HABERLER>SAĞLIK
11 Ekim 2016 Salı - 12:24

İzmir’e Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı

Sağlık Bakanlığı'nın kamu özel ortaklığıyla kente kuracağı 7 hastanenin birleşiminden oluşan Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 780 milyon avroluk yatırım bedeliyle Cumhuriyet tarihinde kente yapılan en büyük sağlık yatırımı olacak.

İzmir’e Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı

İzmir'de Sağlık Bakanlığı'nın kamu özel ortaklığıyla kuracağı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 780 milyon avroluk yatırım bedeliyle kente Cumhuriyet tarihi boyunca yapılacak en büyük sağlık yatırımı olacak.

İnşaat çalışmaları başlayan ve içerisinde 7 hastanenin bulunduğu kampüs, 36 ayda tamamlanacak.

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Bayraklı ilçesinde kuracağı sağlık kampüsünde inşaat çalışmalarının başladığını, buranın hizmete girmesiyle birlikte günde 71 bin 500 hastaya sağlık hizmetinin verileceğini anlattı.

Kampüsün 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastane, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakımlardan oluştuğunu, 51 ameliyathane ve 414 polikliniğin bulunacağı dev kompleksin 622 bin 812 metrekarelik alanda inşa edilmeye başlandığını kaydeden İzzettinoğlu, çalışmaların 36 ay sonra tamamlanacağını ifade etti.

Ege Bölgesi'ndeki en büyük sağlık yatırımının burası olacağını dile getiren İzzettinoğlu, "Kampüsümüz 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin 4. büyük sağlık kampüsü olacak. Doğa dostu, çevreci, kendi arıtma tesisi olacak." diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı
İzmir'de şu anda hizmet veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bin 150 yatak kapasitesinin bulunduğunu ve buranın kentin en büyük hastanesi olduğunu vurgulayan İzzettinoğlu, "Düşünün bu hastanemiz 2 bin 60 yataklı olacak. Burası iki tane Tepecik büyüklüğünde. Dakikada 7 ambulansın hastasını acil servise getirebileceğini, ayrıca helikopter pistlerinin de olacağını ifade eden İzzettinoğlu, "Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, Cumhuriyet tarihi boyunca kentte yapılan en büyük sağlık yatırımı." dedi. (AA)

 
Bakan tarih verdi: Gülen'e tutuklama geliyor mu?
 
Cizre'de operasyon: 2 canlı bomba öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Ekim 2016 Salı 15:57

Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesi bitmek üzere. Ankara nüfusu 10 milyon oldu da bizim mi haberimiz yok da İzmir'in neredeyse 2 katı büyüklüğünde şehir hastanesi yapılıyor. Birçok şehirde şehir hastaneleri bitmek üzere bizde daha inşaat yeni başlıyor. Neyse en azından başlamış.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 11 Ekim 2016 Salı 14:58

onemli olan buyuk yapmak değil.. bu ülke ınsanının buyukluk uzunluk takıntısını anlayamıyorum

Yorumu oyla      11      5  
11 Ekim 2016 Salı 13:31

Proje 2006' da açıklandı; 2014'de temeli atıldı; 2019' da tamamlanacak. 13 yılda Türkiye'nin 3 . büyük şehrine hastane yapılıyor, üstelik dağın başına. Buraya ulaşmak için özel aracın varsa çevre yolunda gidebilirsin ancak aracı olmayan ne yapacak ? Tepecik Hastanesi yerine şehir hastanesi yapılacak denmişti , iptal mi oldu ? Bayraklı Tünelleri'nin üstüne bu dev hastaneyi buraya yapmak yerine Balçova' da 9 Eylül Hastanesi' nin önündeki dev araziye yapılsa daha iyi olmaz mıydı ? O arazi imar planlarında özel proje alanı olarak gözüküyor. Özel proje nedir ? Koskoca arsa öyle boş duruyor , üstelik önünde metro da olacak. Diğer şehir hastanesi de Tınaztepe 'de dağın başında olacakmış. Hastane yapıyorsunuz , iyi güzel de ulaşımı nasıl olacak ? Bu kadar büyük hastanelere mutlaka metro bağlantısı olması gerekirdi ancak buralara metro yapmak da zor. Uçuk bir proje , yapılabilir mi bilmiyorum ama Bayraklı Şehir Hastanesi' nden IZBAN Bayraklı İstasyonu' na 2,5 km' lik bir teleferik hattı olabilir. Büyük kabinli teleferik sistemleri var. Metronun yerini tutmaz ancak hiç olmazsa izban bağlantılı , kolay bir ulaşım olurdu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Stres ve yorgunluğun ilacı melisa çayı!
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Saraçoğlu, strese karşı en iyi ...
Demirci'deki 60 günlük karantina kaldırıldı
Demirci ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle ...
Siverek'te kuduz karantinası!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bir mahallede, kuduz vakası görülmesi ...
 
'Doğum kontrol hapları kanser riskini azaltıyor'
Doğum kontrol haplarının rahim, yumurtalık ve kalın bağırsak kanseri riskini ...
Yapışık siyam ikizleri dünyaya merhaba dedi
Hatay'da sezaryenle doğan ve kalça bölgesinden yapışık olan siyam ikizleri, ...
Kardeşine hayat verdikten bir yıl sonra anne oldu
3'üncü çocuğu 7 aylıkken kız kardeşine bir böbreğini veren kadın, nakilden ...
 
İkbal Kaya’dan zihinsel arınma programı
Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya ile Yedi Bilgeler’de 2 günlük bir eğitim ...
ABD'de canlı donörden rahim nakli
ABD'de ilk kez canlı donörlerden, dört kadına rahim nakli yapıldı.
Eski Çiğli Devlet Hastanesi sağlık merkezi olacak
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva