HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Kasım 2014 Salı - 09:30

İzmir Erol Evgin’le Ata’yı ve milli mücadeleyi andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğiyle düzenlenen “Atatürk’ü Anma” konseriyle anıldı. Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen anma gecesinde ünlü sanatçı Erol Evgin sahne aldı.

İzmir Erol Evgin’le Ata’yı ve milli mücadeleyi andı

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının, laikliğin savunucusu öncü kent olduğunu belirterek, bu kentte yaşamaktan ve belediye başkalığı yapmaktan büyük onur duyduğunu kaydetti.



Başkan Kocaoğlu, “Dünya var olduğu müddetçe, Atatürk ilke ve inkılapları Türkiye Cumhuriyeti’nde ilelebet yaşayacaktır ve en çok da İzmir’de yaşayacaktır” diye konuştu.
 


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mustafa Kemal Atatürk’’ü büyük bir özlemle andıklarını belirterek, “1923’ün kuruluş felsefesini anlamayanlar, 2023 vizyonunu gösteremezler. O vizyonu ortaya koyacak anlayış ancak ve ancak o felsefeye inanmış insanlar tarafından konur” dedi.
 
İZDSO Müdürü Ender Ünal, “Atamız bizden bedenen ayrılmış olsa da, kurduğu korolar ve orkestralarla bizler onu yaşatmaya çalışmalıyız” diye konuştu. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ise Atatürk’ü dünya liderlerinin örnek aldığını belirterek, “Atatürk’ü anmak, ülkemize olan sorumluluğumuzu onun huzurunda bir kez daha anımsamaktır. Atatürk’ü anmak, onun gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için çalışmaktır. Atatürk’ü anmak üretmek, bilim ve fenden ayrılmamaktır” şeklinde konuştu.
 


BÜYÜK COŞKU
Konserin ilk bölümünde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, TRT Ankara ve İzmir Sanat Çok Sesli koroları ile birlikte “İstanbul Senfonik Suiti”ni seslendirdi. Oğuzhan Balcı’nın yönettiği orkestra eserleri çalarken, Kurtuluş Savaşı’ndan orijinal görüntüler barkovizyon eşliğinde gösterildi. İstanbul ve Kurtuluş Mücadelesi konulu şiirleri ise müzikolog Ersin Antep okudu. Konserin ikinci bölümünde Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı bir konser verdi. Evgin, konser programında Nazım Hikmet, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi ünlü şairlerin şiirlerini okuyarak Milli Mücadeleyi ve Kurtuluş coşkusunu içeren türküler ve şarkılara yer verdi. Sanatçı sevilen şarkılarını da İzmirlilerle paylaştı. Ellerinde Türk bayrakları ile konsere büyük ilgi gösteren İzmirliler, konser sonunda 10. Yıl Marşı’nı Erol Evgin eşliğinde ayakta ve hep bir ağızdan söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALSANCAKLI 12 Kasım 2014 Çarşamba 00:25

Ataya saygı yürüyüşünde de bin kişi yoktu bu uyarıları dikkate alın beyler.yoksa hem izmir hemde vatanımız için çok geç olacak.

Yorumu oyla      12      5  
Eski CHPLİ 11 Kasım 2014 Salı 20:00

Bu belediye başkanlar ve vekiller tek resim cektirselerde photoshop ile her törende görülürler. Boyle gunlerde her karede gözükecez diye koşturma olmaz..

Yorumu oyla      13      5  
karşıyakalı 11 Kasım 2014 Salı 16:42

size katılıyorum. vekillerin asillerin yerine geçmesi ve halkın protokole alınmaması haksızlık.

Yorumu oyla      13      5  
son söz 11 Kasım 2014 Salı 14:31

Dün akşam bizde orda idik. Protokolun arka sıraları boşlukla dolu iken sahnenin arkasında tribünlerde seyrettik. İyi de oldu :) Konsere ilgisiz duran siyasilerin tam konser bitişinde koşa koşa sahneye gelerek ellerinde bayraklarla basına resim çektirmek için telaş içinde olduklarını görmek de güzel idi.Ne kadar halktan uzaklaşıyorsunuz. Bakın arkanızdaki boş sandalyelere inanırlığınız yok oluyor.Farkındamızını!!!

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Google Kemal Sunal’ı unutmadı
Google Kemal Sunal'ın doğum günü için özel doodle hazırladı.
Orhan Kemal 100'ncü yaşında Konak'ta anıldı
Türk edebiyatının büyük ustası Orhan Kemal doğumunun 100. yılında Konak ...
Karşıyaka'da bir ilk: Oda Orkestrası
Kültür ve sanat alanında birbirinden iddialı projelere imza atan Karşıyaka ...
 
Orhan Pamuk'tan özel tasarım
Orhan Pamuk’un Kar kitabı, yazarın kitap için yazdığı notlar ve çizimleriyle ...
Vizyonda 10 yeni film
Türkiye sinemalarında bu hafta 5'i yerli, 10 film vizyona girecek.
65 milyon dolarlık ‘İlkbahar’
New York'ta düzenlenen müzayedede eseri 65 milyon dolara satılan Fransız ...
 
İzmir'de yeniden sinematek günleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeniden Sinematek’ gösterimlerine bu ay ...
İnci Ailesi’nin 'Biz Olmak' sergisi devam ediyor
İnci Ailesi’nin 31 Ekim Cuma günü Atmosphere Art Gallery‘de açılan ''Biz ...
Başyapıta 101 milyon dolar!
İsviçreli sanatçı Alberto Giacometti'nin başyapıtı "Chariot" New York'ta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva