HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2018 Çarşamba - 11:56

İzmir'i ayağa kaldıran olay Meclis gündeminde!

Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun sarf ettiği iddia edilen sözlere ilişkin olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan önerge hamlesi geldi.

İzmir i ayağa kaldıran olay Meclis gündeminde!

CHP’li Murat Bakan, “Ortaokul ve lise çağlarındaki çocuklarımıza ‘profesör’ unvanı olan bir ‘bilim insanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı olarak 15 yaşında evlenebileceklerini söylediği, kadınların regl olmasının tedavi edilmesi gereken bir sorun(!) olarak anlattığı iddiaları doğruysa bu tam olarak bir sapkınlıktır. Türkiye’nin en kıymetli üniversitelerinden birinde akademisyen olan ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten şahısla ilgili iddialar araştırılmalı ve gerçek ivedilikle açıklığa çıkarılmalıdır. Öte yandan laikliği en büyük tehlike olarak gören ‘profesör’ unvanlı bey;Anayasamızın ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ diyen değişmez maddesine karşı görüş beyan etmektedir. Laiklik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değiştirilemez ilkesidir. Işığımız bilimdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Dünyada her şey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ Konuyla ilgili adli ve idari mercilerin gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

- HEDEFTEKİ PROFESÖR KONUŞTU: HER CÜMLEMİN ALTINA İMZA ATARIM!

CHP’Lİ BAKAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A SORDU:

1 – Güzelbahçe Müftülüğü tarafından yapılan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansa ilçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği ve çocukların bu etkinliğe zorla götürüldüğüne ilişkin iddiaların gerçekliği araştırılmış mıdır? Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturmada son durum nedir?

2 – Ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Çocukların evlenebileceğini, kadınların regli olmasının tedavi edilmesi gerektiğini, laikliğin de en büyük tehlike olduğunu” savunduğu belirtilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Başlatıldıysa soruşturmada son durum nedir?

SUÇ DUYURUSUNDAKİ DETAYLAR

Eğitim-İş Sendikası’nın suç duyurusu dilekçesinde, konferansla ilgili detaylara yer verildi: “Etkinlikte konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı) tarafından yapılan anlatımlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Temel Hak ve Özgürlükler kapsamında oldukça sıkıntılı olup din, felsefe ve cinsiyet üzerinden büyük ayrımcılık ve nefret söylemleri içermektedir. Prof. Emiroğlu tarafından; ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeler kullanılmıştır.”

EMİROĞLU: SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDAYIM HER CÜMLENİN ALTINA İMZA ATARIM

Daha sonra konuyla ilgili basına açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu, laiklik konusunda söylediği her cümlenin ‘altına imzasını atacağını’ belirterek, “Söylediğimin arkasındayım. Her cümlemin altına imza atarım. Ama kaba saba laikliğe karşı savurma bize yakışmaz. Bunlar çamur at izi kalsın diye düşünüyorlar. Belki de kurumları yıpratıyorlar” demiş, kadınların regl olmasının ‘hastalık olduğu’ ifadelerini söylediğini ise reddederek ‘tamamen asparagas’ olduğunu söyledi.

KONFERANSA ‘ZORUNLU’ KATILIM İDDİASI

İlçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği belirtilirken, çocuklarının bu etkinliğe zorla götürüldüğünü öğrenen velilere, şikâyet için gittikleri okul yöneticileri tarafından “Bizim ilgimiz yok, toplantıyı müftülük düzenledi” bilgisi verildiği öğrenildi.

 
MHP'li Bulut: İzmir'in sırtındaki hançeri çıkaracağız
 
Bucaspor'da başkan Aktaş istifa etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güler Ercan 6 Aralık 2018 Perşembe 13:07

“Tavşana kaç,tazıya tut” politikası izleniyor kanısındayım.Sorumluluk sahibi hiçbir görevli,açık,net bilgilendirme yapamadığı için sorunlar gittikçe büyüyor.Öğrencilerin zorla götürülüp-götürülmediği konusunu ancak öğrenci velileri çözebilir.Yıllardır izlenen eğitim programları...????

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Bulut: İzmir'in sırtındaki hançeri çıkaracağız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 5 Aralık mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 5 Aralık Dünya Kadın ...
AK Parti İzmir'in kadınlarından ‘5 Aralık’ mesajı
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Türk kadınına ...
 
CHP İzmir'de sürpriz başvuru: O isim hangi ilçeyi istedi?
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi,  CHP eski İzmir İl Başkan ...
İYİ Parti İzmir’de yol haritasını netleştirdi mi?
GİK Üyesi Taylan Yıldız, isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ...
Mehmet KARABEL yazdı... İkinci heybedeki İzmir adayı kim?
Mehmet KARABEL yazdı... İkinci heybedeki İzmir adayı kim?
 
CHP İzmir'den İYİ Parti'ye flaş ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
Demirtaş ve Önder'in cezaları onandı!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile eski HDP Ankara Milletvekili Önder ...
AK Parti İzmir’de revizyon! İşte yeni görevlendirmeler
Aday adaylığı noktasında refleks gösteren ve istifa eden bazı yönetim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva