HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2019 Salı - 10:25

İzmir'e bir metro hattı daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin en uzun metro hattı için kolları sıvadı. 28 km uzunluğundaki Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar metro hattının proje hazırlıkları başladı. Buca metrosu ile birlikte İzmir'in kent içi ulaşımına soluk aldıracak proje için önümüzdeki ay "Uygulama Projeleri Danışmanlık Hizmeti Alım"  ihalesine çıkılacak.

İzmir e bir metro hattı daha geliyor!

Raylı sistem yatırımlarında liderliğini sürdüren İzmir'e yeni bir metro hattı daha geliyor. Kentte nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Karabağlar ilçesinin Eskizmir ve Bozyaka semtleri ile Gaziemir'de yaşayanlar bir ucu Halkapınar'a diğer ucu Adnan Menderes Havalimanı'na uzanan metro hattıyla rahat bir nefes alacak. Nüfusu 500 bine dayanan Karabağlar ilçesinin ana ulaşım aksı üzerinden geçmesi planlanan hat Adnan Menderes Havalimanı'ndan başlayıp Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir, Halkapınar güzergahını izleyecek. 28 km uzunluğundaki hat yoğun konut alanlarının yanı sıra Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak.

MEVCUT HATLARDAN BAĞIMSIZ OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak için hazırladığı 2030 Ulaşım Ana Planı'nda "İzmir HRS 6. Aşama Eskiizmir Hattı" adıyla yer alan metro hattı  mevcut hatlardan bağımsız olarak, teknolojinin son sistemleri kullanılarak tren setleri sürücüsüz olacak şekilde planlandı. Havalimanı-Halkapınar metro hattı bölgedeki sosyal hayatın etkilenmemesi için derin tünel teknolojisiyle inşa edilecek.

24 istasyona sahip proje güzergâhı mevcut metro hattının Stadyum İstasyonu'na entegre edilerek, bağımsız istasyonla başlayacak. Yeni metro hattı sırasıyla Fatih Caddesi, Gıda Çarşısı, Tepecik Hastanesi, Kemer, Basmane, Çankaya, Bayramyeri, Yağhaneler, Bozyaka, Eskiizmir, Seniha Mayda İlkokulu, Dostluk Bulvarı, Atatürk Anadolu TML, Aydın Altan Caddesi,  Fuar İzmir, Esbaş, Gaziemir Kaymakamlık, Abdullah Arda Çolpan Meydanı, Gaziemir Devlet Hastanesi, Sarnıç, Sarnıç-Sanayi, Sarnıç-Menderes’den geçerek Adnan Menderes Havalimanı’nda son bulacak.

Hattın "Uygulama Projeleri Danışmanlık Hizmet Alım"  ihalesi önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleştirilecek. Çalışmalar kapsamında hazırlanacak ulaşım etüdü ve fizibilite raporu ile bölge ihtiyaçları ve mevcut ulaşım aksları doğrultusunda alternatif güzergahlara da yer verilecek. İlgili bakanlıklar ve kurumlardan alınacak başvuru ve onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından hattın yapım ihalesine çıkılacak.

2030'A KADAR 465 KM
İzmir Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da mevcut metro ağını genişletmek için Narlıdere hattında çalışmalarını sürdürüyor, Buca Metrosu için de Ankara'dan onay bekliyor.  İzmir Banliyö Sistemi İZBAN'ı kuzeyde Bergama’ya kadar 52 km daha uzatacak banliyö hattı, Çiğli’de oturan vatandaşların ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak  11 km'lik 14 istasyonlu tramvay hattı gibi önemli yatırımlar da Büyükşehir Belediyesi'nin kısa vadeli raylı sistem yatırımları arasında yer alıyor. İzmir'de raylı sistem ağının 2030 yılına kadar 465 km’lik bir şebekeye çıkması planlanıyor.

EN UZUN METRO HATTI OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 km ile kentin en uzun metro hattının inşa edilmesi için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Bir ucu havalimanına bir ucu Atatürk Stadı'na uzanan, Eskiizmir ve Bozyaka gibi çalışan kesimin yoğun olduğu kentin en büyük mahallelerine de uğrayan bu yeni metro büyük önem taşıyan ve öncelikli bir proje. Onay ve ihale süreçlerini hızlı bir şekilde çözerek işe koyulmak istiyoruz. İzmir'in raylı sistemler alanındaki liderliğini geliştirerek sürdürmesi konusunda kararlıyız" diye konuştu.

 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Artık ekonomiye odaklanalım
 
Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan şekere zam!
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyfendi 29 Temmuz 2019 Pazartesi 12:48

Bu metro hattının bitmesini zaten büyük ihtimal Erdoğan göremez ak partide dağılır umarım İzmire dost bir başkan açar :)

Yorumu oyla      4      5  
Cumhur 26 Haziran 2019 Çarşamba 13:50

Gaziemirde n.aAyrancilara belediye otobüs istiyoruz köy gibi oldu OLANI DA YOK ETTILER IZBAN GELDI DİYE BIZE FAYDASI YOK AKTARMADA YOK 20 DK LIK GAZIEMIR MAGDURUZ GELISEN AYRANCILARDAN IBSB DUYRULUR

Yorumu oyla      5      5  
Çamdibili 26 Haziran 2019 Çarşamba 09:29

Sayın Tunç Başkan, o projeye Halkapınardan Kamil Tunca üzerinden Otogara doğru 4 durak daha ekleyin İzmir'in İzmirli'nin yüzü gülsün.

Yorumu oyla      6      5  
Aco 26 Haziran 2019 Çarşamba 09:26

Biz Kamil Tunca Metrosunun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Düşünün İzmir Türkiye'nin 3. Büyük şehri, ama Otogarına ulaşım için Metrosu yok. Bu çağda bu büyük bir ayıp..Ben hükümetin bu hattı yapıcağını düşünmüyorum..Yaparsa yine Tunç başkan yapar..Tunç başkan bu projeyi hükümetten alın ve İBB'sine verin. Ha burada Halkapınar-Otogar arası 5 km en fazla. Hükümet onuda yapamadı 10 senedir İzmir'e

Yorumu oyla      5      5  
vatandaş 26 Haziran 2019 Çarşamba 08:49

Arka Sokakların unutulmaması çok güzel olmuş

Yorumu oyla      5      5  
exc 26 Haziran 2019 Çarşamba 08:47

ÇANKAYA YA KADAR GİDİŞİ ANLARIM AMA AYNI YÖNDE ZATEN 2 HAT VAR. BİRDE BUCA HATTINA SARNIÇTAN BAĞLANMAK VE BASMANEDEN DE MEVCUT YEDEKLEMEK VE O HATTI RİNG YAPMAK DAHA MANTIKLI

Yorumu oyla      4      5  
26 Haziran 2019 Çarşamba 08:24

Kuzey yine unutuldu. Egekent-BornovaEvka3 arası yeni girne tünelleride kapsayan metro uzun yıllardır beklenmesine rağmen hala bir icraat yok.

Yorumu oyla      8      5  
YILMAZ 25 Haziran 2019 Salı 19:03

Havaalanına Metro hattı olacağına Otogara Metro Yada İzban Getirmeniz daha yerinde olacaktır. MEvcut hat zaten var orada bence gereksiz bir proje daha acil olan yerler varken

Yorumu oyla      6      6  
selim 25 Haziran 2019 Salı 18:01

buca ne olacak

Yorumu oyla      6      6  
Gerçekçi 25 Haziran 2019 Salı 17:08

Bucaya ne oldu?

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de kursiyerler emeklerini sergiledi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlerin ...
Buca'da vandallar iş başında
Buca’da oyun parklarına, spor alanlarına ve çöp konteynerlerine kimliği ...
Bornova trafiğini rahatlatacak köprü
Bornova Belediyesi hem ömrünü dolduran köprüleri yeniliyor hem de trafik ...
 
Bayraklı'da hayvanseverlere görev!
Bayraklı Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanların korunması, sorunlarının ...
Karaburun'da temizlik harekatı
Okulların kapanması ve İstanbul belediye seçiminin tamamlanmasıyla yaşanacak ...
İlçeler artık Büyükşehir’e soracak: İmar'da devrim gibi karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara göre imar kanunu kapsamında ...
 
Başkan Oran'dan 4 dilde açılış konuşması
Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen ...
Foça'nın gururu Veli Finlandiya yolcusu
2019 Avrupa Gençlik Oyunlarının Paralimpik Kategorisinde ülkemizi temsil ...
Torbalı'da 'İmamoğlu' coşkusu
Dün akşam gerçekleşen İstanbul seçimlerinde 800 bini aşkın oy farkıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva