HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2014 Pazartesi - 14:46

İzmir ‘Efsane Başkan’ı andı…

Gültepe’nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten, ölümünün 14. yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptıklarıyla halkın gönlünde efsane olmuş Erten’in adını Çınartepe’de hizmete açacakları Rekreasyon Alanı’na vererek ölümsüzleştireceklerini söyledi.

İzmir ‘Efsane Başkan’ı andı…

İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Gültepe semtinin ilçe olduğu yıllarda iki dönem belediye başkanlığını yapan Aydın Erten ölümünün 14. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Konak Belediyesi, CHP Konak İlçe Başkanlığı ve 68’liler Platformu’nca Gültepe Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Karşıyaka, Çeşme, Narlıdere ve Buca belediye başkanları ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda seveni katıldı.



İzmir'i Sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu törende yaptığı konuşmada, ölümünün üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen Aydın Erten’in unutulmadığını söyledi. 1973 yılında Belediye Başkanı seçilen Erten’in, o dönemin şartlarında belediyecilik hizmetinden mahrum bırakılan Gültepe’yi yeni baştan yarattığını savunan Maruflu, “Buranın adı Gültepe’ydi ama ne gül vardı ne de gonca. Evlerde ne elektrik vardı, ne de su. Aydın Erten Gültepelileri çok sevdi, onlara hep yakın oldu. Ne yaptıysa hep halkla yaptı. Elektrik direklerini halkla birlikte dikti, su borularını üniversite öğrencileriyle birlikte döşedi. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini o verdi. Ekmek fabrikası kurdu, halka ucuz halk ekmeği sundu. Her zaman programlı, disiplinli ve devrimci bir kişi oldu” dedi.



EFSANE BAŞKAN’IN ADI YAŞATILACAK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Gültepe denilince akla Aydın Erten, Aydın Erten denilince de akla Gültepe’nin geldiğini belirterek, efsane başkanın hizmet felsefesini kendilerine rehber kabul ettiklerini söyledi. Erten’i sadece mezarı başında anmakla yetinmeyeceklerini de belirten Pekdaş, yakın zamanda Gültepe’de bir halk forumu düzenleyerek Aydın Erten’i anacaklarını söyledi. Yapılacak forum sayesinde Erten’i yeni yetişen gençlerin de öğreneceğini belirten Başkan Pekdaş, Aydın Erten’in ismini yaşatmak için CHP meclis grubu olarak Çınartepe’de hizmete girecek Rekreasyon Alanı’na 'Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı' adını verme kararı aldıklarını söyledi. Pekdaş, eylül ayında yapılacak ilk belediye meclis toplantısında bu kararı oylamaya sunacaklarını dile getirdi.

İŞÇİ DİRENİŞİNİN SİMGESİ
Yaşamı boyunca emekçinin yanında olan Erten’i işçi temsilcileri de unutmadı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri de mezar başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Beko, “Hacı Bektaş’ı Veli, 'en güzel okunacak kitap insandır' der. Bana göre okunacak kitaplardan bir tanesi de Aydın Erten’dir” diyerek efsane başkanı andı. Törene katılan dostları ve sevenleri de sırayla söz alarak Aydın Erten’i ve yaptıklarını anlattı. 68’liler Platformu adına Ünal Baysal ve Okan Yüksel dile getirdikleri şiirlerle Erten’i andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu tören merhum Başkan Erten'in kabrine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyon kardeşler Çiğli'nin gurur oldu
Çiğli’de yaşayan Evez kardeşler 2014 Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda ...
Başkan Uğurlu'dan ‘kırmızıçizgi’ vurgusu
Kemalpaşa sanayisinin her geçen gün gelişme gösterdiğin belirten ancak ...
Bornova’da örnek proje: Mıntıka temizliği!
Günde 3 vardiya halinde 24 saat temizlik hizmeti veren Bornova Belediyesi ...
 
Konak’ta büyük semt merkezi dönüşümü
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, takı tasarımından okuma yazmaya kadar ...
Akpınar’dan muhtar zirvesi: En iyisini yapmak zorundayız
Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan dinlemek ve en kısa sürede çözüm ...
Güzelbahçe Şehitliği yenilendi
Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Şehitliği'ni yeniledi. Yalı Mahallesi ...
 
Şampiyon kardeşler Çiğli’nin gururu oldu
Çiğli’de yaşayan Evez kardeşler 2014 Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda birincilik ...
Kocaoğlu'ndan çiftçilere 'tarım suyu' brifingi
Pancar’a program dışı bir ziyarette bulunarak vatandaşların sorun ve önerilerini ...
'Homeros Bulvarı'nın yeni istikameti belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla geçtiğimiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva