HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2017 Pazartesi - 09:32

İzmir'e AB övgüsü... Adeta parlayan yıldız...

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürülebilir kentsel ulaşım yönündeki çabalarını dikkatle izleyip desteklediklerini söyledi ve ekledi: "İzmir Türkiye’nin adeta parlayan bir yıldızı."

İzmir e AB övgüsü... Adeta parlayan yıldız...

Avrupalı belediyeleri daha sürdürülebilir ulaşım tedbirlerini uygulamaya ve geliştirmeye teşvik etmek ve toplumu otomobile alternatif taşıma yöntemlerini kullanmaya yönlendirmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri İzmir’de, “Sürdürülebilir Ulaşım Sempozyumu”yla başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen sempozyuma, ulaşım alanında uzman önemli isimlerin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ayşem Özzambak, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz ve Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ersel Tanrıöver ile Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Güney de katılarak kentin geleceğine yönelik katkılarını paylaştı.

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI İZMİR
Sempozyumun açılışında konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, Türkiye'den organizasyona katılan tek kent olan İzmir'i bu alandaki çalışmaları nedeniyle örnek gösterdiklerini söyledi ve şunları kaydetti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarını, Avrupa Hareketlilik Haftası'na son yıllardaki düzenli katılımları nedeniyle tebrik etmek istiyorum. Sürdürülebilir kentsel ulaşımı hayata geçirmek için çaba harcadığınızı biliyoruz. AB Delegasyonu, sürdürülebilir kentsel ulaşımı hazırlamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu çabalarını desteklemektedir. Bu amaçla Dünya Bankası ile bir anlaşma imzalamakta ve bu anlaşma altında İzmir için sürdürülebilir kentsel ulaşımın temellerinin atılmasına yönelik mali ve uzmanlık desteği vermekteyiz. İzmir Türkiye’nin adeta parlayan bir yıldızı ve bu şehirde birbirinden güzel insanlar yaşıyor. Bu senenin sloganının anlamı şu; ‘Paylaşmak sizi ileriye götürür’. Paylaşımlı hareketlilik hem sosyalleşmeyi sağlar hem de eğlencelidir. Tüm İzmirlileri bol hareketli aktivitelere davet ediyorum.”

518 TON KARBON SALIMI AZALDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ise geçtiğimiz yıllarda Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Plevne Caddesi’ni taşıt trafiğine kapatıp ‘Otomobilsiz Kent’ aktiviteleri gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Ama bu sene sadece bir bölgeyi trafiğe kapatmanın yeterli olamayacağını düşündük ve Avrupa’nın bu durumu nasıl ele aldığını, bu haftaya hangi boyutta baktığını inceleyerek bu bağlamda bazı etkinlikler düzenledik" dedi. Bu etkinliği Türkiye’de İzmir’den başka sahiplenen bir büyükşehir belediyesi olmadığına da dikkat çeken Gökçe sözlerini şöyle sürdürdü:

" İzmir’de Türkiye’ye öncü, örnek işler yapılıyor. Bunun genel çerçevesini de karbon salımını azaltmak ana fikri üzerine kuruyoruz. Karayollarında karbon salımını azaltmak amacıyla, ülkemizin toplu taşımadaki ilk elektrikli otobüs filosunu oluşturduk. İlk 20 otobüsümüz geldi ve bu otobüs filosunun 400 adete kadar büyütülmesi hedefleniyor. Elektrikli otobüsler, geldiği günden bu yana 1 milyon 154 bin yolcu taşımış durumda. Bu şu anlama gelmekte: 193 bin 464 litre akaryakıt tüketiminin önüne geçildi ve 518 ton karbon salımı azaldı.”

ADIM ADIM HEDEFE
Toplu taşımı özendiren ve bireysel ulaşıma özendirme adına da yeni politikalar geliştirdiklerini de ifade eden Dr. Gökçe, “Kent merkezlerinin genellikle yaya ve bisiklet ulaşımına yönelmesini öncelik alan bir seçimimiz var. Ulaşımda korbon salımını azaltmaya yönelik çalışmaların en başında raylı sisteme ağırlık vermek geliyor. Deniz ulaşımında da 15 karbon kompozit yolcu ve 3 arabalı gemimiz de İzmir Körfezi’yle buluştu. Bu gemiler hem ekonomik hem de çevreci araçlar. Bisikletli ve yaya süreçleri açısından da yoğun süren yapım çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıllarda körfezi bütünleyen kesintisiz bisiklet yollarıyla da İzmirliler, bisikletleriyle rahatlıkla diledikleri noktaya ulaşacak. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020’ye kadar taahhüt ettiği 'yüzde 20 karbon salımını azaltma' sözünü adım adım yerine getiriyor” şeklinde konuştu. 

 
Okullar açıldı, İzmir'de trafik yoğunluğu başladı!
 
Yeni Foça'da masa tenisi turnuvası
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir roman hakları merkezi 18 Eylül 2017 Pazartesi 21:10

Belediye otobüs şoförlerinin ve roman fautoncu sürücülerini işten atıyor hangi belediye den bahsediliyor komik bir senaryo

Yorumu oyla      11      5  
emre 18 Eylül 2017 Pazartesi 13:43

onlar anlamaz islerine gelmiyor cunku sadece kiskanclik ve hasetlik icinde projeleri engelliyolar .eyy bunlari okuyan akpliler:)) biz chp li yada hdp li degiliz biz sadece izmirliyiz gercekleri donen dolapları biliyoruz.. bizi digerleriyle karistirmayin... ne ara objektif olur destek verir hakkimizi yemezsiniz,o zaman belki oy vermeyi düşünürüz oda yerel secimlerde

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 18 Eylül 2017 Pazartesi 11:10

Bir de Akp'lilere anlatabilsek !

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da eşsiz festival: Teknolojiyi uykuya yatırdılar!
Çağımızın bağımlılığı cep telefonlarımızdan ne kadar uzak kalabiliriz? ...
Karabağlar'da festival coşkusu
Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Birgi’ye destek
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman İzmir’deki çeşitli programlar ...
 
Konak'ta kurs heyecanı başlıyor
Konak Belediyesi’nin açtığı ve her yıl binlerce kişinin faydalandığı ücretsiz ...
Başkan 'gaz açtı': Motosiklet üstünde şehir turu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, dün Anatolian Soldiers ...
Bornova'da anne-babaların içi rahat!
Bornova Belediyesi tarafından çocuklu kadınların gündelik işlerini rahat ...
 
Efes Opera ve Bale Günleri başladı
Selçuk uluslararası bir sanat geleneğine ev sahipliği yapacak.
Edebiyat Festivali başlad! İnce: Kalıcı olan sosyal medya değil kitaptır!
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Uluslararası Edebiyat ...
İzmir'de 'tarihi' seçim: 25 başvuru ödüllendirildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva