HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
21 Temmuz 2020 Salı - 12:14

İzmir emlakçılarının başkanı Güleroğlu: Bundan sonra ev fiyatı düşmez!

Her zaman olduğu gibi bu yıl da kredi faizleri düştüğünde konut fiyatlarının anormal yükseldiğini belirten Güleroğlu, "Yüzde 40'lara varan tırmanış yavaşladı, yüzde 25'e geriledi. Konut piyasası dengeyi buldu. Konut almak isteyenlere önerim, alımdan vazgeçmemeleri yönünde" dedi.

İzmir emlakçılarının başkanı Güleroğlu: Bundan sonra ev fiyatı düşmez!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Kredi konut faizlerinin birinci el konutlarda yüzde 0.64, ikinci elde yüzde 0.74'e düşmesi sonucu patlayan konut satışları ve fahiş rakamlara ulaşan fiyatları, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ile konuştuk. 2005'te olduğu gibi 2020'de de kredi faizleri düştüğünde konut fiyatlarının anında yükseldiğini, bu hareketin kaçınılmaz olduğunu belirten Güleroğlu, "Konut fiyatları önümüzdeki süreçte geriler mi?" sorusuna net yanıt verdi: "1 Haziran sonrası gerçekleşen yüzde 40 civarı artış durdu, bu oran yüzde 25'e gerilemiş durumda. Piyasa, dengesini buldu. Fiyatlar daha da düşmez. Bu nedenle konut almak isteyenlere tavsiyem, alım yönünde hareket etmeleridir."

YETERİNCE KONUT STOKUMUZ VAR
Haziran ayında konut satışlarında yüzde 209 gibi rekor düzeyde konut satışı gerçekleştiğine dikkat çeken Güleroğlu, "İzmir, bu süreçte çok şanslıydı. Çünkü konut stokumuz vardı. Konut stokumuz olmasaydı, bugün 600 bin lira olan bir konutun fiyatı, 800 bin-900 bin liraya çıkardı" dedi. Güleroğlu, şu bilgileri verdi:

"Pandemi öncesinde konut fiyatları düşük, krediler yüksekti. Araya pandemi girdi. Kriz üstüne kriz yaşadık. İnsanlar ev almaktan vazgeçti, kredi çekmeye yanaşmadı. Kredi faizlerinin düşmesi, alım yönünde baskı uyguladı. 21 yıldır oda başkanı olarak, kredi oranları düştüğünde fiyatların artacağını söyledim, alıcıları ellerini çabuk tutmaları için uyardım. Fakat bu sefer fiyatlar anormal arttı. Araba fiyatları da uçtu, çünkü kredi faiz oranları düştü. Vatandaşlar, değerinin çok üstünde, hatta yüzde 40 civarı yüksek bir bedelle konut almaya başladı. Temmuz ayının ortası itibariyle piyasalar kendini buldu. Konut fiyatları, yüzde 15 gibi geri çekildi. Şunu açıkça söyleyebilirim ki, bundan sonra ev fiyatları düşmez. Konut almak isteyenlere tavsiyem, alımı ertelememeleri yönündedir. Her zaman alım yönünde hareket etmek, alıcıya fayda sağlar."

GÜLEROĞLU'NDAN İKİ ÖNEMLİ UYARI
Oda Başkanı Mesut Güleroğlu'nun, konut almak isteyenlere bir de uyarısı var. Konut fiyatlarındaki fahiş artışlardan negatif etkilenmemeleri için alıcıların, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası ve Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesi olan firmalar vasıtasıyla konut almaları gerektiğini anlatan Güleroğlu, "Yapılmış sözleşmeler nedeniyle sözünü ettiğim firmalar, fahiş fiyat artışı uygulamaz, uygulayamaz. Dolayısıyla alıcı, bu alışverişten zarar görmez" dedi.

ERSOY: DÜŞÜŞ EĞİLİMİNE GEÇTİ
Erol Ersoy Gayrimenkul'ün sahibi, eski futbol hakemi Erol Ersoy da "Rüzgar durdu. Fiyatlar, yükselişten düşüş eğilimine geçti" dedi. Ersoy, konut almayı planlayan yatırımcılara şu bilgileri verdi:

"Oranları düşürülen krediler açıklanır açıklanmaz, gayrimenkul alımı konusunda büyük bir atak başlamıştı. Şimdi o atak durdu. Fiyatlar, yükselişten düşüş eğilimine geçti. Özellikle 250 bin lira ile 400 bin lira arasındaki konutlar çok hızlı işlem gördü. Alıcı, bu kategorideki evleri yüzde 40 civarı pahalı aldı. Çünkü satıcı, rakamı anında artırdı. Şimdi elde yüksek rakamlı konutlar kaldı. Bu kategorideki konutların rakamlarına alıcılar ulaşamayınca, satıcı rakamları düşürmeye başladı. Önümüzdeki süreçte rakamların biraz daha gerileyeceğini düşünüyorum."

 
Pınar Karşıyaka Morgan ve Kennedy'i açıkladı
 
Uskumru halde 3,5 TL, restoranda 110 TL!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu neyin kafası 21 Temmuz 2020 Salı 15:49

İzmir'de kiralar ve satılık ev fiyatları almış başını gitmiş. Saçma sapan kalitesiz evler 1500 liradan başlıyor. Belli semtler zaten uçmuş. Böyle devam ederse bu şehir net göç verir.

Yorumu oyla      2      3  
Ömer akbuğa 21 Temmuz 2020 Salı 14:04

Sayın başkan fiyatlar düşmez diyeceğinize denetleme yapında fırsatcılara bir bakın

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Emlak’tan o ilçede 4 milyonluk satış!
İzmir Milli Emlak Müdürlüğü Dikili İlçesi’nde farklı büyüklükte arsa niteliğinde ...
Karşıyaka'da 167 milyonluk ihale!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uzun süredir üzerinde çalıştığı Örnekköy Mahallesi’ndeki ...
Türk halkı kazandığını konut ve kiraya harcadı
TÜİK verilerine göre; Türk halkı geçen yıl en çok harcamayı konut ve kira ...
 
İpotekli konut satışlarında tarihi rekor
Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların etkisiyle ipotekli konut ...
İller Bankası, 22 taşınmazı daha satışa çıkardı
Yerel yönetimlere kentsel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla uluslararası ...
İzmir’de konut satışı patlaması!
İzmir, haziran ayında gerçekleşen 11 bin 690 konut satışı ve yüzde 6.2’lik ...
 
İzmir'deki odalardan TOKİ'ye tepki: Denizi bile satıyorlar!
TMMMOB'a bağlı Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubeleri, ...
TOKİ’den Karşıyaka'da ballı satış: Rekreasyon alanı da var trafo da!
Arsa ve gayrimenkul satışları ile gündeme gelen İzmir’in Karşıyaka ilçesi ...
Karşıyaka'da dudak uçuklatan kentsel dönüşüm ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uzun süredir üzerinde çalıştığı Örnekköy Mahallesi’ndeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva