HABERLER>EKONOMİ
14 Temmuz 2018 Cumartesi - 10:34

İzmir 'Engelsiz Üretim' için toplanacak

Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi, bu yıl 1-3 Kasım tarihlerinde fuarizmir’de “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” temasıyla toplanacak. Kongre’de amaç, engelli istihdamı ve iş olanaklarının artırılması olacak.

İzmir  Engelsiz Üretim  için toplanacak

Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi bu yıl üçüncü kez yapılacak. Hazırlık çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, üniversiteler ve kamu kurumlarından temsilcilerin katıldığı toplantılar sonunda Kongre’nin ana temasının “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” olması kararlaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZFAŞ organizatörlüğünde fuarizmir’de düzenleyeceği Kongre üç gün sürecek.

İZMİR'DE İŞ BULACAKLAR
ENGELSİZMİR 2018 Kongresi’nin temel amacı, engellilerin istihdamına yönelik engelsiz üretim modelleri, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanan örnekler üzerinden incelemeler yapmak olacak. Bunun yanında engelsiz üretim modelleri, istihdam konusundaki farklı ve yararlı uygulamaların İzmir’e uyarlanması konusu tartışılacak. İstihdam konusunda kentte ayrımsız bir yaşamın koşullarının da gündeme geleceği kongrede, uluslararası ve ulusal alanda tanınan uzmanlar yer alacak. Davetli konuşmacılarla, bildiri sunumu ve atölyeler gerçekleşecek. Türk ve yabancı uzmanlar, araştırmacılar, uygulamacılar, aileler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ile yerel yöneticiler kongrede yer alacak. 

İŞVERENLE İŞÇİ ADAYI BULUŞACAK
3. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi kapsamında istihdama yönelik işverenle işçi adayı engellilerin buluşması da gerçekleşecek. Engelli istihdam etmek isteyen firmalar, kongreye katılacak olan engelli bireylerle birebir görüşme yapma olanağı bulacak. Kongre kapsamında oluşturulacak bir alanda gerçekleşecek buluşmada işverenler ihtiyaç duydukları bölümlerde çalıştırmak üzere engelli bireylerle mülakatlar yapacak.

PROJELER ÜRETİLECEK
Kongre kapsamında bir de proje üretim süreci olacak. İstihdama yönelik herhangi bir iş kolu, ürün ya da iş ortamı düzenlemesi gibi konularda katılımcılar projeler üretecek. İŞKUR ve KOSGEB destekli olarak gerçekleşecek etkinlikte tasarımcılardan gelecek tüm projelerin sunumları yapılacak. Ticaret Odaları, Sanayi Odaları yetkilileri sunumları dinleyecek. Ortaya çıkacak projelerin uygulanabilirliğine göre hayata geçirilecek. Üretilen her projenin marka patenti alınacak.  KÖSTEM: İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ
ENGELSİZMİR Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, “ Altı yıl önce kongrelerin planlamasında ülkedeki engellilerin eksikliklerini düşündük. Projeler yapmaya çalıştık. Standartları geliştirmek istedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Kırmızı Bayrak’ uygulaması yapıldı. Yaptığımız ikinci kongrede farkındalıkları artırmak istedik. Ardından Farkındalık Merkezi hayata geçti. Şimdi artık engellilerin normal insanlar gibi çalışmasının önünü açmak istiyoruz. O yüzden bu kez böyle bir yol izleyeceğiz. İstihdamı artırıcı uygulamaları kongrede gündeme getireceğiz” dedi. 

İLKİ 2013’TE YAPILDI
Engellilerin sorunlarını gündeme getirmek, çeşitli aktivitelerle farkındalık yaratmak adına ortaya çıkan ENGELSİZMİR Kongresi’nin ilki, 2013 yılında “Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri” ismiyle Kültürpark’ta düzenlendi. Birçok engelli bireyi bir araya getiren kongre sonrasında kentte “Kırmızı Bayrak” uygulaması başladı. Uygulamayla birlikte kamu ve özel kurum tesisleri ve araçlarının engelli kullanımına elverişli hale getirilmesi adına büyük adımlar atıldı. İlk kongreden 3 yıl sonra, 2016 yılında ise “Engellilerin Sosyal Yaşama Katılımına Yönelik Yerel Politikalar” adıyla 2. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi düzenlendi. fuarizmir’de gerçekleşen kongre sonrasında Türkiye’de başka bir örneği olmayan “İzmir Engelli Farkındalık Merkezi” açıldı.

 

 

 
Şehirde iğne atsan yere düşmüyor! Vatandaşlar sokakta sabahladı
 
Çıldırtan selfie: “İnsanlığın en düşük hâli!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıldırtan ikramiye yine devretti!
Süper Loto 12 Temmuz çekilişi dün akşam Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından ...
Türkiye'den tarihi savunma ihracatı
Türkiye ile Pakistan arasında 30 adet T129 ATAK helikopterinin satışına ...
Lezzetin kalbi İzmir'de atacak
Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ...
 
Dolar yeni güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kurunda önceki gece gelen rekorun ardından dün de dalgalı bir seyir ...
İncirin ihracat yolculuğu başlıyor
Türkiye'nin, üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu taze incirde ihracat ...
Bakan Albayrak'tan flaş enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonun en kısa sürede önce ...
 
Ege İhracatçı Birlikleri, Tarım OSB’de yer alacak
Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’nin en önemli tarım üretim merkezlerinden ...
İzmir'de üretici fiyatı dibe vuran karpuzun suyunu çıkardı!
Ödemiş'te karpuzun kilogram fiyatı 20 kuruşa kadar düşünce kahvehanelerde ...
Torbalı'da 9 yıllık hasret sona erdi!
Torbalı’da, 9 yıllık hasret sona erdi. 172 bin nüfusa sahip ilçede; İŞKUR, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva