HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2020 Cumartesi - 12:02

İzmir Elazığ için tek vücut! Yardımlar yola çıktı

İzmir'de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Elazığ depremi için harekete geçildi. Yardım konvoyları ise yolda...

İzmir Elazığ için tek vücut! Yardımlar yola çıktı

EGEDESONSÖZ- Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında İzmir’deki belediye başkanları harekete geçti.

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından İzmir İtfaiyesi arama kurtarma ekiplerini hemen bölgeye gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için 500 battaniye, içinde zeytin, zeytinyağı, bal, pirinç olan 500 kuru gıda paketi, çocuklar için mont ve bot yüklü yardım tırını yarın sabah yola çıkarıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İzmirliler’i de Elazığ’ın iklim koşulları dikkate alınarak yapılacak yardımlara katkı sağlamaya çağırdı. Yurttaşlar battaniye, uyku tulumu, kışlık bot, mont, çorap, giysi, el feneri, çocuklar için bez, kuru gıda gibi yardımlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Gürçeşme Huzurevi’ndeki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Yardımlar Şube Müdürlüğü’ne ulaştırabilir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bağışlanacak ürün sayısının fazla olması halinde yardımları İzmirliler’in ev ve işyerlerinden de alacak. Yapılacak yardımlarla ilgili 0 232 293 45 97 numaralı telefon hattından bilgi alınabilir.

BUCA'DA KAMYON YOLA ÇIKTI
Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yardım olanakları için seferber olan Buca Belediyesi,  afet bölgesine yardım için ilk etapta gıda, hijyen malzemesi ve bot yardımlarını yola çıkardı. Aynı zamanda Buca’dan memleketleri Elazığ ya da Malatya’ya gitmek isteyen öğrencilere ulaşım ücreti desteğinde bulunulacağını duyurdu.

SELÇUK'TA SEFERBERLİK
Selçuk Belediyesi de resmen seferberlik ilan etti. 

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel sosyal medyadan, “Tüm Efes Selçuk halkına çağrımızdır Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerine çare olmak adına kışlık kıyafet ve battaniye desteği sağlayacağız. Bağışlarınızı Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne ulaştırmanızı rica ediyorum” çağrısını yaptı. 

Efes Selçuk halkı deprem bölgesi için seferber oldu...

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremler sonrası Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına  duyarlı vatandaşlardan yoğun destek geldi. Depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere sabah saatlerinden itibaren çok sayıda giyecek ve battaniye Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde  toplandı.

Deprem sonrasında Elazığ ve Malatya’da yaşayan vatandaşların yaralarını sarmak için sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan Efes Selçuk Belediyesi’nin bu çağrısına ilçe esnafı ve vatandaşlardan destek geldi. Sabahın erken saatinden itibaren Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gelen esnaf ve vatandaşlar, kullanmadıkları her türlü kışlık giyecek, ayakkabı, battaniye gibi acil ihtiyaç malzemelerini görevlilere teslim etti. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, vatandaşlara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Balçova Belediyesi de Elazığ ve çevresinde yaşanan depremin ardından zor durumda olan depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın sosyal medya hesaplarından duyurulan yardım kampanyasında bölgeye gönderilmek üzere; battaniye, çadır, çocuk ayakkabısı, kadın pedi, çocuk bezi gibi malzemelerin kabul edileceği duyuruldu. Yardımda bulunacak vatandaşların malzemeleri Balçova Belediyesi’ne ulaştırmaları istendi.  

 

2011 yılında Van Depremi’nde Balçova Belediyesi’nin benzer bir kampanya yaptığını belirten Başkan Çalkaya “Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Böyle günlerde el ele vererek birbirimize destek olacağız. 2011 yılında Balçova Halkı’nın destekleri ile 1 TIR malzemeyi Van’daki kardeşlerimize göndermiştik. Şimdi de tek yürek olarak Elazığ’a destek olacağız” dedi. 

BAŞKAN KARAKAYALI’DAN KEMALPAŞA’NIN TÜM KESİMLERİNE ‘ELAZIĞ’ İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI
Başkan Karakayalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de etkili olan deprem felaketi ile sarsıldık. Felakette yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kış mevsiminin en soğuk döneminin yaşandığı şu günlerde, gece saatlerinde hava sıcaklığının -10 derecenin altına düştüğü deprem bölgesindeki vatandaşlarımız destek bekliyor.

Kemalpaşa Belediyesi olarak 28 Ocak Salı günü saat 23.30’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze (Eski Belediye Binası) kışlık giysi, battaniye, bebek bezi ve maması, elektrikli soba, konserve yiyecek, gıda kolisi gibi yardım malzemelerini iletebilirisiniz.

 Zor günler geçiren yurttaşlarımız için birlik zamanı, onların dertlerine çare bulma zamanıdır.  Felaket nedeniyle büyük acılar çeken vatandaşlarımız için Kemalpaşa’nın bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”

CHP İL BAŞKANLIĞI DA DEVREYE GİRDİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından, “Milletimizin başı sağ olsun. Elazığ’da meydan gele deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. ?CHP İzmir İl Başkanlığı olarak yerel yönetimlerimizle birlikte koordine halinde Elazığ ve çevre illerle dayanışma halindeyiz. Kalbimiz Sizlerle!” dedi.

Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan da, “Haydi İzmir, İlçe başkanlıklarımıza ulaşarak deprem bölgesine elimizden geldiği kadar tüm imkânlarımızla yardımlarımızı ulaştıracağız” mesajını paylaştı.

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ’İNDEN DEPREMİ İÇİN YARDIM ÇAĞRISI
Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yardım için seferber olan Güzelbahçe Belediyesi, afet bölgesindeki vatandaşlara battaniye yardımı için kampanya başlattı.

Depremin kışın meydana gelmesinden dolayı afetzedelerin mağduriyetinin artması tüm ülkede olduğu gibi Güzelbahçe Belediyesi’ni de yardım için harekete geçirdi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce depremin meydana geldiği Elazığ için yetkililerle iletişime geçerek battaniye ihtiyacının olduğunu öğrendikten sonra ekiplere talimat verdi.

 
Uğur Mumcu Konak’ta unutulmadı
 
İzmir jandarması aranan 55 kişiyi yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uğur Mumcu Konak’ta unutulmadı
Katledilişinin 27. yıldönümünde Uğur Mumcu, Konak’ta düzenlenen panel ...
Mahkeme kararını verdi: Bayraklı'da o planlar iptal!
İdare mahkemesi Bayraklı İlçesi’nde yüksel yapıların bir bölümünü de kapsayan ...
Bornova, Uğur Mumcu'yu andı
1993 yılında uğradığı suikast sonucu öldürülen duayen gazeteci Uğur Mumcu, ...
 
Göztepe Stadı’nın çevresi yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe-Beşiktaş maçıyla bu Pazar açılışı ...
Bayraklı Uğur Mumcu'yu unutmadı
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 27'inci yılında Bayraklı'da düzenlenen ...
Uğur Mumcu, Narlıdere’de anıldı
Narlıdere Belediyesi, 24 Ocak 1993’te katledilen Uğur Mumcu için anma ...
 
Güzelyalı'da o sokak 2 ay kapalı kalacak
İZSU, Poligon ve Arap derelerindeki menfez yenileme çalışmaları kapsamında ...
Menemen'in 50 yıllık sorunu çözüldü!
Menemen’in 50 yıldır çözülemeyen kent içi ulaşım sorununu Menemen Belediye ...
Selçuk'ta Uğur Mumcu için anlamlı tören
Demokrasi şehidi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Selçuk’ta anıldı. İstasyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva