HABERLER>GÜNCEL
6 Eylül 2019 Cuma - 08:52

İzmir Fuarı bugün kapılarını açıyor: Programda neler var?

İzmir’in 88 yıllık değeri, Türkiye’nin en köklü fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bugün kapılarını açıyor. 15 Eylül’e kadar sürecek olan fuarda İzmir yüz binleri ağırlamaya hazırlanıyor.

İzmir Fuarı bugün kapılarını açıyor: Programda neler var?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl tarihinde ilk kez İstanbul’u “Onur Konuğu İl” olarak ağırlayacak. İstanbul’la birlikte Çin Halk Cumhuriyeti (Partner Ülke), Hindistan Cumhuriyeti (Odak Ülke) ve Kahramanmaraş’ın (Onur Konuğu İl) üst düzeyde temsil edileceği fuar, ülkeler ve kentler arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak.

Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek büyük açılışa TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ekonomi Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda STK temsilcisi de katılacak.

İzmir İş Günleri ile yurt dışından gelecek heyetler, yeni iş bağlantılarını İzmir Enternasyonal Fuarı bünyesinde kurma imkanı yakalayacak. İzmir konser, tiyatro, söyleşi, sinema gibi etkinliklerle 10 gün boyunca kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak. Çin Halk Cumhuriyeti, kendine özgü kültürel değerlerini Kültürpark 2 numaralı holde yer alacak standında sergileyecek. Hindistan ise Hol 1/A’da yer alacak. “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla EXPO 2023’e hazırlanan Kahramanmaraş da çeşitli etkinliklerle İEF’ye renk katacak.

İSTANBUL İLK KEZ ONUR KONUĞU OLACAK
Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan İstanbul, 88 yıllık İEF’de ilk kez Onur Konuğu İl olarak yer alacak. İEF tarihinde Onur Konuğu olarak ilk kez ağırlanacak İstanbul, kentin güzelliklerini, kültürünü ve ekonomik faaliyetlerini İzmir Enternasyonel Fuarı’na gelen binlerle buluşturacak ve uzun süren hasreti sonlandıracak. İstanbul; 2 numaralı holde kenti anlatan birbirinden özel bölümlerle katılım sağlayacak ve uzun yıllardır süren hasret sona erecek. Dünya üzerindeki en önemli kültür, turizm ve ticaret merkezlerinden biri olarak tabir edilen İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte bugün Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek büyük açılışa katılacak.   

İZMİRLİLERİ VE MİSAFİRLERİ NELER BEKLİYOR?
İzmir; 10 gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi haline gelecek. “Fuardayız” sloganıyla misafirlerini bekleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl da yüz binleri ağırlayacak. İEF, 88. yaşında Türkiye'nin ilk ve tek genel ticaret fuarı olma misyonunu da İzmir İş Günleri ile sürdürecek. 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantılarda “Bir Kuşak Bir Yol” adı verilen Modern İpek Yolu projesinin mimarı Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere toplam 39 ülke yer alacak. Türkiye ve katılımcı ülkeler, uluslararası yatırım fırsatlarının nabzını tutacak.

Uluslararası katılım göz dolduracak

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda uluslararası katılımlar 6 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuar’ın Partner Ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti, büyük bir katılımla Kültürpark 2 No’lu Hol’de yer alacak. 60’ın üzerinde firmayla gelecek Çin Halk Cumhuriyeti, teknolojiyi İzmir’e taşıyacak. Huawei, Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) gibi dev kuruluşlarını İEF’e getirecek Çin’in kendine has özelliklere sahip Çin Devlet Sirki de 6 ve 7 Eylül’de İzmirlilerle buluşacak. 1/A Holü’nde ziyaretçileri bekleyecek Odak Ülke Hindistan da 40’ın üzerinde firmasını fuara getiriyor. Ayrıca 2 No’lu Hol’de Endonezya, Benin, Çin Halk Cumhuriyeti, Gambiya, Gana, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kamerun ve Sudan da bulunacak.

2 No’lu Hol’de İnovasyon Sponsoru Vestel, en yeni ve son teknoloji modellerini fuar misafirlerine sunacak. Aynı holde ayrıca eğitim, tekstil, yapı, sağlık sektörü, odalar ile dernekler yer alacak. 3 No’lu Hol’de ise İzmir’in ilçe belediyeleri ve kamu kuruluşları yer alacak.

İstanbul ve Kahramanmaraş “odak nokta” olacak

Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan İstanbul, 88 yıllık İEF tarihinde ilk kez Onur Konuğu İl olarak yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da açılışa katılacak. “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla EXPO 2023’e hazırlanan Kahramanmaraş da çeşitli etkinliklerle İEF’e renk katacak. Ayrıca Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir,  Bursa, Denizli, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Uşak da fuarda olacak.

Türkiye bu konserleri konuşacak

Yeraltı Otoparkı üstü çim alanda kurulacak olan Çim Konserleri Sahnesi’nde, 6 Eylül’de Goran Bregovic, 7 Eylül’de Monica Molina, 8 Eylül’de Glikeria şarkılarını seslendirecek. 9 Eylül ise bir başka şölene dönüşecek. Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de gerçekleşen orman yangınlarında yok olan ağaçların tekrar var olmasına destek için düzenlenecek İzmir Tek Yürek Orman Konseri’nde Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Halil Sezai, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent sahnede olacak. İzmir’in kurtuluş gününde gerçekleşecek konser 18.30’da başlayacak. 10 Eylül’de Ara Malikian, 11 Eylül günü Vestel sponsorluğunda Yeni Türkü, 12 Eylül’de Onur Akın, 13 Eylül’de Migros sponsorluğunda Edis, 14 Eylül’de yine Migros sponsorluğunda Simge Sağın, kapanış günü olan 15 Eylül’de ise Serkan Kaya şarkılarıyla Çim Konserleri’nde olacak. 

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda geçtiğimiz yıl ilk kez kurulan Rock Sahnesi, bu kez Rock&More adıyla müzikseverleri ağırlayacak. 8 Eylül Pazar günü Şehinşah, 9 Eylül’de Manga, 10 Eylül’de Mor ve Ötesi, 11 Eylül’de Pinhani, 12 Eylül’de Kalben, 13 Eylül’de Pentagram, 14 Eylül’de Ufuk Beydemir, 15 Eylül’de Mabel Matiz Rock&More sahnesinin konuğu olacak.

Zeki Müren unutulmadı

Fuarın unutulmaz eğlence mekanlarından biri olan Mogambo’da 7 Eylül’de Leman Sam, 8 Eylül’de Can Gox, 9 Eylül’de Cem Adrian, 10 Eylül’de Jehan Barbur, 11 Eylül’de Melek Mosso, 12 Eylül’de Tuna Kiremitçi, 13 Eylül’de Mehmet Erdem, 14 Eylül’de ise Birsen Tezer, 15 Eylül’de Eda Baba sahnede olacak. Sanatçıları dinlemek isteyen hayranları, biletinial.com’dan bilet temin edebilecek. İzmir Enternasyonal Fuarı dendiğinde hatırlanan isimlerin başında gelen, “Canım Egeme Saygımla Geldim” pankartıyla akıllara kazanan Sanat Güneşi Zeki Müren ise fuarda özel bir programla anılacak.

Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler İzmir Fuarı’nda

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek Kitap Sokağı, Lozan Kapısı’ndan Kaskatlı Havuz’a kadar uzayacak. Edebiyatla ilgili etkinlikler, Yüz Yüze Sohbetler adı altında Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi önünde kurulacak sahnede olacak. Birçok önemli kalem sevenleriyle burada buluşacak. Gülperi Sert, Çiğdem Erkal İpek, Sunay Akın, Erol Egemen–Kaan Çaydamlı(Kaybedenler Kulübü), Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Canan Tan, Nilgün Bodur, İzmirim Serisi yazarları, Varol Yaşaroğlu, Mahir Ünsal Eriş, İhsan Eliaçık, Osman Balcıgil, Hüseyin Cengiz, Ercan Kesal, Murat Menteş – Hakan Karataş, Merdan Yanardağ İEF’te sevenleriyle buluşacak. 

 Tiyatro “Fuar”da izlenecek

İsmet İnönü Sanat Merkezi, 7-15 Eylül tarihleri arasında sanatı ve sanatçıyı tiyatro severlerle buluşturarak fuar gecelerini zenginleştirecek. Dokuz gün boyunca saat 20.00’da sergilenecek olan tiyatro oyunları ise sırasıyla şöyle: “Joseph K”, “Azizname”, “Hayat Kime Güzel?”, “Ferhangi Şeyler”, “Gelin Tanış Olalım”, “Vee Perde”, “1984 Büyük Gözaltı”, “Don Kişot’um Ben”, “Kadın Kafası”. Ayrıca İzmir Sanat Merkezi’nde tiyatro oyunları sahnelenecek. 

Sinemaya dair her şey İzmir’de

Sinema Burada Festivali, 11 Eylül'de Onur ve Başarı Ödülleri'nin yanı sıra 4. Kısa Film Proje Yarışması Ödül Töreni ile kapılarını açacak. İpek Bilgin ve Taner Birsel'in Onur Ödülü alacağı festivalde, Ozan Güven ve Saadet Işıl Aksoy'a Başarı Ödülü verilecek. Bu yıl toplam 75 projenin katıldığı 4. Kısa Film Proje Yarışması'nın finalistleri de İEF’te ödüllerini alacak. Üç ulusal, bir uluslararası galayla toplam 12 film festivalde sinemaseverlerle buluşurken; bu yıl ikincisi düzenlenecek kısa film maratonunda ise 18 kısa metrajlı film gösterilecek. Beş günlük festivalde atölyeler de olacak. Sinema biletleri de biletinial.com’dan temin edebilecek.

Etkinlikler durmayacak

İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava çarşısını “Kemeraltı Sokağı” adı altında ağırlayacak. Etkinlikler kapsamında 4 No’lu Hol’de dünyanın en büyük E-spor organizasyonu olan ESL’in Türkiye’de bugüne kadar yaptığı en geniş kapsamlı finali olacak. Sokaklar ise sokak gösterileriyle şenlenecek. Birçok spor aktivitesi, Kültürpark’ın eşsiz doğasında misafirlere nefes aldıracak. Fuarda çocuklar da unutulmadı. Birbirinden özel etkinlik İEF’de çocukları bekliyor.

Fuar giriş ücretleri

88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açık alanları 12.00’de ziyaretçilere açılacak. Hollere giriş saatleri ise 16.00 - 23.00 arasında olacak. Fuar giriş ücretleri 4,5 TL olarak belirlendi. İzmir Tek Yürek Dayanışma Konseri’nin olduğu 9 Eylül günü ise gün boyu giriş ücretleri 10 TL olacak. 9 Eylül günü elde edilecek tüm gelir, İzmir ormanlarının korunması için kullanılacak. 9 Eylül’de Kahramanlar Kapısı’nı kullananlar ise yine 4,5 TL’ye giriş yapabilecek. Giriş kapılarında geçişler İzmirim Kart ile “temassız” özelliğe sahip kredi ve banka kartlarıyla yapılabilecek. Engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri Kültürpark’a ücretsiz girebilecek. İzmirim Kart’a sahip olmayan vatandaşlar fuar girişinde oluşturulan noktalardan tek kullanımlık ve iki girişlik kartlar alabilecek.   

 
Dorian Kasırgası'nda ölenlerin sayısı artıyor
 
Dikili’de engele yer yok
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 6 Eylül 2019 Cuma 13:35

Gene aynı muhabbet. 4,5 TL kabul edilemez yazdım millet ankaradan bilmem nerden örnekler vermiş. bu arada ben bu fuara 365 gün ücretsiz girebiliyorum zaten. fuar zamanıda ücretsiz girebiliyorum. ama fikrim değişmez -tıpkı sizin gibi- bu rakam hiç olmamalıydı. 355 gün ücretis girilebilen bir yere 10 gün boyunca ücret ödeyerek girmek abesle iştigal. bu arada süper demokratlar, insan hakları bilmem neleri, özgür düzence savunucuları biri bu uygulama için fikrini söylüyorsa sende aksini söyle deyuz. trol senin babandır göt.

Yorumu oyla      4      8  
Gürkan 6 Eylül 2019 Cuma 12:53

4.5 TL pahalı ise Ankara'da yapılan Ankapark'ın ücretleri nedir? "Yetişkin ve çocuk günlük giriş 25 TL, günlük limitsiz giriş 150 TL, günlük limitsiz VİP giriş 190 TL, yıllık limitsiz 950 TL, yıllık limitsiz VİP bin 250 TL, VİP tur 750 TL, oyuncaklar için hızlı geçişler 50 TL, 4 kişilik aile için günlük giriş 80 TL, 5 kişilik aile için 94 TL, 6 kişilik aile için 100 TL, (0-2) yaş geçişleri ise ücretsiz." Dandik bir parka giriş 25 liradan başlıyor :)

Yorumu oyla      5      5  
sezarın hakkı sezara 6 Eylül 2019 Cuma 10:25

Aga pardon da 4.5 TL nin neyi kabul edilemez yahu? 4.5 TL yi neye vermiyosun ki? git bakkala bir kutu kola al zaten 4.5 TL. mandıraya gir gezen tavuk yumurtası 4.5 TL . Sen fuar a gir. türkyie de bilinen neredeyse bütün rock gruplarını ücretsiz izle. GORAN BREGOVİC gibi bir adamı ücretsiz izle. sonra gel Fuar 4.5 tL kabul edilemez de. İmamoğlu yeni kapı sergisini açınca ibo gibi trollerin devreler iyice yanmış.

Yorumu oyla      10      6  
ibrahim 6 Eylül 2019 Cuma 09:32

giriş ücretinin 4,5 TL olması kabul edilemez.

Yorumu oyla      6      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastaya anestezi uzmanından cinsel taciz!
Elbistan'da bir kadın hastaya, devlet hastansinde cinsel tacizde bulunduğu ...
İzmir'de feci olay: İlk iş gününde can verdiler!
İzmir’in Seferihisar ilçesinde, inşaatta sıva yapan F.A. (19) ve K.K. ...
Köpek yüzünden cinayete müebbet hapis!
Bayraklı ilçesinde, boğuşan köpekleri ayırma sırasında çıkan kavgada Adil ...
 
YPG Türkiye sınırında tünel kazıyor
PKK'nın Suriye kolu YPG, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınır hattında tünel kazmayı sürdürüyor.
İzmir Fuarı’nda gündem uluslararası ticaret
88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası İzmir ...
Foça'da makilik alanda yangın!
İzmir'in Foça ilçesinde, besi çiftilklerinin bulunduğu alanda başlayan ...
 
Tire'de zehir operasyonunda 3 gözaltı
İzmir'in Tire ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 500 gram esrar ...
Alsancak'ta olay çıktı! Gözaltılar var
İzmir'de izinsiz yürüyüş yapan HDP'li gruptan 3'ü gözaltına alındı.
Fırat'ın doğusunda ABD ile 3. ortak uçuş
Suriye'de Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge birinci safha uygulamaları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva