HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ağustos 2017 Çarşamba - 09:19

İzmir'e 5 yıldızlı tesis: Geleceğin yıldızları Bornova'da yetişecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle yapılan Naldöken Sahası’na, Bornovalı ilk milli futbolcu Bahri Altıntabak’ın ismi verildi. Tesisin açılış vuruşu Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan geldi.

İzmir e 5 yıldızlı tesis: Geleceğin yıldızları Bornova da yetişecek

Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Naldöken Sahası’na, Bornovalı ilk milli futbolcu olan Bahri Altıntabak’ın ismi verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılan sahanın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi Başkanı Şahin Acarbay ve Altınordu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Seyit Özkan'ın yanısıra, pek çok futbolcu ve kulüp başkanı da vardı.

Açılıştan sonra sahaya inen efsane futbolcular ve başkanlar, topları ağlarla buluştururken, Bahri Altıntabak da yıllar önce gerçekleştiremediği jübilesini yaptı. Sahanın açılış vuruşu ise Başkan Kocaoğlu'ndan geldi.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için sporu sevdirmeliyiz.  Genç yaşta spor yapmak; kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmek çok önemli” dedi.

BAŞKAN ATİLA: YENİ ALTINTABAKLAR YETİŞECEK
Naldöken’deki sahadan yeni Bahri Altıntabaklar yetişeceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da “Bahri Altıntabak bize sadece sporculuğu ile değil eğitime verdiği önem ve mütevazı kişiliği ile de örnek oldu. Açılışını yaptığımız sahada yetişen çocuklar artık Avrupa takımlarında bile oynamayı hayal edebilecek. Hizmet yolunda bize büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Sizlere hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Çocuklar ve gençler için yapılan projelerinin öneminin daha da büyük olduğunu hatırlatan İzmir Milletvekili Özcan Purçu şöyle konuştu:  “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun proje ve hizmetlerine yetişemiyoruz. İzmir’deki belediyeler çalışıyor. Bu sahalarda Milli Takım’a futbolcular yetişecek. Bu geleceğe yapılan en iyi yatırımdır. Hayırlı olsun.”

ALTINTABAK'TAN TEŞEKKÜR
Adının verildiği sahanın açılışına ailesi ile birlikte katılan Bahri Altıntabak “Uzun yıllar sporda verdiklerimin taktirini şu anda hissedebiliyorum. Olgun Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Bu sahanın gençlerin gelişimine faydası olmasını diliyorum” diye konuştu.

SERVİS İSTEDİK SAHA YAPTI
Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen, “Çocuklarımızın başka semtlerdeki sahaları gitmesi için Başkan Olgun Atila’dan servis istedik. O bize saha yaptı. 40 yıllık hayalimiz gerçekleşti. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. Spor adına, sosyal hayat adına ve belediyecilik adına tarihi bir gün yaşandığını belirten Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Şaban Acarbay da, “Bu eser çocuklarımız ve gençlerimiz için. Sporda başarının anahtarı tesis, eğitim ve malzemedir. Burada  hepsi var. Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin 18 bin üyesi adına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Bornova Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Kamil İnal da bu sahayı Naldöken’e kazandıran Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

RESMİ MAÇLAR DA OYNANABİLECEK
Bölge sakinlerinin en çok talep ettiği yatırımlar arasında yer alan Naldöken Sahası, 60×100 metre ebatlarında yapıldı. Soyunma, hakem ve kulüp odalarının bulunduğu sahanın çevresindeki alanda 1500 metrekare parke taş düzenlemesi de yapıldı. Ayrıca 460 metre uzunluğunda istinat duvarı oluşturuldu. Sahada resmi maçların da oynanabileceği bildirildi.

BAHRİ ALTINTABAK KİMDİR?
Profesyonel futbol kariyerine 1959 sezonunda, Göztepe’de başladı. 1959-60 sezonunu da burada geçiren Altıntabak, 28 Kasım 1959’da Demirspor ile oynanan 2-2’lik maçta, Göztepe kariyerindeki tek golünü kaydetti. 4 Temmuz 1960’da, Leandro Remondini yönetimindeki Galatasaray ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1961-62 sezonunda attığı 12 golle takımın en golcü oyuncusu olurken, sezon sonunda yaşanan lig şampiyonluğuna da büyük katkı sağladı. 1966-67 sezonu sonuna kadar giydiği Galatasaray formasıyla toplamda iki lig, dört Türkiye Kupası, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1967’de doğduğu şehrin takımı Altınordu ile anlaştı. Üç sezon burada top koşturan Altıntabak, 1970’te futbol kariyerini sonlandırdı.

SAHANIN ÖZELLİKLERİ
Bölge sakinlerinin en çok talep ettiği yatırımlar arasında yer alan Naldöken Sahası 60x100 metre ebatlarında yapıldı. Soyunma, hakem ve kulüp odalarının bulunduğu sahanın çevresindeki alanda 1500 metrekare parke taş düzenlemesi de yapıldı. Ayrıca 460 metre uzunluğunda istinat duvarı oluşturuldu.

 

 

 
İzmir'de yeni moda: Pet şişeden can yeleği!
 
İzmir vergi rekortmenleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den şebeke 11 milyonluk şebeke harekatı
Acarlar’da büyük altyapı dönüşümü başladı. İncirliova’nın en kalabalık ...
Av ve doğa tutkunlarından Gölpark Menemen’de dev buluşma
Menemen Belediyesi, Menemen Ticaret Odası ve Elit Fuarcılık Hizmetleri ...
UNESCO Kenti Selçuk, İEF'de dünyaya tanıtılacak
Selçuk Belediyesi 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılıyor. 18 - 27 ...
 
İzmir'in o ilçesinde 2 günlük su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında Cumhuriyet ...
Dünya mimarisi buluşuyor: İzmir o projelerle temsil edilecek
Almanya’da düzenlenecek Dünya Mimarlık Festivali’ne katılan İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka Belediyesi sporcusundan büyük başarı
Karşıyaka Belediyespor’un başarılı okçusu Demir Elmaağaçlı, Eylül ayında ...
 
Bornova Belediyesi’nden hayat kurtaracak çalışma
Ülkemizin gördüğü en büyük depremlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara ...
Karabağlar 17 Ağustos’u unutmadı
Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde tüm ülkeyi yasa boğan ...
Sakin Şehir'de tarih yeniden canlandı: Deniz Bayramı coşkusu
Onlarca yıl önce Seferihisarlıların üzüm ve tütün sezonunun sona ermesini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva