HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:53

‘İzmir’e suyu kim getirdi?’ sorusu cevabını buldu! Gördes Barajı'nda son durum ne?

İzmir’in yerel iktidarını ve ülkenin merkezi hükümetini karşı karşıya getiren konuların başında gelen su polemiğiyle ilgili tarihi süreçten önemli bilgiler sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş dönemde,  Gördes Barajı’nı örnek göstererek “İzmir’e suyu ben getirdim” şeklinde yaptığı açıklamalar hafızlardaki yerini koruyor. İZSU raporuna göre İzmirliler barajdan 2018 yılında hiç yararlanamadı. Ayrıca yoğun tartışmalara neden olan ‘İzmir’e su getirme’ konusu Antik Çağ’dan günümüze kadar yapılan hizmetlerin kamuoyuna yansımasıyla aydınlandı. ‘İzmir’e suyu kim getirdi?’ sorusu cevap buldu.

‘İzmir’e suyu kim getirdi?’ sorusu cevabını buldu! Gördes Barajı nda son durum ne?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) 2018 yılı faaliyet raporunda birbirinden önemli bilgilere rastlandı. Kurum, bir yıl içinde gerçekleşen çalışmalar, yapılan yatırımlar ve sunulan hizmetleri kamuoyuyla paylaştı.

Raporda ayrıca İzmir’in yerel iktidarının mensupları ile ülkedeki merkezi yönetimin kadroları arasında zaman zaman yaşanan ‘su tartışmasını’ bitirecek bazı argümanlar da yer aldı.

İzmir’de içme suyunu vatandaşlara ulaştırma konusunda tarihi bilgiler verilirken Antik Çağ Dönemi’nden günümüze kadar hayata geçirilen yenilikler aktarıldı.  Ayrıca hükümetin 2009 yılında yaptığı Gördes Barajı’ndan 2018 yılı içinde İzmirlilerin hiç su alamaması rapora yansıdı.

‘İZMİR’E SUYU BİZ GETİRDİK’ TARTIŞMASI!
Türkiye’de 2002 yılından itibaren yönetime egemen olan AK Parti’nin milletvekili, bakan, başbakan hatta Cumhurbaşkanı makamlarından bu konuyla ilgili gelen açıklamaları kentte gündem oluşturuyor. Bunun karşısında İzmir’de gücü elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partili (CHP) yerel yöneticiler de yer yer sert cevaplar veriyor. Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki belediye başkanlığı yıllarında yaptıklarını hatırlatarak hükümetleri dönemindeki icraatları sıralarken “İzmir’e de suyu biz getirdik” çıkışları yerel kamuoyunda gerginliğe sebep oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu görev yaptığı süre içinde bakanlık tarafından yapılan, teknik arızadan (tabanda bulunan delik) dolayı su tutmayan ve kentin bu yöndeki ihtiyacını karşılamayan Gördes Barajı için, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık aynı şeyi tekrarlıyor. İzmir'e hükümet eliyle getirilmiş bir damla bile su yok. İzmir'e su verdiği iddia edilen Gördes Barajı tam bir fiyaskoya dönüştü. İmalat sırasında yapılan hatalar nedeniyle milyonlarca lira harcanarak yapılan barajda su tutulamıyor, tabanı delik. Biz Gördes’ten su almıyoruz ama Devlet Su İşleri’ne (DSİ) para ödüyoruz” açıklamalarında bulunarak İZSU’nun çalışmalarından örnekler sunuyordu.

AK Parti iktidarının temsilcilerinin, ‘İzmir’de körfez kokuyor’, ‘İzmir’de çöp sorunu var’ gibi açıklamaları ile CHP’lilerin, ‘İzmir üvey evlat olarak görülüyor’ çıkışları gündeme geldiği anda taraflar birbirlerine sert ifadeler kullanıyor. ‘Su tartışması’ da kent insanının hassasiyetle yaklaştığı ve gündeme geldiği anda fırtınaların kopmasına neden olan konuların başında geliyor. Bu nedenle raporda yer alan tarihi bilgilerin önemi bir kat daha artıyor.

İşte İzmir’in içme suyuyla ilgili yapılan çalışmaların rapora yansıyan özeti:

Antik Çağ Dönemi
‘İzmir’e katkı sunan önemli su kaynaklarından olan Halkapınar Gölü bugün de kentin yaşam kaynağı olmaya devam ediyor. İzmir’in kurulduğu dönemlerde Bornova Ovası’nı sulayan Halkapınar ve Kızılçullu Çayı kentin en önemli su kaynakları olmuşlardır. M.Ö. 7’nci yüzyılda inşa edilmiş Bayraklı’daki tarihi çeşme gibi su yapıları ile de içme suyu temini gerçekleşmiştir.

Tarihi su yolları ve su kemeleri Antik Çağ’da şehirlerin prestijlerinin bir yansıması olarak kalmamış, suyun kente iletilmesini sağlamışlardır. Tarihi su yolları ve su kemeleri açısından zengin olan İzmir’de Helenistik, Roma, Bizans dönemlerinden kalma çok sayıda su yolu bulunmaktadır.

İzmir’e hayat veren su kaynaklarını yerleşim merkezlerine taşıyan su yolları; Kızılçullu Su Kemerleri, Akpınar Su Yolu, Karapınar Su Yolu, Kapancıoğlu Su Yolu, Buca Su Yolları olarak sıralanmaktadır. Diğer su yollarının arasında ise; Bergama Su Yolu, Foça Su Yolu, Torbalı Su Yolu, Efes Su Yolu, Şirince, Sultaniye, Aristion, Değirmendere su kemerleri, Nemrud Kale /Aliağa su biriktirme sistemi vardır.

Osmanlı Dönemi
Suyun dağıtımı konusunda önemli çalışmalarda bulunulmuş, Roma ve Bizans uygarlıklarının sistemleri daha da yaygınlaştırılmıştır. İnsanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla sebillerden kuyulara, çeşmelerden hamamlara ve şadırvanlara kadar halkın suya erişimini yaygınlaştıracak birçok yapı Osmanlı Dönemi’nde de inşa edilmiştir. Suyun insanlara daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırılması sağlanmıştır.

İzmir 17’nci yüzyıla kadar büyük ölçüde aynı kaynaklardan beslenmeye devam etti. Kent 1664 yılında meydana gelen büyük depremden zarar gördü. Susuzluk tehlikesi baş gösterdi. İzmir’in depremden zarar görmesi üzerine Osmanlı Veziri Köprülü Fazıl Ahmed Paşa kente çok sayıda çeşme ve 1674 yılında Şirinyer yakınında kaynayan pınar sularını Melez çayını yüksek su kemeriyle aşarak ileten Vezir Su Yolu’nu inşa ettirdi. Bu su yolunun 150 yıldan fazladır İzmir’de suyu temininde önemli bir yeri bulunuyor. Ayrıca Osmanağa Su Yolu olarak yararlanılan Kozağaç Su Yolu da Osmanlı Dönemi’ne aittir.

Kent merkezinin su ihtiyacının giderilmesi için Halkapınar, Hasib Efendi Suyu ve yıllar boyunca bugünkü Konak bölgesinde önemli bir su kaynağı görevi görmüş Damlacık Pınarları kullanıldı. Bu dönemde halkın kullanımına açılan çok sayıda çeşme, sebil ve şadırvan mevcuttur. En güzel örnek İzmir’in simgesi olan ve 4 çeşmesi bulunan tarihi Saat Kulesi’dir.

18’inci yüzyılda başlayan su temini sıkıntılarının 19’uncu yüzyılda da devam etmesiyle su imtiyazına gidilmiştir. Su işleri 1895 yılında Belçika şirketi olan ‘İzmir Suları Osmanlı Şirketi’ne verildi. Şirket ilk olarak Halkapınar kaynaklarını geliştirerek saniyede bin 200 litre su potansiyeline sahip 7 kuyu açtı. Şirket İzmir için şehir suyunun Halkapınar’daki kaynaklardan alınması amacıyla kent içinde su boruları döşemiş, bir ana sarnıç, buharla çalışan bir merkez pompa istasyonundan oluşan ve günümüzde de kısmen kullanılan Halkapınar Su Fabrikası’nı inşa etti. Daha sonra Sevilitepe’de 157 metre yükseltide 600 metreküp kapasiteli yeni bir su deposu yapıldı ve şehrin yüksek mahallelerine de su verildi.

Cumhuriyet Dönemi
Osmanlı Dönemi’nde kent merkezinde bulunan Vezir Suyu, Osman Ağa Suyu, Halkapınar Suyu ve bu kaynaklar haricinde kuyulardan temin edilen sular, Cumhuriyet Dönemi’nde de kullanıldı. Vakıf yoluyla idare edilen Vezir Suyu ve Osman Ağa Suyu’nun yönetimi 1926 yılında çıkan Sular Hakkında Kanun ile birlikte İzmir Belediyesi’ne verildi.

Halkapınar Suyu ise adı Cumhuriyet ile birlikte İzmir Suları Türk Anonim Şirketi olan özel Belçika şirketi yönetiminde işletilmeye devam etti. Şirketin devlet denetimine tabi tutulmaya başladığı dönemden itibaren yaptığı işler yavaşladı ancak büyük yangından zarar gören tesisatlarını yenilemiş ve birkaç yeni isale hattı döşeyerek işlerine devam etti.

1930’lu yıllarda içme suyu yatırımları hız kazandı. Yaz aylarında kuraklıktan dolayı su sıkıntısı yaşandı. Vezir ve Osman Ağa Su Yolları uzun ömürlü font borularla yenilenerek ıslah edildi. 1938 yılına kadar kent merkezinde ve çevresinde bulunan tüm şebeke sağlıklı koşullara uygun bir şekilde demir borular içine alındı. Ancak Vezir ve Osman Ağa Su Yolu’nun sık sık tamirata ve ıslaha tabi tutulması ayrıca Karşıyaka’nın da İzmir Belediyesi’ne bağlanması ile hizmet alanı genişlemesi nedeniyle su sıkıntısı yaşanmaya devam etti. İzmir Belediyesi’nin Karşıyaka için Yamanlar Dağı’ndan su getirme çalışmalarıyla 1934 yılında Karşıyaka içme suyuna resmen kavuştu. Tüm bunların yanında kentin çevresinde yaşayan halkın su ihtiyacını gidermek için Bakırçay ve Gediz Havzaları’na önem verildi. Akarsu yatakları temizlendi, yeni kanallar açıldı, suyun aktif kullanımı sağlandı. İzmir ve çevresinin en güzel içme suları olan Şaşal ve Yamanlar’da kaynayan suların kent merkezinde kullanımı sağlandı.

1 Ocak 1945’te İzmir suyunun idaresi özel şirketin imtiyazına son verilerek İzmir Belediyesi bünyesinde kurulan İzmir Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Genel Müdürlüğü’ne (ESHOT) verildi. Kanalizasyon işleri de İzmir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

ESHOT’tan İZSU’ya…
ESHOT’un ilk olarak; Halkapınar Su Fabrikası’nın donanımını güçlendirdi, üretilen su miktarını arttırdı, şebeke genişletti, kentin yerine su verdi, Yamanlar Suyu’nun yetersiz olması sebebiyle Karşıyaka’nın su sorununun çözümü için bu bölgeye de Halkapınar Suyu’nun isale edilmesi düşünüldü. 1948 yılında Halkapınar Suyu’nun depolanabilmesi için Karşıyaka’da 600 metreküplük bir depo inşa edildi. 1950 yılından itibaren içme suyu çalışmaları hız kazandı. İlk iş olarak susuz mahallelere belediye araçları vasıtasıyla su taşındı. Sıkıntının bu şekilde hafifletilmesi yolu seçildi. Çeşmeler yapılmaya devam edildi. Karşıyaka’ bölgesindeki tesisatlar yeniden ele geçirildi. Kadifekale yakınlarındaki Yelkentepe’ye iki adet su deposu inşa ettirildi. Salhane’ye inşa edilen ve Bayraklı-Turan- Karşıyaka hattındaki su ihtiyacını hafifleten yeni pompaj istasyonları kuruldu. Üretilen su kente daha hızlı ve daha fazla oranda yayıldı. Bostanlı’da artezyen kuyuları açıldı. Balçova’da su dağıtım deposu inşa edildi. Gültepe ve çevresinin sus ihtiyacını karşılayan Samantepe Su Pompa İstasyonu faaliyete geçti. Yeşilyurt semtine 22 tane halk çeşmesi yapıldı. Gürçeşme’ye su isale çalışmaları gerçekleştirildi. 1960’lı yıllarda günümüzde de Karşıyaka’nın su ihtiyacını gideren Cumhuriyet Mahallesi Su Deposu ve Pompa İstasyonu inşa çalışmaları başladı. Su sıkıntısından dolayı bazı çeşmeler kaldırıldı. Günün belli saatlerinde su kesintileri yapıldı. Su sarfiyatının önüne geçilmeye çalışıldı. İzmir Belediyesi, DSİ ile birlikte İzmir’in içme suyu sorununun çözüme kavuşması için Camp-Harris-Masera Müşavir Mühendislik Topluluğu’na ‘İzmir İçme Suyu Temini Projesi’ hazırlattı.

Şehrin giderek büyümesi nedeniyle artan su sıkıntısını çözebilmek için Halkapınar Su Fabrikası çevresinde 1972 yılında 3 adet 1973 yılında 10 adet kuyu açıldı. Göksu kaynağına 1970-1974 yılları arasında kademeli olarak derin kuyular açıldı. 1974 yılında kentin içme suyu temini ikinci kez ele alındı. Bu defa Su Teknik Mühendislik Ltd. Şti. tarafından İzmir Şehri İçme, Kullanma ve Endüstri Uyu Dağıtım Şebekesi Kat’i Projesi adıyla yeni bir taslak hazırlandı.

Halkapınar kuyularının ve İzmir içinde yer alan diğer pınar ve yeraltı su kuyularının içme suyunu karşılayamaz hale gelmesi kente en yakın kaynak olan Menemen’deki yeraltı suyunun kullanımını gündeme getirdi. 1974 yılında Menemen’de 14 kuyu açıldı. 1973-1974 yıllarında Menemen’de 8 kuyu açıldı. Sarıkız kaynaklarına ise 1977 yılında 5 adet, 1985 yılında 8 adet, 1986 yılında 10 adet ve 1988 yılında 1 adet kuyu açıldı. Mevcut 20 bin 285 ton kapasiteye sahip depolara Yelkentepe, Samantepe, Halkapınar, Cumhuriyet Mahallesi, Bayraklı ve Yamanlar’a 1, Gümüşpala’ya ise 2 adet depo inşa edildi. Kapasite arttırıldı. Ayrıca kentin çeşitli bölgelerinden alınan numuneler ile su periyodik olarak analiz edildi ve halk sağlığına önem verildi.

1975-1976 yıllarında ESHOT, DSİ ile birlikte uygulamaya koyduğu Emiralem Acil Su Projesi kapsamında 24 bin 875 metrekarelik bir hat ile kente içme suyu desteği sağlandı. Halkapınar’daki 13 kuyuya ilaveten 3 kuyu daha açıldı. Emiralem Acil Su Projesi’nin tamamlanmasından sonra Göksu-Sarıkız ve Göldeğirmeni pınarlarından getirilmesi düşünülen sular ile ilgili çalışmalar başladı. Karşıyaka, İnönü Caddesi, Yeşildere ve Gaziler Caddesi ile İzmir 4 bölgeye ayrıldı. Böylece kentin her bölgesine su götürülmesi amaçlandı. Eskimiş borular değiştirildi ve şebekelerdeki su kaybı artışı önlendi.

1981 yılında çıkarılan ‘Büyükşehir Yakın Çevresindeki Yerleşim Yerlerinin Ana Belediyelere Bağlanmaları Hakkında Kanun’ çerçevesinde İzmir Belediyesi’nin sorumluluk alanı genişledi. Kent merkezi Bornova, Karşıyaka, Altındağ, Balçova, Buca, Büyükçiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Gültepe, Işıkkent, Pınarbaşı ve Yeşilyurt’u da içine alan bir metropol haline geldi. Balatçık, Doğançay, Örnekköy ve Uzundere’nin köy statüleri değiştirildi ve İzmir Belediyesi’nin sorumluluk sahasına dahil oldu.

Güzelyalı, Bozyaka ve Karabağlar’da su depoları tamamlandı. Ayrıca Menemen’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na ait kuyular devralındı. Halkapınar’da iki adet daha kuyu açıldı. Yeni su kaynakları elde edildi. ESHOT ve İzmir Belediyesi içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını 1 Nisan 1987’de İZSU kurulana kadar sürdürdü. Bu tarihten itibaren kentte su hizmetlerini İZSU veriyor’

YÜZEYSEL KAYNAKLARA GEÇİŞTE İLK ÖRNEK BALÇOVA!
İZSU raporunda yüzeysel kaynakların kullanımı noktasında ilk örneğin Balçova’daki Cengiz Saran Barajı olduğunun bilgisi verildi.  ‘1981 yılında DSİ 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından ‘İzmir Su Temini Master Plan Revizyonu’ hazırlandı. 1986 yılında ‘İzmir Kenti İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temin ve Dağıtımı Kati Projesi’ revize edildi. Nüfustaki artışındaki süreklilik, genişleyen sorumluluk sahası su sıkıntısının devam etmesine sebep oldu. 1984 yılında içme suyu temini için Balçova’daki Ilıca Deresi üzerine Cengiz Saran Barajı inşa edildi ve devreye girdi. Baraj, Güzelyalı, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Esentepe, Oyak Sitesi, Esendere’nin su ihtiyacını karşıladı. Böylelikle kentin su ihtiyacını karşılamada ilk kez yüzeysel su kaynağı kullanıldı’ açıklamaları raporda yer aldı.  

AK PARTİ İKTİDARINDA YAPILAN TEK BARAJ GÖRDES… 2018’DE İZMİR’E HİÇ SU VERMEDİ!
AK Parti iktidarında yapılan çalışmaların merkezi hükümet mensuplarınca öne çıkarılması ve “İzmir’e suyu biz getirdik” şeklindeki açıklamaları hafızalarda yer edinmişken kentin su ihtiyacını karşılayan barajların durumu dikkat çekti.  İşte İzmir’in su ihtiyacını karşılayan yer üstü kaynaklar:

1996 yılında yapılan ve 1997’de hizmete giren Tahtalı Barajı İzmir’in en önemli yüzeysel su kaynağı olarak gösteriliyor. Menderes ve 11 ilçeye su aktarılan barajdan 2018 yılında 92 milyon 144 bin 954 bin metreküp su üretildi.

1980 yılında yapımı tamamlanan ve 1984’ten itibaren İzmirlilere içme suyu vermeye başlayan Balçova Barajı Ilıca Deresi üzerinde bulunuyor. Baraj 2018 yılı içinde 4 milyon 396 bin 590 metreküp su üretti.

AK Parti’nin iktidarda olduğu yılların içinde İzmir’e su vermek amacıyla yapılan tek kaynak Manisa’da yer alan Gördes Barajı… 2009’da hayata geçen baraj kentte zaman zaman tartışma konusu oldu. Gördes’ten İzmir’e yılda 59 milyon metreküp su verilmesi amaçlandı. Ancak yapıldığı yıldan itibaren sorunlu olan kaynaktan 2018 yılı içinde İzmirliler hiç yararlanamadı. Barajın Kavaklıdere, Buca ve Bornova’dan oluşan İzmir İletim Hattı’nın 3’üncü kısım çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Baraj yürütülecek teknik çalışmalardan sonra İzmir’in su sistemine dahil edilecek. Gördes, Tahtalı’dan sonra İzmir’e içme suyu sağlayacak en büyük yüzeysel kaynak olarak gösteriliyor.

1982 yılında Aliağa’da yapılan ve PETKİM Petrokimya tesislerinin ihtiyacı olan sanayi suyunu karşılamayı amaçlayan Güzelhisar Barajı… 1993 yılında İller Bankası tarafından yaptırılan Aliağa İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne Güzelhisar Barajından su alınıyor. Aliağa İçme Suyu Arıtma Tesisi 2007 yılında İZSU Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

DSİ’nin 1990 yılında Seferihisar’da yaptığı Ürkmez Barajı’ndan 2018’de 1 milyon 351 bin 614 metreküp su üretildi. Baraj ilk olarak yapıldığı sırada Ürkmez Ovası’na sulama suyu vermişti. 2004 yılında İller Bankası’nca yapılan içme suyu arıtma tesislerinin tamamlanmasının ardından 2007 yılında İZSU’ya devrildi. Baraj 2004 yılından itibaren içme suyu veriyor.

Çeşme’de 2000 yılında DSİ tarafından yapılan ve içme suyu veren Kutlu Aktaş Barajı’ndan 2018 yılında 4 milyon 993 bin 918 metreküp su üretildi.

 
Mehmet Ali Erbil: İyileşemeyeceksem benim fişimi çekin dedim
 
Bornova'da Başkan İduğ'dan voleybol çağrısı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adil 20 Eylül 2020 Pazar 16:08

izmir belediyesi yapması gereken hizmetleri hükümetten bekliyor sen neden varsın belediye. hafta içi surekli tikanan ankara caddesini gormuyorsunuz. altarnetif yol nerede. yesildere tünelleri gibi hükümet yapsın mı?

Yorumu oyla      2      4  
Alen35 1 Temmuz 2019 Pazartesi 17:28

İzmirdeki tüm barajlar ortalama %80 seviyesindeyken ,hatalı yapılan ve su tutmayan gördes barajının %11 lerde olması durumu açıklamıyormu ?

Yorumu oyla      5      5  
izmirli 1 Temmuz 2019 Pazartesi 17:16

ilahi sürahi.. :)))

Yorumu oyla      5      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 1 Temmuz 2019 Pazartesi 16:04

ARAŞTIRINIZ: Akp'nin ve başının yalanları (Uğur Dündar, Yiğit Köymen, Vatandaş Memmet, Google vs vs vs)

Yorumu oyla      6      5  
yalancı 1 Temmuz 2019 Pazartesi 15:59

ısrarla her defasında yalan söyluyor ..yalancı..biz senden once yalaktan su içmiyorduk.. ve sen hala gördes barajı diyosun..

Yorumu oyla      7      5  
bu da baraj kapağı olsun 1 Temmuz 2019 Pazartesi 14:45

suyu izmire kimin getirdiğini bilmeyenlere

Yorumu oyla      8      5  
Bülent ışık 1 Temmuz 2019 Pazartesi 13:55

Petkim 'e ait Güzelhisar barajındaki kullanılabilir su hacmi Gördes barajındaki kullanılabilir su hacminin 2 katından fazla.

Yorumu oyla      8      5  
ibrahim 1 Temmuz 2019 Pazartesi 13:24

suyu İzmir'e kim getirdi bilmem ama 1 m3 suya her ay 82 TL fatura çıkaranın Bornova ve İzmir Büyükşehir belediyeleri olduğunu gayet iyi biliyorum.

Yorumu oyla      6      16  
TC misafir 1 Temmuz 2019 Pazartesi 10:54

Barajın kapakları sıkıca kapandı.

Yorumu oyla      7      6  
Z.B 1 Temmuz 2019 Pazartesi 10:37

Gördes Barajı'ndan buraya -İzmir'e suyu kim getirdi biliyor musunuz? Tabi ki yarıçapları hayli büyük olan BORULAR GETİRDİ VE GETİRMEYE DE devan ediyor.Oh be illede söylettiniz(!). Bu açıklamanın, Ankara ile olan bu krizin çözümüne katkı olacağını düşünüyorum(!)...NOKTA.

Yorumu oyla      7      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iğdır'da bulundu: Fotoğraf çekmek için yarıştılar!
Iğdır'da bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kayısı Festivali'nde sergilenen kayısı ...
Sınıra askeri sevkiyat sürüyor
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Hatay-Suriye sınır hattına zırhlı ...
Erdoğan'dan makam aracı talimatı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda vatandaşın ...
 
Çeşme ile Atina arasında feribot seferleri başladı
İzmir'in Çeşme ilçesi ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında bu akşamdan ...
İzmir’de sıcak alarmı! 8 derece birden yükselecek
İzmir’de hafta içinde sıcaklıklar yeniden artış gösterecek.
KKTC'yi ayağa kaldıran olayda yeni açıklama
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Taşkent bölgesinde patlama meydana geldi. ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya sert tepki!
Türkiye, Libya'da Halife Hafter güçlerince alıkonulan Türk vatandaşlarının ...
Denizde panik: 3 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı!
Dikili ilçesinde denizde akıntıyla sürüklenen çocuk ile onu kurtarmaya ...
Van'da korkutan deprem!
Van'ın Gevaş ilçesinde, Richter ölçeğine göre 3,8 büyüklüğünde deprem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva