HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2019 Cuma - 09:49

İzmir’e 'Taş' yağıyor!

25. MARBLE İzmir Fuarı’nın geri sayımı sürerken, her gün 120 ile 150 blok fuarizmir’e gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesi başta olmak üzere İran’dan da gelecek bin 500 bloğun ağırlığının 30 bin tona ulaşması bekleniyor. Fuarın açılacağı gün olan 27 Mart’a kadar sürecek operasyonla birlikte bin 300’e yakın tır fuarizmir’e blok getirecek.

İzmir’e  Taş  yağıyor!

25 yıllık yolculuğuna her yıl daha da ileriye giderek devam eden MARBLE İzmir Fuarı için çalışmalar son hızıyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27 – 30 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek 25. MARBLE İzmir Fuarı’nda bir yandan blokların taşınması yapılırken, hollerde de stant çalışmaları devam ediyor. 4 gün boyunca doğal taş sektörünün buluşma noktası olacak olan fuar, dünyanın dört bir yanı başta olmak üzere Türkiye’nin sektör profesyonellerini fuarizmir’de ağırlayacak. 25. MARBLE İzmir Fuarı; Türkiye’nin önemli madenlerinden gelecek doğal taş örneklerini tanıtmanın yanında, son teknoloji iş, mermer makineleri ile makine sarf malzemelerini sunacak. MARBLE İzmir Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

30 BİN TONLUK KATILIM
Fuarizmir’de ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen ham bin 500 blok sergilenecek. Renk renk, çeşit çeşit yaklaşık 30 bin ton ağırlığındaki doğal taşlar dikkat çekecek. Her gün 120 ile 150 adet arasından gelen blokların taşınmasına 27 Mart’a kadar devam edilecek. Bin 300’e yakın tır ve kamyonla fuarizmir’e getirilecek bloklar, 27 – 30 Mart tarihleri arasında sergileme alanlarında incelenebilecek. 7 bin metrekarelik alanda yayılacak blokların, yurt dışından gelecek satın alımcıların da ilgisini çekmesi hedefleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından çıkan doğal taşların yanında, İran’dan da bloklar sergileme alanından olacak. C Holü’nün dış kısmı ve D Holü’nün giriş kapısı önündeki alanda bloklar profesyonellere sunulacak. Sektör profesyonelleri blokları inceleyerek ticari anlaşmalar yapma olanağına sahip olacak.

RENK RENK, ÇEŞİT ÇEŞİT
Türkiye’de tespit edilen 650 farklı renk ve dokudaki doğal taşların en güzel örnekleri MARBLE’da yerini alacak. Uluslararası piyasada en tanınmış doğal taş çeşitlerinden olan Süpren, Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Kaplan Postu, Denizli Traverten, Ege Bordo, Milas Leylak, Gemlik Diyabaz ve Afyon Şekeri gibi çeşitler MARBLE’da sergilenecek.

İLK BLOK 14 MART’TA İNDİ
150 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en önemli fuarlarının başında gelen MARBLE İzmir Fuarı’nda ilk blok 14 Mart’ta sergileme alanına indirildi. D Holü’nün giriş bölümünde bulunan sergileme alanına vinç yardımıyla yerleştirilen ilk blok, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinden çıkartılan Marqueen oldu.

SAYILARLA 24. MARBLE İZMİR FUARI
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan MARBLE, geçtiğimiz yıl 28 - 31 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Fuara 123 ülkeden 9 bin 790 yabancı, 53 bin 524 yerli olmak üzere toplamda 63 bin 314 ziyaretçi geldi. Doğal taştan, sektörde kullanılan iş makinelerine kadar tüm doğal taş sektörünü kucaklayan 24. MARBLE İzmir Fuarı’nda, 914 yerli, 34 ülkeden 246 yabancı katılımcı yer aldı. Fuarda 10 binin üzerinde ikili görüşme gerçekleşti.

 
Balçova Adayı Çalkaya'dan 'Özel buluşma'
 
Foça'da görsel şölen
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 22 Mart 2019 Cuma 19:22

Birileri bol keseden atar, Aziz Kocaoglu yapar. Nokta.

Yorumu oyla      4      6  
seferiss 22 Mart 2019 Cuma 10:46

Ülkemizin taşı toprağı altın görebilene.Bu değerlerimizi , ürünlerimizi dünya ile buluşturanlara , gösterenlere Marble İzmir 2019 'a ev sahipliği yapan Fuar İZMİR e de tebrikler.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MTK Yönetimi’nden Başkan Atila’ya teşekkür
Bornova Belediyesi’nin kadınların meslek sahibi olmaları ve istihdamına ...
Başkan Doğruer söz vermişti: Kınık Üniversitesi yola çıktı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in göreve gelirken söz verdiği ...
Büyükşehir, Uzundere’nin son etabı için düğmeye bastı!
Uzundere’de 3 etap halinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesinde son ...
 
Karabağlar Kent Konseyi taleplerini bildirdi
Karabağlar Kent Konseyi, bünyesinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının ...
Dikili’de o karar için bakanlık vetosu: Kamu görevi yapamaz!
İçişleri Bakanlığı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un geçtiğimiz ...
Çiğli'de Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı hizmete açıldı
Çiğli Belediyesi’nin açılış zincirin son halkası Ataşehir Mahallesi’ndeki ...
 
Karşıyaka Nadir Vekiloğlu Spor Salonu açıldı
Karşıyaka’nın İmbatlı Mahallesi’nde, hayırsever merhume Ayşe Necla Karadavut ...
Zeybekci'nin 'o paraları ne ettiniz?' sorusuna Kocaoğlu ne yanıt verdi?
AK Parti İzmir Adayı Zeybekçi'nin "Belediye'nin paralarını ne ettiniz?" ...
Mordoğan'ın beklediği müjde geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva