HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2013 Pazar - 09:44

İzmir’e üçüncü büyük nişan: Yaşlı dostu kent!

Büyükşehir Belediyesi, “engelli dostu” ve “kadın dostu” kent unvanlarından sonra İzmir’e şimdi de “yaşlı dostu kent” unvanını kazandırdı. Uluslararası Yaşlılık Federasyonu (IFA) ve Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen ödülün jürisinde, uluslararası alanda tanınmış önemli isimler yer aldı.

İzmir’e üçüncü büyük nişan: Yaşlı dostu kent!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda Volgograd ve Dijon belediyeleri ile ortaklaşa yürüttüğü “Divanet” isimli proje ile “Yaşlı Dostu Kent” ödülüne layık görüldü. Uluslararası Yaşlılık Federasyonu (IFA) ve Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından WOW Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ’a da, “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülü sunuldu.
 
JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER VARDI
Dünya Sağlık Örgütü Yaşlanma ve Yaşam Planlaması Enstitüsü Başkanı Dr. John Beard, Kanada Kentsel Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Glenn Miller, Boyut Mimarlık Kurucusu – Mimar Bozkurt Gürsoytrak, Kanada Toronto Tasarım Okulu Yöneticisi Luigi Ferrara, Kanada Manitoba Üniversitesi Yaşlanma Merkezi Yöneticisi Jim Hamilton, İngiltere merkezli Aktif Yaşlanma ve İş Laboratuarı CEO’su Gregor Rae, Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucusu – Mimar Murat Tabanlıoğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Profesör Dr. Alpay Er’in oluşturduğu uluslararası jüri, İzmir’i “Yaşlı dostu kent” seçti.


 
İZMİR’İN ÖDÜLÜNÜ TUNÇAĞ ALDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü, Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ aldı. İzmir, Volgograd ve Dijon’un ortak projesi olan Divanet’in, üç kent arasında fikir ve deneyim alışverişi sağlayarak iletişim ağını güçlendirmeyi kapsadığını hatırlatan Tunçağ, “Avrupa’daki üç kentin yaşlılık konusundaki işbirliği çok anlamlı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımız ve engellilerimizle ilgili çok önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Son olarak 65 bin metre karelik bir alanda, bu dezavantajlı kesimlere her türlü olanağın sağlanacağı Sosyal Kampus projesinin temelini attık. Hala hazırda da yaşlılarla ilgili pek çok projelerimiz var” dedi.
 
Dijon Belediye Başkan Yardımcısı Elizabeth Biot ise çok önemli bir ödüle layık görüldükleri için mutlu olduklarını ifade etti. Biot, “Üç kentin işbirliği çok önemli bir olay. Biz bu kentlerin içerisinde de en küçüğüyüz ancak diğer büyük belediyeler gibi yaşlılar üzerine önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 
YAŞLILAR İÇİN ÖZEL PROJELER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen ödülde, dayanışmayı ön plana çıkaran “Gençler Yaşlılar El Ele” projesi, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde sunulan hizmetler, Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşturma Merkezi, Eşrefpaşa Hastanesi’nin sosyal uygulamaları, Buca Sosyal Yaşam Kampusü ve Müyesser Turfan Güçsüzler Evi gibi çalışmaların önemli bir etken olduğu öğrenildi.
 
HEM ENGELLİ HEM KADIN DOSTU KENT
Yüksek standarta sahip daha yaşanabilir bir kent hedefine ulaşmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin eğitimi ve rehabilitasyon için gerçekleştirdiği çalışmalar ve engellilere verdiği destekten ötürü, 2005 yılında Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından “Engelli Dostu Belediye” seçilmişti. Ayrıca kadınlara ve kız çocuklarına yönelik örnek çabalarla Türkiye’ye önder olan İzmir, 2006 - 2009 yılları arasında süren “Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde “Kadın Dostu Kent” unvanını almıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBETON’da bir ilk: 'Ailece' bayram sofrası
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON A.Ş. çalışanları, bayramlaşma ...
Batur belediye personeli ile bayramlaştı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ...
‘Çöp’te flaş gelişme: Büyükşehir’den bilim misillemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında krize neden ...
 
Huzurevinde bayram neşesi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kurban Bayramı’nda İzmir Huzurevi’nde ...
Başkan Şenol tarihe iz düşüyor
Eski adı Seydiköy olan Gaziemir’in tarihini gün yüzüne çıkaran, kitap ...
Oğuz’dan Aliağa’ya bayram hediyesi
165 km’lik içme suyu şebekesinin tamamı yenilenen Aliağa’da Aliağa Belediyesi ...
 
Başkan Tatı’dan bayram mesaisi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önce personeliyle tek tek bayramlaştı ...
'Dünyanın Herakleitos’a ihtiyacı var'
7 – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Selçuk Belediyesi, Leipzig ve Viyana ...
Başkan Solak personelle bayramlaştı
Belediyedeki tüm katları başkan yardımcıları ile birlikte gezerek personelin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva