HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2017 Perşembe - 08:53

İzmir'e Avrupa onuru: Devlere fark attı, en büyük hibeyi aldı!

Çevreyi korumaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkan İzmir'e bir ödül de Avrupa Birliği'nden geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin Yüksek Teknoloji ve Ege Üniversitesi'yle birlikte hazırladığı"Mavişehir-Gediz Deltası" projesi, Avrupa'daki 39 şehir arasında birinci seçilerek 2,5 milyon Euro hibe kazandı.

İzmir e Avrupa onuru: Devlere fark attı, en büyük hibeyi aldı!

Avrupa Komisyonu "Horizon 2020 Akıllı Kentler ve Topluluklar" kategorisindeki 39 kent arasından birinci seçilen İzmir projesi, İspanya'da düzenlenen uluslararası etkinlikte vitrine çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Mavişehir-Gediz Deltası" projesi, diğer iki öncü kent olarak belirlenen İspanya'nın Valladolid ve İngiltere'nin Liverpool kentlerinin projeleriyle birlikte tanıtıldı.

Etkinlik kapsamındaki toplantıda ev sahibi Valladolid Belediye Başkanı Oscar Puente, Liverpool Kent Konseyi temsilcisi James Noakes ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe birer sunum yaptı. Konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ve yeşil altyapı yatırımları ile ülke ve bölge için örnek bir kent olmak ve sürdürülebilir kentler için bir yönetim stratejisi modeli oluşturmak anlamında öncü bir misyon taşıdığına dikkat çeken Gökçe, Avrupa Komisyonu'nun İzmir' in bu çaba ve çalışmalarını görerek projesini birinci seçmesinin, kentin yıllardır süren emeğinin ödüllendirilmesi anlamı taşıdığını söyledi. İzmir'in kentleşmenin getirdiği sorunlara doğa ve insan temelli çözümler üretmede lider ve model kent olarak çalışmaya devam edeceğini söyleyen Genel Sekreter Gökçe, İzmir'de sürdürülen çalışmaların sadece bu projeyle sınırlı kalmayacağını, sürdürülebilir bir dünya ve çocukların geleceği üzerinde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İZMİR ÖNCÜ OLACAK
Hibe almaya hak kazanan projesiyle Mavişehir’den Doğal Yaşam Parkı’na, Çamaltı Tuzlası’ndan Menemen Ovası’na kadar olan alanda çevreyi korumak için yenilikçi uygulamaları ön plana çıkaran İzmir, Valladolid ve Liverpool şehirleri ile birlikte doğa esaslı projelerde Avrupa ve dünya kentleri için öncü ve uygulayıcı bir rol üstlenecek. Avrupa Komisyonu'nca Mantova (İtalya), Ludwinsburg (Almanya), Medellin (Kolombiya), Chengdu (Çin), Quy Nhon (Vietnam) kentlerinin ise İzmir'in "izleyici kentleri" olması kararlaştırıldı. Bu kentler İzmir başta olmak üzere öncü kentlerde yapılan uygulamaları izleyerek kendi kentlerine de ışık tutabilecek. Bu kapsamda, kentteki iklim değişikliği, karbon salımının artması, sel taşkın riski, gıda ve su güvenliği, biyo çeşitlilik kaybı, doğal ortamların bozulması, atıl alanların rehabilitasyonu gibi sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirilmesi hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gediz Deltası ve yakın çevresinde gerçekleştirilecek uygulamaların ölçeğini genişleterek, İzmir kent merkezi ve etrafındaki yeşil kuşağı kapsayan bölge için de "yeşil altyapı stratejisi" hazırlık çalışmalarını başlattı.

AB'NİN BİR KALEMDE VERDİĞİ EN BÜYÜK HİBE
HORIZON 2020 Akıllı Kentler ve Topluluklar Programı, kentlerdeki iklim değişikliği, kontrolsüz kentsel büyüme, sel-taşkın riski, gıda ve su güvneliği, biyo-çeşitlilik kaybı, kentsel doğal ortamın bozulması, kirli-terkedilmiş-atıl kentsel alanların rehabilitasyonu gibi sorunların çözümüne yönelik "doğa esaslı çözümler" geliştirilmesini hedefliyor. HORIZON 2020, aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından yürütülen en yüksek bütçeli hibe programı olarak da dikkat çekiyor.  Program çerçevesinde İzmir'in alacağı 2.5 milyon Euro'luk hibe ise AB'nin bir kalemde verdiği en büyük hibelerden birisi olacak.

 
Cinayet işledi: Silahı emniyet dağıttı dedi!
 
İzmirliler dikkat: Toplu taşımaya LYS ayarı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neşide Bozkaya 13 Haziran 2017 Salı 13:34

Güzel İzmir Belediyesinin ve emeği geçen herkesi kutluyorum.Bukadar olumsuzluklar arasında aldığım en güzel haber oldu.Hak eden almış oldu,ışte şimdi Izmirin dağlarında çiçekler açtı.Yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      11      5  
Hatice Paydak 12 Haziran 2017 Pazartesi 21:16

Haydi İzmir göreyim seni aldığın bağışı izmiri daha yaşanabilir bir yeşil İzmir için kullanırsın seninle gurur duyduk

Yorumu oyla      11      5  
Fikret 10 Haziran 2017 Cumartesi 13:44

Gerçekten gurürumuzsunuz

Yorumu oyla      11      5  
Canan 9 Haziran 2017 Cuma 10:37

Yorumları okudum bir kaç arkadaş yol,avm ve köprü yapımından neden rahatsız oluyorsun diye Emre beyi suçlamış ve anlatılmak istenenden uzaklaşmış.Kimsenin yol ve köprü yapımından rahatsızlık duyduğu yok.Ama bir şehrin , bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sırf bunlara bakarak söylenemez.Malum partiyi destekleyenlerce bir İzmir''li olarak hep muhatap olduğum argümandır İzmir''in gelişmişliğinin gökdelen ve avm sayisi ölçülmesi.

Yorumu oyla      12      5  
9 Haziran 2017 Cuma 08:53

Bahsi geçen yer Çiğli'de. Çiğli'ye garezinizmi var arkadaş? Çiğli orası. Mavişehir ne alaka? Mavişehir bir derenin dibinde tabelada bitiyor. Tabelada Ramstar Alanı yazar. O tabeladan sonrası komple Çiğli. Bu mavişehir ismini sürekli dillendirmekle ne yapmayaya çalışıyorsunuz?

Yorumu oyla      11      6  
8 Haziran 2017 Perşembe 23:22

Emre, dünya sadece Avrupa'dan mı oluşuyor? :) Ben sadece yol yapılsın demedim ki demagoji yapayım. Tarım da lazım yol köprü de ... gelişmişlik gökdelen-AVM ile oluyor, tarım önemsiz diyen mi var da kendi kendine gelin güvey oluyorsun :) Tarımda kalkınırken otoyolların yapılmasından niye rahatsız oluyorsun? Su demişsin. Türkiye'de son yıllarda yapılan baraj sayısını biliyor musun?

Yorumu oyla      11      8  
emre 8 Haziran 2017 Perşembe 21:45

aç google bak avrupanın gokdelen şampıyonu istanbul... gelişmişlik gokdelen avm ile olmuyo avrupayı gezmiş biriyım yanlış biliyosun gelecek tarımda dunya kaynakları tukenıyor.. yakında su ve yıyecek için savaşlar çıkar bak.. Katar o kadar zengindi noldu 1 aylık yıyecek stogu var bizden yiyecek bekliyorpetrol işe yaramıyor..ben yol yapılmasın demedim saptırıyosun demogojı yapma senın esas dunyadan haberin yok

Yorumu oyla      13      6  
8 Haziran 2017 Perşembe 21:35

benzin ithal diye yol yapılmasın mı? bu mantıkla şehirlerimizde doğalgazın da olmaması lazım, kömür yakmaya devam etmek lazım. gökdelen şampiyonu olup çıkmışız. senin dünyadan bihaber olduğun belli. dünyanın önemli büyük şehirlerinde onlarca gökdelen var. bizde İstanbul'da bile ancak 125 tane yüksek yapı var. İzmir'de zaten bir elin parmağı kadar gökdelen var. AVM desen İzmir 'de yeni yeni yapılıyor.

Yorumu oyla      11      10  
emre 8 Haziran 2017 Perşembe 20:43

benzini ithal ürün sence ne kadar doğru otoyol vb..saman hayvan ithal eden bir ulke olup çıktık başkana keçi dağıtıyo diye alay ediyolar ödül gelmiş takdir ettik betona karşıyım gokdelen avm şampıyonu olup çıktık yanlışlar ülkesi..

Yorumu oyla      14      6  
8 Haziran 2017 Perşembe 18:38

emre, bırakın bu saçma sapan köprü-yol düşmanlığını. yol köprü diyeni yeşil düşmanı ilan etme saçmalığı nedir? belediyeye söyleyelim beton olan hiçbir proje yapmasın. 400 milyona opera binası iptal olsun, Buca' da ki 2,5 km lik tünel iptal olsun daha fazla süt alsın, tarıma destek versin. beyinden bahseden adam sen yapılan yolları kullanma olsun bitsin.

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dönüşüm zamanı: Ege Mahallesi ihaleye çıkıyor!
Kentsel dönüşümde büyük hız kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi ...
Karşıyaka Anıtı için son söz söylendi: Koruma Kurulu ne karar verdi?
Karşıyaka Belediyesi tarafından yenilenecek olan Kadın Hakları Anıtı’na ...
Gençlerin fikirleri Bornova’da uygulanıyor
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ...
 
Foça'da eğitim ve bilim şenliği coşkusu
Foça’da eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 2016 / 2017 ...
Bornova Belediyesi'nden arı üreticisine 'bal' gibi destek!
Bornova Belediyesi’nin tarımsal destek projeleri arasında yer alan arıcılık ...
Pamucak minik ellerle daha temiz
5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Selçuklu öğrenciler Pamucak Sahili’nde ...
 
Bergama'daki gazetecilik ödüllerinde ilk yaşanacak
Bergama Belediyesi tarafından, Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter ...
Genç yetenekler buluşuyor: Bucaçim konserleri başladı
Buca Belediyesi’nin genç müzik gruplarını kent sakinleriyle buluşturduğu ...
Tarihi Çarşı’da bin kişilik iftar sofrası
İzmir’in kalbi Konak’ta Ramazan ayının bereketi Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva