HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2018 Cuma - 11:03

İzmir'i bıktıran karar! Cennete bir hançer daha

Çeşme'de faaliyette olan taş ocağına verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir' kararı, İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Karar, Danıştay tarafından da onandı. 3'üncü kez ÇED'i iptal edilen taş ocağı için 4'üncü defa 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi.

İzmir i bıktıran karar! Cennete bir hançer daha

Çeşme'nin Germiyan Mahallesi'nde bulunan taş ocağı için verilen 'ÇED olumlu' kararı, İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. İdare Mahkemesi'nin kararı, Danıştay 14'üncü Dairesi tarafından da onandı. 3 kez 'ÇED olumlu' kararı idare mahkemelerince iptal edilen tesis için 4'üncü defa 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Türkiye'nin ilk 'Slow Food Köyü' ilan edilen, geçimin zeytinden sağlandığı, hurma zeytinin yetiştiği tek yer olan Germiyan'da faaliyet gösteren tesis için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan ÇED başvurusuna yeniden onay çıkması, çevreciler ile mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Ruhsat sahasının ve proje alanının büyük kısmı Hazine'ye ait bölge için hazırlanan proje dosyasında, ÇED alanının 0,98 hektar küçültülerek, 23,99 hektar olarak düzenlendiği belirtildi. Avukat Şehrazat Mercan, ocak sahasının küçültülmesinin olumsuzlukları gidermeye yetmediğini, verilen karar karşısında şaşkın olduklarını söyledi. Mercan, "Şaka gibiler. Resmen burada suç işleniyor" dedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Yapılan küçük değişikliğin, işletmenin çevreye verdiği zararları ortadan kaldırmadığını kaydeden Şehrazat Mercan, taş ocağının yakınında zeytinlikler ile içme suyunun karşılandığı Kutlu Aktaş Barajı’nın olduğunu belirterek, "Mahkeme kararının arkasından dolanıp, önüne geçiyorlar. Böylece hukuku uygulamıyorlar. Sözde bir değişiklik yapıldı ama her şey eskisinin aynı. Ocak, yine meranın sınırında, yine zeytinliklere zararı var. Aynı sorunlar devam ediyor. Artık söyleyecek söz bulamıyorum" diye konuştu.

Çıkarılan 'ÇED gerekli değildir' kararları ile mahkeme kararlarının uygulanmadığını dile getiren Mercan, "Yetkililer hakkında mahkeme kararlarını uygulamadıkları için suç duyurusunda bulunacağız. Yargı, 'Zeytinlik alanlara 3 kilometre mesafede, toz, duman çıkaran, kimyevi atık bırakan işletmelere izin verilemez' diyor. Ancak emredici, bağlayıcı kararlara uyulmuyor" dedi.

'Az toz çıkardı, çok toz çıkardı' tartışmasına girmeyeceklerini belirten Şehrazat Mercan, "Bıktık artık. Mevcut ocak, hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarını sürdürecek. Bütün veriler aynı durduğu halde sadece küçük bir mera alanını proje sahası dışına çıkarmışlar. Bunu yapmaları, tesisin zararlarını önlemeye yetmiyor" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'deki valizli vahşet 112 gün sonra çözüldü!
 
Bakan Soylu'dan Akşener talimatı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Ekim 2018 Cuma 21:01

çed gerekli değildir kararı alanlar kimler acaba ona bakmak lazım. yarın emekli olduğunda çocukları torunları suratına tükürebilmeli diye bunların adı yazılmalı habere. egedeson söz toplumsal ve çevresel duyarlılık adına çok önemli bir görev üstleniyor. hemde böyle bir baskı döneminde böyle haberleri yapabilecek gerçek babayiğitlerden biridir.

Yorumu oyla      9      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 5 Ekim 2018 Cuma 14:05

DİLEKÇEDİR: Doğanın/çevrenin varlığının devamı/ve/veya yok olması söz konusu olduğunda 'ÇED gerekli değildir' kararı veren kişi/veya kişilerin mal varlıklarının ve firmalarla ilişkilerinin derinlemesine araştırılmasını/incelenmesini yetkili/yetkisiz tüm makam ve kişilerden talep ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 5 Ekim 2018 Cuma 11:17

Adamlar doymuyor ve doyacakları gibi de gözükmüyor. Gönder bunları sınırlarımıza, hiçbiri vatan için savaşmaz. Varsa yoksa cep doldurma.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki valizli vahşet 112 gün sonra çözüldü!
İzmir'in Menemen ilçesinde 7 Haziran'da sazlık alanda valiz içinde cesedi ...
Rahip Brunson'un evinde 6 saatlik toplantı!
Terör örgütü adına suç işlediği iddiasıyla yargılanan ABD uyruklu din ...
Doğu Karadeniz'de afet! Ulaşım kesildi
Doğu Karadeniz'de aralıklarla etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara ...
 
İzmir'de teröre çifte darbe!
İzmir'de, terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.
Dağcının cesedi 26 yıl sonra bulundu!
Fransa’da Alp dağlarında 26 yıl önce dağcılık yaparken buzulların altında ...
İzmir'de 'arkadaş' cinayeti: Her şey bir anda oldu
İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişi arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü.
 
AK Partili Külünk'ün evine girmeye çalıştılar!
AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün evinin kar maskeli ...
İzmir'de polisi şehit eden zanlıdan akıl almaz savunma: Az bile yapmışım!
İzmir'in Bornova ilçesinde kimlik kontrolü sırasında bir polis memurunu ...
Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele
İzmir'in Seferihisar ve Çeşme ilçelerinde 67 yabancı uyruklu düzensiz ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva