HABERLER>EKONOMİ
11 Temmuz 2019 Perşembe - 12:05

İzmir'i Haziran'da 259 bin 184 kişi ziyaret etti

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) özel yönetim raporuna göre, 2019 yılı Haziran ayında İzmir'i 168 bin 636 yabancı olmak üzere 259 bin 184 kişi ziyaret etti. İzmir, yılın ilk altı ayında ise toplam 726 bin 221 ziyaretçi ağırladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Nitelikli turistle buluşur ve turizm gelirlerini de arttırırsak daha çok sevineceğiz" dedi.

İzmir i Haziran da 259 bin 184 kişi ziyaret etti

ETİK'in özel yönetim raporlarının 62'inci sayısında İzmir turizminin 2019 Haziran ayı analizine yer verilirken yılın ilk altı ayı değerlendirildi. Rapora göre, İzmir'e 2019 yılının altıncı ayında gelen toplam ziyaretçi sayısı 2018 yılına göre yüzde 23,9 arttı. Yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 20,7 artarken, vatandaş ziyaretçi sayısı yüzde 30,3 artış gösterdi. İzmir, 2019 yılının Haziran ayında 168 bin 636'sı yabancı, 90 bin 548'i vatandaş olmak üzere toplam 259 bin 184 ziyaretçi ağırladı. 2019 Haziran ayında İzmir'e yabancı ziyaretçilerin 157 bin 642'si hava yoluyla, 10 bin 994'ü deniz yoluyla geldi. Haziran ayında yabancı ziyaretçilerin hava yoluyla girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 19,14, deniz yoluyla girişlerinde ise yüzde 49,42 artış görüldü. 2019 Haziran ayında yabancı ziyaretçilerin toplam girişlerinin yüzde 93,5'ini hava yolu, yüzde 6,5'ini deniz yolu girişleri oluşturdu.

Altı aylık dönemde İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısı 2018 yılına göre yüzde 15 arttı. Yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 23,5 artarken, vatandaş ziyaretçi sayısı yüzde 5,1 artış gösterdi. İzmir, Ocak - Haziran döneminde 418 bin 829'u yabancı, 307 bin 392'si vatandaş olmak üzere toplam 726 bin 221 ziyaretçi ağırladı. İzmir'e Ocak - Haziran döneminde yabancı ziyaretçilerin 375 bin 324'ü hava yoluyla, 43 bin 505'i deniz yoluyla geldi. 2019 yılının ilk altı ayında yabancı ziyaretçilerin hava yoluyla girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 23,9, deniz yoluyla girişlerinde ise yüzde 20,4 artış görüldü. Bu dönemde yabancı ziyaretçilerin toplam girişlerinin yüzde 89,6'sını hava yolu, yüzde 10,4'ünü deniz yolu girişleri oluşturdu.

Haziran ayında İzmir'e en çok turist gönderen on ülke Almanya, İngiltere, Hollanda, İran, Belçika, Polonya, Rusya, Fransa, Yunanistan ve KKTC olarak sıralandı. 2019 yılının Haziran ayında İzmir turizmi KKTC, Avusturya, Filipinler, Hindistan, İsveç, İtalya, Finlandiya dışındaki pazarlarda artış gösterdi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, Haziran ayında İzmir'e gelen 259 bin 184 kişiyle tüm zamanların rekorunun kırıldığını, yabancı turist sayısıyla da 168 bin 414 kişinin geldiği 2013 yılı rakamlarının geride bırakıldığını söyledi. Ocak - Haziran döneminde İzmir'e gelen 726 bin 221 toplam, 418 bin 829 yabancı ziyaretçi sayısıyla kriz öncesi dönemin rakamlarına yaklaşıldığını anlatan İşler, "Altı aylık dönemde İzmir turizmine ilginin ve ziyaretçi sayısının artışı sevindirici. İzmir'de 2016 ve 2017 yıllarında rekor düşüş kaydeden, 2018 yılında tamamen duran kruvaziyer turizmi rakamları olmadan turist sayısında yüksek rakamlara ulaşıldı. Bunda kur farkı nedeniyle ülkemizin ekonomik tatil olanağı yönünden cazip hale gelmesinin payı büyük. Turist sayısının artması turizm gelirlerinin artması anlamına gelmiyor. Paramız değerlenir, nitelikli turistle buluşur ve turizm gelirlerini de arttırırsak daha çok sevineceğiz" dedi.

 
İzmir'de FETÖ'nün kritik ismi yakalandı!
 
Çernobil turistik bölge ilan ediliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sıcaklar pazarcıları da vurdu!
İzmir'de son günlerde etkili olan bunaltıcı sıcaklar pazar tezgahlarındaki ...
İzmir'e direkt uçuşları arttıracak işbirliği
İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve SunExpress, İzmir'den yapılacak direkt uçuşlara ...
ÇEŞTOB Başkanı Demir: Çeşme pahalı değil alkollü içecek pahalı!
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de bir pahalı ...
 
Hazineye ait sanayi parselleri kooperatiflere satılacak
On Birinci Kalkınma Planı'na göre, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ...
Hükümetin kamu işçilerine zam teklifi belli oldu
Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020 döneminde alacağı ücret ...
Kamu işçisinin gözü hükümetin zam teklifinde
Kamudaki yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020'deki ücret zammının belirleneceği ...
 
Kıdem Tazminatı için hükümetten flaş hamle!
On Birinci Kalkınma Planı'nda, kıdem tazminatı reformunun sosyal tarafların ...
Bamya cep yakıyor!
Lezzetiyle damakları şenlendiren bamya, etiketiyle cep yakıyor. Tarladan ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru Merkez Bankası başkanlığındaki değişikliğin ardından dün sert ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva