HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2019 Salı - 09:25

İzmir'e dünyanın en büyüklerinden biri yapılıyor... Yüzde 90 tamam!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi için bugüne kadar 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. Tamamlandığında 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin, 90 metre yüksekliğinde 4 minaresi olacak ve 43 metre çapındaki kubbesiyle dünyanın en büyük kubbeli camileri arasında yer alacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, caminin kaba inşaatının temmuz ayı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

İzmir e dünyanın en büyüklerinden biri yapılıyor... Yüzde 90 tamam!

İzmir'de merhum Nevvar-Salih İşgören çiftinin vasiyeti üzerine, Konak'ın Çınarlı Mahallesi'nde 2017 yılı Ağustos ayında yapımına başlanan Nevvar Salih İşgören Ulu Camii'nde çalışmalar 150 işçi ile sürdürülüyor. Caminin zemine, 2 bin fore kazık çakıldı. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 60 bin metreküp beton dökülürken, yine 10 bin ton da demir kullanıldı. Yapımı bittiğinde 43 metre çapındaki kubbesiyle dünyanın en büyük kubbeli camileri arasında yer alacak. Camide aynı anda 15 bin kişinin ibadet edebileceği belirtildi.

'YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANDI'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, çalışmaları yerinde inceleyip, cami ile ilgili bilgi verdi. Dağ, yapımı Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından sürdürülen caminin, 90 metre yüksekliğinde 4 minareye sahip olacağını söyledi. Dağ, "İnşaat, yüzde 90 oranında bitti. Temmuz ayı sonu gibi kaba inşaatı tamamen bitecek. Buraya 2 bin fore kazık çakıldı. Bu da 50 kilometrelik uzunluk demek. 43 metrelik kubbesi var. Geniş kubbesi açısından dünyada ikinci. 20 bin metrekare inşaat alanı var. Caminin inşaatı geldiği aşama ile kendini göstermeye başlayan bir eser oldu. Bundan sonra da yine arkadaşlarımızla birlikte bu sürecin takipçisi olacağız ve şehrimize bu güzel eseri kazandıracağız" dedi.



Hamza Dağ, caminin 400 yıl ayakta kalabileceğini belirterek, "Tamamen Osmanlı mimarisine sahip. Projesi, Millet Camisi'ni çizen mimar tarafından hazırlandı. 240 araçlık bir otoparkı var" diye konuştu.

Caminin İzmir'de herkesin rahatlıkla gelebileceği merkezi bir bölgede bulunduğunu belirten Hamza Dağ, "Nevvar Salih İşgören Vakfı yönetimi, mütevelli heyeti önemli fedakarlık yaptı. Ciddi bir süreç yaşandı. Hepsi burada bu işin altına imza attı" dedi. (DHA)

 
Bornova'da eğlenceli yaz kursları
 
İzmir'in iki canı bu kez üzdü
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 21 Mayıs 2019 Salı 20:24

Ne gereği vardı boş bulduğunuz her yere cami diktiniz zaten bu ülkenin okula fabrikaya ihtiyacı var gençler işsiz aşsız onları düşünen yok

Yorumu oyla      4      5  
Osman 21 Mayıs 2019 Salı 16:47

Karşıyaka''da 50 kişilik sınıflı okullar var.

Yorumu oyla      8      5  
VfV 21 Mayıs 2019 Salı 15:55

1- Bir özel vakfın (Nevvar Salih İşgören Vakfı) yaptırdığı inşaatı bir siyasetçi ne sıfatla kontrol eder, inceler. 2- Eğer o siyasi 400 yıl ayakta kalır diyorsa ilk depremde dikkat edin.Bkz. Gümüşhane Devlet Hastanesi. Hastaneyi bitirmişler ancak zemindeki kaymayı hesaba katmayınca milyarlar harcanan hastane o vaziyette bekliyor.

Yorumu oyla      9      5  
Oğulcan Cengiz 21 Mayıs 2019 Salı 14:28

Bi orası kalmıştı, oraya da kondurdunuz camiyi. Çok mu lazımdı? Daha yararlı bir şey yapma yeteneğinizi yok mu sizin? Bi fabrika falan? Kime diyorsam acaba???

Yorumu oyla      8      7  
izmir li 21 Mayıs 2019 Salı 13:12

Camii nevvar salih işgören vakfı tarafından yaptırılıyor. Sahiplenen hamza dağ ve ahalisi sanki kendileri yaptırıyormuş gibi bu eseri kazandıracağız demiş.Burası izmir kandıramazsınız insanları.

Yorumu oyla      10      6  
Lombak 21 Mayıs 2019 Salı 13:01

Betondan bıkmadınız. Sanatsal ve mimari özelliği olsa, eski usul taş işçiliği ile yeni deprem ve güvenlik tedbirlerini birleştiren bir şeyler yapmayı bir türlü beceremiyorsunuz. Beton cami. Ne anladık bu işten?

Yorumu oyla      8      6  
st 21 Mayıs 2019 Salı 12:56

Ayıptır, yazıktır, günahtır. Hiçbir ibadethane azameti ile gelen inananı ezmemeli, küçük hissettirmemelidir. Bir tarihi yapı mı bırakıyorsunuz? Beton ve taş. En küçük bir zarafet örneği göstermiyor. Bu ülkenin aşa, işe ihtiyacı var, siz paralarınızı bunlara gömüp, aş ve iş için tanrıya yakaran zavallılar yaratıyorsunuz. Umarım bir Tanrı vardır ve umarım bu israfın hesabını sorar.

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 21 Mayıs 2019 Salı 12:42

ÇAKMA OSMANLI CAMİLERİYLE İZMİRE KİMLİK KOYMAYA CALISIYORLAR. İZMİRİN BİR KİMLİGİ VAR ZATEN. ONU ÖN PLANA CIKARMAK VARKEN KONYAYA,KAYSERİYE BENZETMEK NEDENDİR ?

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 21 Mayıs 2019 Salı 12:35

Bence de okula gerek yok. Türkçeyi gayet düzgün yazabiliyorsun. "Ne gere var, hastane yapmak vare" ...

Yorumu oyla      4      7  
Z.B 21 Mayıs 2019 Salı 12:24

Camiler dinimiz ve Ülkemiz açısından tartışmasız önemli yerlerdir. Ancak ekonominin bıçak sırtında olduğu, işsizlik denen canavarın hortladığı ve binlerce gencimizin işsizlikten bunalıma girdiği ve ülkeyi terk ettiği bu ortamda yapılan abartılı ve sadece siyasi rant kokan bu tür girişimlerin doğru olup-olmadığını önce gerçek anlamda inanç sahibi insanlara soruyorum. Yoksa takibi ibadet yerleri ve de camiler yapılsın buna kimsenin itirazı olamaz.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu dahil 25 vekilin fezlekesi TBMM'de!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 25 milletvekili için ...
CHP’den vekillere İstanbul görevleri: Listede İzmir tam kadro yer aldı!
TBMM Grup Başkan Vekillerinin imzasını taşıyan görevlendirme listesinde ...
CHP'li Öztrak'tan 'gerekçeli karar' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir ...
 
CHP İzmir’den seçim seferberliği: Yücel ve Soyer’in İstanbul programı netleşti!
Denizli’nin Honaz ilçesindeki iptal edilen seçime destek vermek için İzmir’den ...
CHP'den Bakan Selçuk'a çağrı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, ...
CHP’li eski PM Üyesi’nden takvim çıkışı: Kongreler ertelenmemelidir!
PM eski Üyesi Saygılı, “CHP kongreleri ertelenmemelidir. Genel Başkanımız ...
 
AK Parti Gençlik Kolları’ndan ‘vefa iftarı’
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, gerçekleştirdiği vefa iftarı programı ...
CHP’li Sındır: Kendilerinde olmayan belediyelerin bütçesini kısacaklar!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Erdoğan’ın ‘karınlarını ...
Mehmet KARABEL yazdı... Demokrasinin namusunu kurtarmak!
Mehmet KARABEL yazdı... Demokrasinin namusunu kurtarmak!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva