HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2017 Cuma - 11:03

İzmir Fuarı'nda geri sayım: Kocaoğlu'ndan Rusya övgüsü! Metro mesajları...

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapılarını 86’ıncı kez açacak İEF’de partner ülke Rusya için, “Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine önem veriyoruz" dedi. İzmir Metrosu ile ilgili de önemli mesajlar verdi.

İzmir Fuarı nda geri sayım: Kocaoğlu ndan Rusya övgüsü! Metro mesajları...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ organizasyonuyla kentte bu yıl 86’ıncı kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) ile ilgili basın toplantısı gerçekleşti.

Kültürpark’taki açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 86’ıncı İEF Ana Sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan katıldı.

Konuşmacılar 18-27 Ağustos arasında "İzmir 10'u bekliyor" sloganıyla milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayacak fuar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TARİH BAYRAM İÇİN DEĞİŞTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her yıl 26 Ağustos tarihinde 10 gün süreyle hizmete açılan fuarın bu kez değişen tarihi için, “Yeni cumhuriyetin fuarı, birinci iktisat kongresinin başlangıç olarak kabul edildiği fuarın 86’ıncı kez açılacağı günleri sayıyoruz. 10 gün açık kalacak. Alışılmışın dışında fuar takvimimizi öne çekmemizin nedeni Kurban Bayramıdır. Seneye normal tarihine gelecektir” dedi.  

GEÇEN SENEKİ BAŞARI BU SENE RUSYA’YI PARTNER ÜLKE YAPTI
Fuar hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu, “Partner ülke Rusya… Rusya hepimizin bildiği gibi dünyanın sayılı ülkelerinden bir tanesi… Onur konuğu ilimiz Muğla. Onur konuğu il uygulamasını tam 12 yıl önce başlattık. İlk şehrimiz Mardin’di. Buradan amacımız bölgelerde kalkınmak için çabalayan, üreten kentlerimizi İEF de tanıtarak o bölgenin, kentin tanıtımına hizmet sektörüne katkıda bulunmaktı. Ana temamız enerji. Enerjinin önemini hepimiz biliyoruz. Ana sponsorumuz Folkart ve inovasyon sponsorumuz Vestel’e sonsuz teşekkürlerimi yineliyorum. Bu yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Geçtiğimiz yılki başarımızı 86’ıncı fuarda da arttırarak devam ettirmek istiyoruz. İEF’ye yeniden hem ülkemizde hem İzmirli hemşerilerimizden hem de uluslararası camiadan çok sayıda katılma talebi gelmeye başladı. Geçen sene yaptığımız çıkış dünyanın en güçlü ekonomilerinden Rusya’yı partner ülke yaptı. Rusya faktörünü biz çok önemsiyoruz. İEF’nin partner ülkesinin Rusya olması ve komşumuz olan Rusya’yla ilişkilerin İEF aracılığıyla güçlenmesi dünya barışı için son derece önemlidir” açıklamasını yaptı.

KARLOV’UN VASİYETİNİ YERİNE GETİRMİŞ OLDUK
Kocaoğlu geçtiğimiz yıl suikasta uğrayarak yaşamını yitiren Rus Büyükelçi Andrey Karlov için ise, “Rusya’nın partner ülke olmasında 2016 yılının Aralık ayında suikasta kurban giden Karlov’un çok büyük katkısı var. Rusya’nın İEF’ye partner ülke olmasına inanmıştı ve çok büyük emek vermişti. Belediyemize yaptığı ziyarette mutabık kalmıştık. Ben buradan bir kez daha katkılarından dolayı rahmetli Karlov’u huzurunuzda bir kez daha anıyor, yapılan suikastı şiddetle kınıyor ve kendisine rahmet ediliyorum. Bir anlamda Karlov’un vasiyetini ve çabalarını da yerine getirmiş olduk” dedi.

İEF’NİN BARIŞ MEŞALESİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ  
Rusya’nın İEF’de yer aldığı geçmiş yıllardan örnek veren Kocaoğlu, “Rusya İEF’ye ilk kez 1934 yılında katılıyor. Ondan sonra da bu süreçte 63 kez katılıyor. En çok katılan ülkelerin başında geliyor. Kültürpark’ın kurulmasında ve oluşmasında Gorki Parkı’nın da ayrı bir önemi var. Ayrıca fuara çok büyük bir hazırlıkla geliyor.  Enerji bakanları, sanayi ve ticaret bakanları, ekonomik kalkınma bakanları, Tataristan cumhurbaşkanı, 300 civarında bürokrat, CEO ve temsilcilerle adeta Rusya İEF’ye bir çıkarma yapıyor. Biz de İZFAŞ Genel Müdürlüğümüzle birlikte Rusya Türkiye iş birliği başkanlarını ziyaret ettik. Rusya’dan gelecek iş aleminin karşısına Türkiye’den görüşecekler ve iş ilişkisi kuracaklar için çalışmalar gerçekleştirdik. Ekonomi ve turizmde ayrıca çalıştaylar ve ikili görüşmeler yapıyoruz. Umuyoruz ki bu İEF, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine, ekonomik ilişkilerin artmasını, dünya ve bölge barışına geçmişte olduğu gibi katkı koyar. İEF’nin bir barış meşalesi olacağını düşünüyor ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.  

ŞU ANDA İZMİR TÜRKİYE’NİN EN HIZLI VE SAĞLIKLI BÜYÜYEN KENTİ
Kocaoğlu ayrıca, “Rusya temsilcileriyle belli başlı konularda görüşmeler yapılacak. Domates ihracatıyla ilgili görüşmelerin İEF aracılığıyla halledileceğinin Rusya tarafından söylenmesi de Rusya’nın İEF’ye verdiği önemi göstermektedir. Dostluk ve barış İEF’nin geçmişinde var. İEF aynı zamanda hizmet sektörüne, turizme ve iş hayatına çok büyük katkı sağlıyor. Şu anda kent merkezindeki 4-5 yıldızlı otellerin doluluk oranı yüzde 80’i aştı. Geçen sene fuar süresi içinde otellerdeki oran yüzde 67’ydi. Şu anda yüzde 80 olması fuar süresince yüzde 100’e ulaşacağını müjdeliyor.  İzmir emin adımlarla, hayalci olmayan, sinerji yaratacak, altyapı eksiklerini tamamlayacak, çevresini, havasını, gıdasını koruyarak organik tarım uygulamalarından tutun her sektörde kentimizi kalkındırarak çevre yatırımlarına önem vererek ev ödevini yaparak kalkınmaya çalışıyor. 2010 yılına kadar pek bir şey fark edilmedi. Biz hep yerin altında çalıştık. 2010’dan itibaren İzmir’in yaşam biçimden gelişme olmaya başladı. Önce küçük adımlarla giderek artı. Şu anda İzmir Türkiye’nin en hızlı ve sağlıklı büyüyen kenti. Dünyada da birçok sırlamalara giriyoruz. Biz İzmirliler bütün olduğumuz, birlik olduğumuz, kol kola girdiğimiz müddetçe hep beraber ayağa kalktığımızda başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bunu biz 13 senede İzmir’i o günden bugüne getirerek dünya aleme ispat ettik. Şu anda İzmir hem Avrupa’da hem diğer ülkelerde çok büyük ilgi görüyor. Nedeni burada yaptığımız çalışmalar, hemşerilerimizin duruşu, felsefesi, hayata bakışıdır. Bunlar ayrı bir önem yaşıyor. Biz umutluyuz. Önümüzdeki her yıl İzmir bozmadan, bozulmadan daha da iyileştirerek, kenti daha da yeşil yaparak mutlaka ve mutlaka kalkınacak. Dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesi olacaktır” açıklamasını yaptı.

HÜKÜMET OLMADAN RUSYA’YI DAVET BİLE EDEMEYİZ
Rusya krizinin İzmir’de aşılacağının hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Kocaoğlu, “Merkezi hükümet olmadan biz Rusya’yı davet bile edemeyiz. Bizim de bakanlarımız gelecek, belki başbakanımız gelecek. İEF uluslararası bir fuardır. İEF’nin tüm iç hizmetlerini ve Türkiye’deki yürütümünü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ yapar, dış ilişkiler, davetler ise doğal olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından yönetilir” dedi.  

ENERJİ PROJESİ OLURSA SENEDE 1 KİLOMETRELİK METRO TASARRUF EDİLMİŞ OLACAK!
Belediyenin enerji politikası hakkında konuşan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında elektrik faturası 180 milyon liradır. Enerji Bakanımızdan randevu talep ettim. Önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Rüzgar enerjisine yatırım yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma potansiyelini kullanarak 1 milyar gibi bir yatırım yaptığımızda 180 milyonluk elektrik giderinden kurtulacağız. Borç ödendikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ciddi anlamda rahat rahat senede 1 kilometre metro tasarruf etmiş olacak. Buna benzer birçok tasarruf çalışmalarımız var. Kentler kalkındıkça belediyelerin hem istihdam ettikleri kişi sayısı artıyor hem de masrafları artıyor. Fuar İzmir’i yaptık masraflarımız arttı. Sosyal yaşam kampüsü, Adnan Saygun Sanat Merkez’ini yaptık masraflarımız arttı. Opera binası yapacağız masraflarımız artacak. Mutlaka ve mutlaka yerel yönetimler giderlerini gayrimenkul yatırımlarıyla belediyeyi güçlendirmek için yatırım yapmak zorundadır” açıklamasını yaptı.  

DÜNYAYI İZMİR’E DAVET EDİYORUZ
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da, “86’ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı'na ikinci kez ana sponsor olmaktan büyük onur duyuyoruz. İlklerin şehri İzmir'in çok parlak bir geleceği olduğunu, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihsel mirasıyla bütünleşerek, hem dünyanın hem Avrupa'nın yeniden dikkatini çekeceğini düşünüyoruz. Bu dönemde İzmir'e olan güçlü ilgi İzmir Enternasyonal Fuarı'nın da katkısıyla önümüzdeki süreçte, İzmir'i mutlaka yeni fırsatlarla buluşturacaktır. 86’ıncı fuarda örnek bir uluslararası kültür-sanat ve gösteri şöleni yaşatmak arzusundayız. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun İEF'yi güzel, yeni bir geleceğe taşımak için yoğun çaba gösterdiğine hep birlikte tanığız. Kocaoğlu'nun bu tutumu ve şehrimiz için iyi şeyler yapma arzusu bizi teşvik eden unsurların başında geliyor. İEF 86’ıncı yılında enerji temasıyla yine inovasyonu öne çıkararak, tarihsel İEF markası ve taşıdığı uluslararası özelliğini yeniliklerle güçlendirmektedir. Örneğin Rusya'nın partner ülke olması çok değerli. Doğal güzellikleriyle öne çıkan Muğla'nın onur konuğu il seçilmesi çok sempatiktir. Yani hep birlikte iyi yoldayız. Biz bir kez daha Türkiye ve dünyayı İzmir’e davet ediyoruz” diye konuştu.

İZMİR’İN KONGRE MERKEZİ OLMAMASI İÇİN BİR SEBEP GÖRMÜYORUZ
Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise, “Yine geçen seneki gibi İzmirlilerle olmaktan mutluluk duyuyoruz. İEF’nin inşallah yüzüncü yılına kavuştuğunu görürüz. Biz Ege firması olarak İEF’nin Türkiye’ye katkılarına yürekten inanıyoruz. Artık fuarın son birkaç yıldan beri eski şaşalı günlerini yakalayıp hatta aştığını göreceğiz. Biz her yıl 20-30 fuara katılan bir firma olarak şunu söyleyebilirim; İEF uluslararası boyutta çok büyük bir fuar olma yolunda gidiyor. Dünyadaki trendlere göre seyir izliyor. Dünyanın en büyük fuar yerlerinden biri Las Vegas’tır. Artık insanlar fuarlarda teknoloji, ticaret, eğlence ve sanatı birleştiren yeni konsepteler var. İzmir bu açıdan çok şanslı. İzmir’in fuar ve kongre merkezi olmaması için bir sebep görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

86’INCI İEF’DE VATANDAŞLARI NELER BEKLİYOR?

Partner Rusya, Onur Konuğu Muğla
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yılki partner ülkesi olan Rusya, 1.33 trilyon Dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ile dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alıyor. Fuarın Onur Konuğu ili ise ekonomik ve kültürel değerleriyle öne çıkan Muğla olarak belirlendi. Partner ülke Rusya Federasyonu, devlet kurumları ve firmaları ile birlikte büyük bir katılım gösterecek. Fuar süresince, Rusya Federasyonu ile ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler ile yeni işbirlikleri geliştirmeye yönelik çok sayıda toplantı gerçekleştirilecek. İzmir İş Günleri Toplantıları 17-18 Ağustos tarihlerinde Swissotel’de gerçekleşecek.

86. İEF’te yıldızlar geçidi
18-27 Ağustos tarihleri arasında Yeraltı Otoparkı’nın üzerindeki çim alanda ücretsiz gerçekleştirilecek konserlerde, Nilüfer, Doğukan Manço, Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Buray, Buika, Selami Şahin ve Candan Erçetin yer alıyor.Mogambo Caz Günleri’nde ise, Lisa Simone, Bülent Ortaçgil, Tuna Kiremitçi, Vedat Sakman, China Moses, Zuhal Olcay Ferid Odman, Della Miles ve Fatih Erkoç fuar ziyaretçilerini caz müziğinin en seçkin örnekleriyle buluşturacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde her gece bir tiyatro oyunu sergilenirken; Açıkhava Tiyatrosunda da müzikaller ve sahne gösterileri yer alacak.

Ünlü yazarlarla sohbet imkanı
Türk Edebiyatının değerleri yazarları, 86. İEF’de fuar ziyaretçileriyle buluşacak. 19-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek Edebiyat Sohbetleri’nde, Oya Baydar, Mine Söğüt, Özcan Yüksek, Aslı Erdoğan, Ercan Kesal, Arif Keskiner ve M.Melih Güneş gerçekleştircekleri sohbetin ardından kitaplarını imzalayacak.

Sinema burada festivali 17 yaşında
Sinema Burada Festivali, İzmir Sanat Merkezi’nde bu yıl 17. kez gerçekleştiriliyor. Aytaç Arman ve Lale Belkıs’ın onur konuğu ödülü alacağı Sinema Burada Festivali’nin Başarı Ödülü ise Rıza Kocaoğlu ve Öykü Karayel’e verilecek. 23-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 17.Sinema Burada Festivali, seçkin film programı ile sinemaseverlere görsel bir şölen hazırlarken; kısa film yapımlarına da destek olmaya devam edecek. Başvuruları Fuar’dan önce toplanan Kısa Film Proje Yarışması’nın ödülleri 27 Ağustos 2017 tarihinde sahiplerini bulacak.

Geleceğin teknolojisi fuarda
İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl, “Yıldızlararası Uzay Sergisi” ile 2030 yılının teknolojilerine ışık tutacak. Sergi uzay deneyimini gelişmiş teknolojilerle birebir yaşatacak. Fuarın bir diğer teknoloji harikası ile Dinleme Enstalasyonu. Bu enstalasyon ile bilim insanlarının dünyasına yaklaşmak sanal gerçeklik ile mümkün olacak.

Sokak gösterileri
Fuar süresince Kültürpark alanı içinde gerçekleştirilecek sokak gösterileri fuar ziyaretçilerini bir masal atmosferiyle buluşturmaya hazırlıyor. “The Giant Elephant”, “Interaktif İlluzyon Gösterisi”, “Sokak Müziği”, “The Bubbles Show”, “Lumen Prade”, “The Baloon Man”, “Ritim Show”, “Led Drum-Led Poi” , “Sirk Performans” her akşam farklı etkinliklerle keyifli saatler vadediyor. 86. İEF Çocuk Tiyatrosu 19-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’de çocukları tiyatro ile buluşturacak.

3 TL karşılığında sınırsız eğlence
Fuar giriş ücretleri, İzmirim kart için 3 TL, öğrenci 2 TL olurken; engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak Kültürpark’a girebilecek. Fuar ziyaret saatleri ise 16.00 ile 23.00 olarak belirlendi.

 
Bornova'da engelleri kaldıran proje!
 
Konak'ta belediye bürokratlarından anlamlı ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer Cengiz 5 Ağustos 2017 Cumartesi 12:17

Enternasyonal "Fuarın öncelikli amacı" GLOBAL PİYASA İLE ETKİLEŞİM İçinde (şiddetle ihtiyacımız olan) MİLLİ*İMAJ & İTİBAR geliştirmek olması gerekirken.. BU imkanın "amatörce ve bilinçsizce" Yok yere HEBA*Edildiği görülüyor? Hem YEREL'de & Hem de ULUSAL'da Fuar vesilesiyle ortaya çıkan bu aymazlığın "nedenleri ve sonuçları" mutlaka itinayla MEDYA'da irdelenmelidir! #TurizmdeÇÖZÜM @ZaferCengiz3

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 4 Ağustos 2017 Cuma 21:38

12:37 hakkaten komiksin. sponsorluk teklifini kim en fazla verirse o alır. Folkart niye batıyor size bukadar? adamlar izmire kimsenin yapmadıgı yatırımı yapıyor. Folkart izmir kökenli bir şirket. izmir harici yatırım yapmıyorlar. neyse konumuz folkart değil. İzmir fuarı artık fuarlıktan çıktı. zaten çıkmalıda. ancak böyle kardeş ülke.partner ülke gibi şeylerle yürümez bu iş. partner ülkeyi çok istiyorsan devasa bir fuar alanı var. orada büyük çapta bir turizm fuarı yaparsın. yatırımı ve turisti öyle çekersin. yoksa unutulmaya yüz tutmuş artık izmir hariç ilgi görmeyen bir organizasyon böyle ayağa kaldıramazsın. peki nasıl ayağa kalkar? ilk olarak İzmir fuarını panayır havasından çıkararak. bir expo havasına sokmak lazım. bunun için belirli bir miktar kaynagı sadece fuara aktarmak gerekiyor. ilk başta konserler için yerel sanatçılar değil. yani 10 tane yerel sanatçı getirecegine 3 tane dünyaca ünlü starı buraya getirirsin. zaten bu başlı başına ses getirir.2. adım olarak otoshow fuarına tekrar agırlık verilmeli. eskiden fuar zamanı . bütün otomobil markalarını görürdük ancak şimdi fiat bile katılmıyor. otomobil kısmı mutlaka canlandırılmalı. çünkü izmir fuarı için eskiye bakarsanız. türkiyedeki tüm ünlü şahışların buraya aktıgı bir show oldugunu görürsünüz. Son olarak lazım sayın aziz kocaoğluna. kendsini son dönem izmire kattıkları içim. onca haksız yargılanmaya ragmen ayakta kaldıgı için ve izmirin malınıda izmirde bırakma savaşaı için teşekur ediyorum ancak kendisi tam bir vizyonsuz. bunuda fuar da görüyoruz. herhangi bir şekilde ayaga kaldırma çabaları yok. hep aynı sadece yeniliyorlar. yani genel oalrak bu böyle aslında. sürekli izmiri yeniliyorlar ancak son dönem tramvay harici izmire kattıkları (aslında tramvay da yeni degil) bir şey yok.

Yorumu oyla      12      7  
4 Ağustos 2017 Cuma 14:36

12:37 buyur sen sponsor ol. Sponsor olan firmalar niye eleştirilir anlamak mümkün değil. Biri de İzmir'de fuar mı kaldı demiş. Adam zannediyor ki İzmir'de 10 gün fuar oluyor , sonra yok. Marble gibi , if wedding gibi fuarlar İstanbul'da bile yok.

Yorumu oyla      16      6  
4 Ağustos 2017 Cuma 13:59

çok para hiç birsey de yok. fuar muı kaldı izmirde artık

Yorumu oyla      12      9  
muhalif 4 Ağustos 2017 Cuma 13:19

izfaş Gaziemir fuar alanına taşındıktan sonra istisas fuarları burada düzenleniyor. kültürparkta ise bu sene 86.düzenlenecek ief. burada düzenlenmeye devam edecek..yani 100.İEF. de kültürparkta düzenlenecek, kültürparkta yeni yapılacak holleri "bina" diye istemeyenler böylece tarihi İEF. yede karşı çıkmış olmuyorlar mı?İEF. 86 kez kültürparkta düzenlenmiş, yine burada düzenlenmeye devam etmelidir.

Yorumu oyla      12      5  
VATNDAŞ 4 Ağustos 2017 Cuma 12:37

Teşekkürler Aziz başkan. FOLKART ENTERNASYONEL FUARI İzmirimize hayırlı olsun. Beş milyon nüfuslu ve 8.000 yıllık bir kenti bütün sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik olarak bir şirkete bağladınız. Bu kentin tarihindeki kara sayfalara kentini satan başkan olarak geçeceksiniz.

Yorumu oyla      13      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da engelleri kaldıran proje!
Bornova Belediyesi, işitme engellilerin günlük hayatını kolaylaştırmak ...
Buca'da tarih kokan sergi: Yaşamdan İzler
Buca’nın tarihi mekan ve eserleri fotoğraf karelerinde canlandı. Buca ...
CHP’li Başkan'ın açıkladığı satış gerçekleşti: Aliağa karıştı!
Aliağa’da belediyeye ait olan 597 bin metrekarelik arazi aynı parselde ...
 
Seferberlik başladı: Çiğdem yeriz, çevreyi kirletmeyiz
Sağlıklı bir çevre ve daha temiz sokaklar için farkındalık yaratmak isteyen ...
Büyükşehir'den Germencik’te yoğun mesai
Aydın Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü alt ve üst yapı çalışmalarına ...
Büyükşehir vatandaşın sorunlarını sahada dinliyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başlattığı "Büyükşehir ...
 
Başkan Selvitopu: Zabıta, yerel yönetimlerin aynasıdır
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 1-7 Ağustos tarihleri ...
Grev cefası bitti! Deniz sefası başladı! İşte verilen zam!
İzmir’de 12 Temmuz'dan bu yana süren ve yaşamı olumsuz etkileyen İZDENİZ ...
Çiğli'de yenileme çalışmaları tam gaz
Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva