HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2019 Perşembe - 09:23

İzmir'e bir kardeş şehir daha

İzmir'in 29. kardeş kenti, Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa oldu. İki kent arasındaki "Kardeş Kent Protokolü"nü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı birlikte imzaladı. Konuk Belediye Başkanı, "İzmir’in dağlarındaki çiçeklere biz de Lefkoşa’nın yaseminlerini ekleyeceğiz” dedi.

İzmir e bir kardeş şehir daha

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa, İzmir'in yeni kardeş kenti oldu.  Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki heyeti ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Her zaman yanınızda olacağız. Her türlü işbirliği için hazırız" mesajı verdi. Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı ise “Bizim sizden feyiz alacağımız pek çok konu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile öncelikle spor ve kültür alanlarında işbirlikleri gerçekleştireceğiz. İzmir’in dağlarındaki çiçeklere biz de Lefkoşa’nın yaseminlerini ekleyeceğiz ” diye konuştu.

Lefkoşa ile İzmir arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkileri artıracak "Kardeş Kent" protokolünü Kocaoğlu ile Harmancı birlikte imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen mini törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ile Lefkoşa Belediyesi Meclis üyeleri Salih Çeliker, Hüseyin Önder Ecesoy, Safiye Özaltıner ve Mehmet Manavoğlu da katıldı. 

"BANA BAŞKANLIK YAPTIRMAZLARDI"
Ziyaret sırasında Kıbrıs heyetinin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görev yaptığı sürreçte hükümetten "yasanın öngördüğü rakam dışında" tek bir kuruş destek görmediğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Her zaman kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Belediyeler yerel dinamikleriyle hareket ederler. Ben bugüne kadar kimseye 'sen bu projeyi yap' demedim. Merkezi hükümetten sadece izin istedim, imza istedim. Kendi belirlediğim ekonomik s trateji doğrultusunda hareket ettim. Belediyenin kaynaklarını doğru kullandım, kimseyi kandırmadım, herkese eşit ve adil davrandım. 15 senede sadece yatırımımız 16 milyar lirayı aştı. Yönettiğimiz para bunun çok çok üzerinde. Ama menfaat için 1 kuruş para harcamadım. Eğer ekonomik anlamda belediyemi güçlü tutmasaydım, bana belediye başkanlığı yaptırmazlardı. İzmirliler bana bu yüzden oy verdiler” şeklinde konuştu.

"KARDEŞ KENT" SAYISI 29 OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1980’li yıllardan itibaren dünyanın dört bir yanından kurduğu kardeş kent ilişkileri sayesinde, sadece İzmir'in yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmakla kalmayıp, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı kültür ve spor etkinliklerinin düzenlenmesi, kamu hizmetlerinin gelişiminde bilgi ve görgü paylaşımı olmak üzere birçok alanda çeşitli işbirlikleri gerçekleştiriyor. 2018 yılı sonu itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, dünyanın pek çok farklı ülkesinden kardeş kent ve işbirliği protokolü ile iyi niyet anlaşması imzaladığı 28 şehir mevcut. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Türk Belediyesi ile imza lanan Kardeş Kent Protokolü ile bu sayı 29’a çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kentleri ise şöyle; Amerika Birleşik Devletleri-Tampa, Amerika Birleşik Devletleri-Long Beach, Almanya-Bremen, Azerbaycan-Bakü, Bosna Hersek-Mostar, Bulgaristan-Kırcaali, Çek Cumhuriyeti-Pilsen, Çin-Tianjin, Danimarka-Odense, Hırvatistan-Split, Hindistan-Mumbai, İsrail-Tel Aviv Yafo, Kırgızistan-Bişek, KKTC-Gazimağusa, Küba-Havana, Moldova-Balti, Romanya-Köstence, Türkmenistan-Türkmenabad, Tunus-Sousse, Rusya-Volgograd, Çin-Wuhan, Çin-Xiamen, İtalya-Ancona, Kazakistan-Çimkent, Özbekistan-Buhara, Güney Afrika-Cape Town, İtalya-Torino, Endonezya-Surabaya ve KKTC-Lefkoşa. 

 
Bornova'da yarıyılda tiyatro şöleni
 
Güzelbahçe’de bireysel silahlanmaya karşı sergi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ne soyer ne özkan 25 Ocak 2019 Cuma 01:12

Anlamak çok mu zor, bu ikisini, İzmire değil de İstanbul-Bizans medyasına güvenenleri istemiyoruz! İzmir modelidir savunduğumuz, modelin garantisi de Kocaoğlu'dur!

Yorumu oyla      9      5  
AHMET CEMİLOĞLU 24 Ocak 2019 Perşembe 14:46

Yanılmıyorsam 2013 ten bu yana İzsu Genel Müdürlüğü Bornovadan başlamak üzere Çiğli,Kaonak,Karabağlar,Bayraklı,Bucada ve birçok yerde yağmur suyu ile kanalizasyonu ayırdı ayrıca Türkiyenin hiçbir ilinde her ilçesi arıtma tesisi olan yer yoktur izmirin her ilçesinde vardır buda Büyük Başkan Aziz KOCAOĞLUNUN yerelde kalkınma projelerinden en önemlisidir

Yorumu oyla      13      6  
Lombak 24 Ocak 2019 Perşembe 13:47

Mali kredibilitesi olan fakat hizmet üretmeyen belediye istemiyorum. Isterse aaaaaaaa++++++ olsun fark etmez. Önce yağmur suyunu kanalizasyondan ayır bakalım.

Yorumu oyla      10      9  
ali desidero 24 Ocak 2019 Perşembe 11:22

dürüstlüğü ve hesap bilirliğiyle tanıdığımız, bizim bildiğimiz aziz başkan AAAA+ ve 20 milyar dolar kredibiliteyi, 5 yılda çar çur etmek için pusuda bekleyenlere teslim etmez mücadelesi bunun içindir...

Yorumu oyla      16      6  
AHMET CEMİLOĞLU 24 Ocak 2019 Perşembe 09:41

BÜYÜK BAŞKAN İZMİRİMİZİ DÜNYAYA TANITTIN BİR MARKA OLDUK SAYENDE İZMİR SENİNLE GÜZEL 14 YILDIR SEN HEP EKTİN BİÇTİN ŞİMDİ MEYVASINI BÜTÜN İZMİR HALKI YİYİYOR ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BÜYÜK BAŞKAN İNŞALLAH YOLUNUZ YOLUMUZ OLUR GENEL MERKEZ DOĞRU BİR KARAR ALIR VE ADYLIĞINIZ NETLEŞİR BU SEFER BEN İNANIYORUMKİ AKP YE BÜYÜK BİR FARK ATICAZ İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK......

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da yarıyılda tiyatro şöleni
Bornova Belediyesi'nin çocukların sosyalleşmelerine ve eğlenceli vakit ...
Kocaoğlu'ndan o eyleme tepki: Tarihe geçecek fotoğraf!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'te ilçe ziyaretinde ...
En zoru başardılar
Kapılarını 13’ncü kez İzmir’den dünyaya açan IF Wedding Fashion İzmir, ...
 
IF Wedding Fashion, İzmir’in beyaz podyumu büyüledi
IF Wedding Fashion İzmir – 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın ...
Selçuk Belediyesi’nden çocuklara sömestr hediyesi
Selçuk Belediyesi çocuklar için yarıyıl tatilinde eğlenceli kültür sanat ...
Buca'nın '5 yıldızlı' pazar yeri için geri sayım
Yatırımları ile göz dolduran, neredeyse her hafta bir tesis açılışı gerçekleştiren ...
 
Karabağlar'da Uğur Mumcu buluşmasına davet
26 yıl önce evinin önünde aracına yerleştirilen bombayla katledilen Gazeteci ...
Karşıyaka’dan ihracata destek hamlesi
Yerelde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için çalışmalar yürüten ...
Bornova’da ‘Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’ başlıyor
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması başvuruları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva