HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2016 Cuma - 14:43

İzmir Emniyeti’ne 160 araçlık yeni filo

İzmir Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere geçen yıl Emniyet Hizmetlerini Geliştirme Derneği aracılığıyla Milli Piyango denetiminde yapılan çekilişte elde edilen gelirle alınan 160 araç, törenle hizmete girdi.

İzmir Emniyeti’ne 160 araçlık yeni filo

Emniyet Hizmetlerini Geliştirme Derneği aracılığıyla düzenlenen çekiliş kapsamında, İzmir ve değişik illerden katılanlarla toplam 7.5 milyon TL gelir elde edildi. Bu gelirle alınan 160 aracın hizmete sokulması amacıyla Konak Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, emniyet müdür yardımcıları, hayırseverler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, araçların toplam maliyetinin 6.5 milyon TL olduğunu söyledi. Hizmete giren 160 araçla emniyet bünyesindeki araç filosunun neredeyse 2 bine ulaştığını kaydeden Uzunkaya, "Güvenlik hizmetlerinde kullanılan araçların, hizmet kalitesini arttırmaya elverişli olması gerekmektedir, biz de bu gereğin icabı olarak kendi imkanlarımızla mevcut araç filomuza böyle bir katkıyı sağlamak adına çalışma başlattık. 250 bin bilet bastırılmıştı, hepsi rızaları karşılığında vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Geçen aylarda çekilişler yapıldı, 800 bin lira civarındaki araç gereç, talihlilere teslim edildi. Hediyeleri sıfır maliyetle elde etme düşüncesiyle Veysel A.Ş. ile görüştük ve yaklaşık 350 bin TL karşılığındaki beyaz eşyayı, Ahmet Nafiz Zorlu'nun desteğiyle Vestel'den katkı olarak aldık. Çekilişe 7 araç koyduk, bu araçlarla ilgili merhum Mustafa Koç'u aradım, kendisine kampanyadan söz ettim, sponsor olmalarını rica ettim ve hiç tereddütsüz kabul edip bu araçları katkı olarak gönderdi. Araçların satın alınması sürecinde de 20 minibüs almak için en uygununun Ford minibüsler olduğu belirlendi. Bunlarla ilgili çıkan rakam üzerinden pazarlık yapalım dedik ve en son 1 milyon 600 bin TL tutarında rakama ulaştık. Bunun üzerine tekrar rahmetli Mustafa Koç'u aradım ve indirim yapılmasını istedim. Yapılabilecek son rakamın bu olduğunu belirtip, 'Sizi kırmamak için 19'unu ücretli 1'ini size hediye verelim ve sizi kırmamış olalım' dedi. Bu anlamda bize ciddi katkısı oldu, bu kampanyaya destek veren emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ülke olarak sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz, bir tarafta şehitlerimiz, bir tarafta acılar var, bir tarafta ülke güvenliği için canla başla mücadele eden güvenlik güçlerimiz var. Ve bütün bunların karşısında dimdik ayakta durmaya çalışan ülkesi için en büyük fedakarlığı yapan ki bunun en uç noktası can vermedir, bunu gösteren güvenlik görevlileriyle birlikte vatandaşlarımız ve diğer kamu görevlilerimiz var. Böyle bir süreçte böyle bir törenin, daha önce planlanması nedeniyle belki çok şık düşmeyebilir ama neticede hayat devam ediyor ve kesinlikle kesinti kabul etmeyen güvenlik hizmetleri için de önemli yer tutan taşıma ulaşım hizmetleri emniyet hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak önem arz ettiğinden bu 160 aracın emniyet hizmetlerinde kullanılması için bu mütevazı törenimizi düzenledik" diye konuştu.

"İHANET ŞEBEKELERİNİN NİYETLERİNİ ORTADAN KALDIRMIYOR"

Saldırılarda hayatlarını kaybeden ve şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Vali Mustafa Toprak da, "İzmir'den ülkemizin birliğine beraberliğine yönelen her türlü saldırıyı önlemek noktasında kararlılığımızı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Maalesef yüz yıllar öncesinde ülkemize ve Türk varlığına yönelen sinsi çalışmalar, yüz yıllar geçse de ihanet şebekelerinin niyetlerini ortadan kaldırmıyor. İbretle izliyoruz ve ihanet çetelerine dikkati eksik etmeden vatandaşlarımız arasında birliği devam ettireceğiz. Bundan sonra maalesef bu gibi hain saldırılar meydana gelebilecektir ama geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti devletini yine geleceğe taşıyacak 78 milyonun birlikteliğidir. Bu acı içinde törenimizi yapıyoruz. Bu tören yine ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın yaşam hakkının sona ermemesi adına, emniyet teşkilatımızın gücünü daha mükemmel kılacak noktadaki bir faaliyetin icrasıdır. Bu kampanyaya destek verenlere ben de teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dualar edildi ve sembolik olarak kan sürülan araçlar hizmete girdi.

Bu akşam da 10 bin lira ve üzeri bağışta bulunan hayırseverlere Kaya Termal Otel'de düzenlenecek törenle plaket verilecek.

 
İzmir’de caz şöleni: 11 konser, atölyeler ve seminerler…
 
Şükrü Erbaş İzmirli okurlarıyla Kanguru’da buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Şubat 2016 Cuma 16:41

Aydıysanız aldınız ya meydanı niye kapatıyosunuz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin yüreği yanıyor: Şehitlere veda...
Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki hain saldırıda şehit olan vatandaşlar ...
Lice şehitlerine veda...
Diyarbakır - Bingöl karayolunda dünkü saldırıda şehit olan 6 asker Diyarbakır ...
İzmir’de sendika ve STK’lardan barış çağrısı
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB İzmir yaptıkları ortak basın açıklamasında Ankara’daki ...
 
Özel harekatçıların bulunduğu bina çöktü
Diyarbakır Sur'da operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde ...
Türkiye YPG hedeflerini füzelerle vuruyor!
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde konuşlu hava savunma sistemlerinden dün ve ...
Ankara saldırısında son durum: 17 gözaltı
Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ...
 
Diyarbakır’da 500 kilo bomba yüklü araç yakalandı
Diyarbakır’ın Dicle İlçesi'nde 500 kilo bomba yüklü araç yakalandı. Araçta ...
Başkant'te sokak ortasında infaz: 2 ölü
Ankara'nın Mamak İlçesi'nde bir kişi evinin önüne gelip silahla havaya ...
Rus Savaş gemileri Akdeniz’e iniyor!
Rus Savaş gemisi 'Novoçerkassk' ve 'Aleksandr Otrakovskiy', sıcak gelişmelerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva