Öncü bir bakış açısıyla 6 yıl önce düzenlenmeye başlayan İzmir İş Günleri’nde şimdiye kadar yüz ülkeden bin 500’ün üzerinde katılımcı yer aldı. Birçok ülkenin ticaret bakanının katıldığı etkinlik sayesinde şimdiye kadar milyarlarca dolarlık iş bağlantısı sağlandı. Uluslararası İzmir İş Günleri’ni koronavirüs tedbirleri altında online olarak gerçekleştireceğiz. İklim krizi, pandemiden de öte dünyanın karşılaştığı en ciddi küresel tehlike. Dolayısıyla İş Günleri kapsamında Avrupa Birliği, yeşil mutabakat eylem planı ve düzenlemelerin odak noktasına alarak iklim krizine karşı yeşil ticaret önerilerini de tartışacağız. Bu yıl iklim kriz ekseninde farklı sektörlerden dönüşüm, sürdürülebilir politikalar, döngüsel ekonomi gibi başlıca konularda birçok oturumun gerçekleştireceğiz. İzmir ve Ege bölgesi ölçeğinde ticaret, lojistik ve ekonominin nabzını tutacağız. İEF’nin modern dünyada yaşanan gelişmeleri Türkiye’ye yaymak gibi bir görevi var demiştik. Aslında İzmir yıllarca EXPO peşinde koştu ama belki de elindeki olan EXPO potansiyeli taşıdığını ıskaladı.  2. Dünya Savaşı’nın en karanlık günlerinde bile İEF hep gerçekleştirildi ve kapılarını asla kapatmadı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemiye rağmen pandemi tedbirleriyle fuarımızı açacağız. Fuarın paralel etkinliklerin hayat geçmesinde emeği geçen tüm kurumlara ve çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. 90 yıldır heyecanla sürdürdüğümüz fuarda, 90 yıldır İzmir’de geleceği birlikte kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

FIRILDAK: ZİYARETÇİLERİMİZİN YÜZÜNDE TEBESSÜM BIRAKMAK EN BÜYÜK TEMENNİMİZ
Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, "İzmir Enternasyonal Fuarı adeta İzmir'in simgesi olan ender fuarlardan bir tanesi. Migros olarak destek olduğumuz fuarda bu sefer sponsor olarak yer aldı. Migros'un bu fuara özel bir renk ve güç katacağımızca inanıyoruz. Bu yıl fuarın sponsoru geleceğimiz birlikte kuruyoruz. Migros sponsorluğunda ve İZFAŞ iş birliğinde bu yıl fuarı keyifli sponsorluklar ile dolduracağız. Ziyaretçilerimizin yüzünde güzel bir tebessüm bırakmak en büyük temennimiz" diye konuştu.

SANCAK: İZMİR'DE İŞ YAPAN FİRMALARI DA BU KONUDA HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUZ
Fuar'ın ana sponsoru olan Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise, "Bu yıl yine İzmir Enternasyonal fuarına sponsoru olduk. Bu görevi bize layık gördüğü için Tunç Başkanıma saygılarımı ve teşekkürlerimiz sunuyorum. Folkart olarak biz İzmir'de iş yapan şirketiz. 15 yıl önce kurulduk. İzmir'de para kazanıyoruz ve bunun bir kısmını İzmir'de harcamayı görev olarak görüyoruz. İzmir'de iş yapan firmaları da bu konuda hareket etmeye davet ediyoruz. Saye Grup olarak toplam 7 şirketimiz var, bunların 4 tanesinin merkezi İzmir'de" dedi.

65 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK
Pandemi kaynaklı yurtdışı katılımın az olup olmayacağının sorması üzerine de konuşan Soyer, "65 ülkeden katılımcımız var iş günlerinde, 7 bakanımız olacak dış ülkelerden. 65 ülkenin  önemli bir bölümü Kültür Zirvesi için gelen konuklar. Bu yüzden Kültür Zirvesi’ni İzmir'e getirmek istemiştik. 2 yılda bir yapılan dünyanın ne büyük organizasyonlarından biri. 5 milyonun üzerinde bir nüfusu temsil eden bir organizasyon. 2 yıl önce kazan ve Meksika'nın Merida şehrini geçerek bu organizasyonu yapma hakkı almıştık 65 ülkede birçok yerel yönetici akademisyen. Kültür politikacısı üreticiler bir araya gelecekler. Pandemi sonrası kültür konusunun nasıl yön alacağını konuşacaklar. Dolayısıyla tam anlamı ile uluslararası bir buluşmaya ev sahipliği yapacak İzmir ve fuar" diye konuştu.

İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NDA NELER OLACAK?
90. İzmir Enternasyonal Fuarı; teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinliklerle İzmirlileri karşılayacak. Ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, Mogambo geceleri, 20. Sinema Burada Festivali, Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler, çocuklar için oyun alanları, spor alanı, bilgi yarışması, özel sergileri, kültürel ve sanatsal etkinlikler konuklara sunulacak. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tarihini anlatan İEF 90. Yıl Sergisi de ziyaretçileri geçmişe götürecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı’na renk katacak etkinliklerden birisi de “Belediyeler Sokağı” olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere komşu kentlerden de katılımcı belediyelerin yer alacağı sokakta, ilçeler hem kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar hem de belediyecilik anlamında atılabilecek yeni adımlar üzerine görüşlerini dile getirebilecek. Seferihisar, Karşıyaka, Torbalı, Ödemiş, Bornova, Menderes, Narlıdere,  Bayraklı, Foça, Buca, Konak, Dikili, Urla, Burdur, Edirne ve Hatay belediyeleri katılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bu yıl fuara “cittaslow” teması ile katılacak.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ İÇİN SIKI TAKİP
90. İEF’de etkinlikler; pandemi koşulları gereklerine uygun TSE güvenli hizmet belgesi kapsamı ile düzenlenecek. Ziyaretçi girişleri maskeli, kapalı alanlarda HES kodu alınarak ve alan yoğunluğuna göre kontrollü olarak sağlanacak. Fuar, Dünya Sağlık Örgütü, T. C. Sağlık Bakanlığı ve TOBB kuralları doğrultusunda yapılacak.

GİRİŞ FİYATI BELİRLENDİ
Fuarın giriş ücretleri; tam 5 TL, öğrenci 3,50 TL olarak düzenlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek. Fuar, 08.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlikler ise 16.00 itibariyle başlayacak.

 
İzmir- St. Petersburg uçuşları yeniden başlıyor
 
30 Ağustos Torbalı’da fener alayı ve konserle kutlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ne sponsorluğu? 1 Eylül 2021 Çarşamba 01:25

Folkart da bir yerde olmasın be kardeşim! Ne sponsorluğuymuş bu? İstemiyoruz sponsorluk falan. Belediyenin gücü yok mu fuarı düzenlemeye allah aşkına? Bunca yıldır sponsor mu vardı onca fuarı yaparken?

Yorumu oyla      2      3  
izmir 31 Ağustos 2021 Salı 17:09

cağ kebap ve künefe yemek için gidilecek yer değil :)) haa bir de su arıtma cihazı olmazsa olmaz...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da zafer için coşkulu kutlama
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vatandaşları selamlayarak ...
Bayraklı sokaklarında 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Bayraklı’da sabah saat 9:30’da ilçe ...
Başkan Batur: Tek derdimiz hizmet!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne yönelik ...
 
Dikili Festivali'ne muhteşem final
Dikili, Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali, üç gün boyunca dolu ...
Balçova’da Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda belediyenin düzenlediği Cenk Bosnalı konserinde ...
Bornova'da dijital dönüşüm zamanı
Bornova Belediyesi kentin tarihini dijitale taşıdı. Online olarak yayınlanan ...
 
Buca'da coşkulu 30 Ağustos kutlaması
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Buca’da coşkuyla kutlandı. ...
Selçuk'ta coşkulu zafer alayı
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları etrafında kenetlenen Türk Ulusu’nun ...
Sevinç ve Ayşe Erbulak Karşıyakalılarla buluşacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen; her hafta sanatın çeşitli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva