HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2015 Perşembe - 10:00

İzmir’e Alman ilgisi büyüyor: Fuar için bir heyet daha!

Dünya fuarcılık sektörünün lider bölgeleri arasında yer alan Almanya Aşağı Saksonya eyaletinin Ekonomi Bakanı’ndan sonra, aralarında dünyanın en önemli fuarcılık şirketlerinden Messe München’in Yönetim Kurulu Başkanı’nın da bulunduğu Bavyera Heyeti de İzmir’e gelerek Başkan Kocaoğlu ile görüştü. Yeni fuar alanının gerçekten çok ilgi çektiğini ve çok etkileyici olduğunu söyleyen Messe Başkanı Müller, “Uygun bir ihtisas fuarında sizinle seve seve irtibata geçmek isteriz” dedi.

İzmir’e Alman ilgisi büyüyor: Fuar için bir heyet daha!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, peş peşe kente gelen Alman heyetlerini ağırlayarak özellikle fuarcılık konusunda yoğunlaşan önemli görüşmelerde bulundu.

Almanya Federal Cumhuriyeti Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lıes başkanlığındaki Alman heyetinden hemen iki gün sonra, bu kez Almanya Federal Cumhuriyeti Bavyera Ekonomi ve Medya, Enerji ve Teknoloji Bakanlığı Uluslararasılaşma ve Sanayi Dairesi Başkanı Dr. Johan Schactner başkanlığındaki ekonomi heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Heyette yer alan isimlerden biri oldukça dikkat çekiciydi: Dünyanın en önemli fuarcılık şirketlerinden Messe München GmbH (Münih Uluslararası Fuarı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Wolf Dietrich Müller.


 
“SEVEREK GELDİK”
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ile İZFAŞ Murahhaz Üyesi Gül Şener’in de katıldığı ziyarette konuşan Dr. Johan Schactner, İzmir’e severek ve mutlu olarak geldiklerini söyledi. İzmir’e yaptıkları bu ziyaretin mevcut iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunun altını çizen Schactner, İzmir’in dinamik gelişimini çok önemli bulduklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Türkiye’ye genel olarak baktığımızda da Bavyera için çok önemli ve iyi bir partner olduğunu düşünüyoruz. Son 6 yıldır ticaret hacmimiz iki kat arttı. Heyetimiz içinde özellikle çevre ve çevre teknolojileri sektörleri temsil ediliyor. İzmir dinamik, modern bir şehir. Özellikle çevre ile ilgili projelerinizi yakından takip ediyoruz” dedi.
 
“FUAR İZMİR ÇOK ETKİLEYİCİ”
Alman heyetinde yer alan Messe München GmbH (Münih Uluslararası Fuarı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Wolf Dietrich Müller ise İzmir’in fuarcılığını yakından takip ettiklerini belirterek Fuar İzmir ile ilgili görüşlerini açıkladı.  Yeni fuar alanının gerçekten çok ilgi çektiğini, çok konuşulduğunu, görüntüsü ve mimari açıdan da çok etkileyici olduğunu söyleyen Müller, “Türkiye’de partner bir şirketimiz var. O bize yeni fuar alanını anlattı.  Uygun bir ihtisas fuarında sizinle seve seve irtibata geçmek isteriz” şeklinde konuştu.
 
ÇEVRE YATIRIMINDA ÖNCÜ ŞEHİR
Konuk heyetin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Dr. Johan Schactner’in sorusu üzerine  Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre yatırımlarını özetledi.   Çevre yatırımlarında İzmir’in öncü bir kent olduğunu vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çevre konusunda örnek bir belediyeyiz. İzmir Körfezi’nin temizlenmesine devam ediyoruz. Yüzülebilir körfez hedefimiz var.  Kentin önündeki en büyük iş ve çevre yatırımı budur” dedi.

Hizmet ve turizm sektöründe de büyümek istediklerine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in çok eski bir fuar kenti olduğunu ve Türkiye’nin en nitelikli fuar alanını yaptıklarını hatırlatarak fuarcılık ve turizm konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.
 
ÖNCE AŞAĞI SAKSONYA, SONRA BAVYERA
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaret eden Almanya Federal Cumhuriyeti Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı  Olaf Lıes başkanlığındaki heyet de Fuar İzmir konusuna özel ilgi göstermişti. Aşağı Saksonya Parlamento üyelerinin yer aldığı heyette bulunan Alman işadamları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yaşama geçirdiği Fuar İzmir’in çok önemli özellikleri ve koşulları itibariyle son derece önemli bir yatırım olduğu görüşünde olduklarını belirtmiş ve  İzmir’de yapılacak uluslararası anlamda yeni üst düzey fuarlarla ilgili işbirliğine hazır olduklarını vurgulamıştı.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaleti de, tıpkı Bavyera gibi dünyanın en önemli fuarcılık bölgelerinden biri olarak tanınıyor.

 
Sahil Bulvarı kapanıyor: 10 gün boyunca Konak’a gidiş…
 
Flaş! 2014 LYS’e ‘usulsüzlük’ soruşturması
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Kasım 2015 Cuma 09:36

Ulaşımı perperişan olan şehrin dağın başındaki fuara ihtiyacı yoktur. Önce ulaşım problemini çözünüz. İptal ettiğiniz otobüsleri geri veriniz. Aktarma rezilliği nereye kadar? Millet otobüslere binmeyip aktarmalarda sefil olacağımıza arabalarımıza biner rezil olmayız dediler. İzmirin hali çok acı maallesef

Yorumu oyla      11      5  
EGELİ 12 Kasım 2015 Perşembe 22:12

BASMANEDEKİ BU ARSA UCUZA SATILMAMALI.EGS HODİNGLE ORTAK YAPILABİLR.90000 EGS HOLDİNG ORTAĞI BU PROJEYİ BAŞLATABİLİR.EGS HOLDİNGİN PROJELERİNE DESTEK VERİN.

Yorumu oyla      14      7  
EGELİ 12 Kasım 2015 Perşembe 21:43

BASMANE ÇUKURUNU ALMANLARA SATALIM 90000 EGS HOLDİNG YATIRIMCISI KURTULUR.İZMİRLİ KAZANIR. EGS HOLDİNG YATIRIMCILARI HABER BEKLİYOR.ÇUKUR SATILIRSA EGS HOLDİNGİ İHYA EDER.

Yorumu oyla      14      7  
aydan 12 Kasım 2015 Perşembe 20:21

heyet gelmiş gitmiş, megaköyü görmüş

Yorumu oyla      13      6  
12 Kasım 2015 Perşembe 13:06

Basmane çukuru ne alaka ?

Yorumu oyla      14      7  
Serpil Yılmaz 12 Kasım 2015 Perşembe 10:42

Almanları Basmane çukurunun önünden geçirmemek lazım,yoksa adamlar geri dönüp giderler.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahil Bulvarı kapanıyor: 10 gün boyunca Konak’a gidiş…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdüğü karayolu alt geçidi ve ...
Buca’da spora engel yok!
Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyalleşmesi ve boş zamanlarını ...
Büyükşehir Meclisi’nde gündem ESHOT: Kapatılacak mı?
İzmir’de işçilerin başkan birimleri dağıtımıyla gündeme gelen ‘ESHOT kapanacak ...
 
Bergama Zabıtası’ndan kömür denetimi
Bergama Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi kent çapında çeşitli önlemler ...
Konaklı çocuklar Ata’sını unutmadı
Konak Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında ...
İZSU’dan 4 maddeli, detaylı açıklama: En ucuz su İzmir’de!
Çıkan haberlerin ardından İZSU’dan da detaylı bir açıklama geldi. Kurum ...
 
Başkan Uğurlu'ya eğitim camiasından teşekkür
Yaz dönemi boyunca okulların boya, badana ve tamirat işlerini yapan; ...
Gaziemirli çocuklara 'Sibercan'lı internet eğitimi
Gaziemir Belediyesi, ’Sibercan Dijital Vatandaşlık ve Bilinçli İnternet ...
Çeşme Atatürk'ü andı
Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıldönümü dolayısıyla turizm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva