HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2024 Salı - 11:36

İzmir’den Türkiye’ye örnek kare… İki rakip yan yana!

İzmir Balıkesirliler Derneği programında sürpriz yaşandı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ile İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale aynı programda yer aldı. Programın ortak teması deprem ve depreme hazırlıktı.

İzmir’den Türkiye’ye örnek kare… İki rakip yan yana!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir Balıkesirliler Derneği tarafından kahvaltı programı kent siyasetinin buluşma noktası oldu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ile İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale de programa katıldı. İki aday program boyunca yan yana otururken birlikte  poz da verdiler.

Programın gündeminde Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla İzmir’in depreme dirençli bir kent haline gelmesi konusu vardı.

ÖZLALE: PROJELERİMİZ ÜZERİNDEN REKABET ÜRETİYORUZ, İDEOLOJİLERLE DEĞİL
İlk konuşmayı yapan Balıkesir Ayvalıklı İYİ Partili Özlale programda yaptığı açıklamada, “Sevgili hemşehrilerimle Ayvalıklı birisi olarak karşınızda bulunuyorum. Baba tarafım Giritli. Anne tarafı da balkan göçmeni. Buraların evladıyım, buraların evlatlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 6 Şubat büyük depremin yıldönümü… İzmir de deprem bölgesi. Hamza Bey de ben de projelerimiz üzerinden rekabet üretiyoruz, ideolojilerle değil. Hem İstanbul’da hem İzmir’de belediye başkan adaylarının önceliği kentsel dönüşüm… Bizim için önemli kısa vadede olacak şey değil ben de buradan söz veriyorum. İzmir’de yaşayan Balıkesirliler olarak İzmir’i afete dirençli kent haline getirmeliyiz” dedi.

25 YILDIR İZMİR ÇOK KAN KAYBETTİ
İstihdam konusuna önem verdiklerini söyleyen Özlale, “Belediyeler kişiye göre iş değil işe göre liyakatli kişiler bulma kurumu olmalıdır. İstihdam ile ilgili başka projem ise genç işsizlik konusu…. İzmir’de yeteri kadar iş bulamıyorular. Bizim zamanımızda  burası hayallerimizi gerçekleştireceğimiz bir yerdi. İzmir kan kaybediyor. İzmir hayallerini başka şehirlerde gerçekleştiremeye gidiyor. Özel sektörün artık buradan kaçmaması gerekiyor. Burayı cazibe haline getirmesi gerekiyor. 25 yıldır İzmir çok kan kaybetti. Burası bir partinin değil cumhuriyetin, özgürlüğün kalesi olmuş. Hiçbir partinin kalesi olamayacak kadar kadim bir kültüre sahip. İzmir’i, Balıkesir’i her eşyin üzerine koymamız gerkeiyor. Üniversiteye gidemeyen öğrenciler için bir istihdam projesi. Bize nasip olmadı. Cumhur İttifakı’na Mayıs ayında yenildik. Bir teknoloji kampüsü kuralım. İşsiz kalan öğrencileri orada eğitelim. İzmir’i tekrar ayağa kaldıralım. 70’li-80’li yıllarda İzmir, İstanbul ve Ankara ile beraber anılırdı şimdi Bursa, Antalya, Kayseri ile anılıyor. İthalat İstanbul’dan, ihracat İzmir’den yapılırmış. Bizim tekrardan bu bölgenin insanı olarak Ege bölgesine hak ettiği refahı kazandırmak gerekir diyorum” şeklinde konuştu.

DAĞ: İZMİR’İN NEFES ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Balıkesir Sındırgılı olan AK Parti Büyükşehir aday Dağ ise “6 Şubat’ta depremin birinci yılını yaşıyoruz. 50 bine yakın insanımızı kaybettik. İlk günden itibaren devlet-millet kucaklaşmasını, asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştürerek ayağa kalkılamaz denen o süreçten önce çarkların dönmesini sağlamaya çalıştık. Aylarca deprem bölgesinde bulunduk. Birinci, ikinci haftadan itibaren fabrikada çarklar dönmeye başladı. Daha çok işimiz var. Onları için de bakanlıklar, Cumhurbaşkanımız gerekenleri yapıyor. İzmir’de biz de deprem yaşadık. O depremin yaralarını büyük oranda sardık. Giden canlarımız tabii geri gelmedi” ifadelerini kullandı.

5 YIL ONA DA NASİP OLURSA BANA DA NASİP OLURSA DÖNÜŞTÜRME ŞANSIMIZ OLMAYACAK AMA BAŞLAMAK ZORUNDAYIZ
Özlale’nin anlatımlarından üç konuda aynı düşündüklerini söyleyen Dağ, “Biraz öne Ümit Bey konuşurken aslında üç tane konudan bahsetti. Siyasi partilerimiz ayrı olsa da üç tane konuda aynı düşündüğümüzü gördük. İzmir’in sorunlarını 5 yıl daha öteleme, birtakım çözümler üretiyormuş gibi yapma şansımız yok. Birtakım makyajla, algı operasyonlarıyla geçirmemize vakit yok. Şehrimizin İzmir’imizin yüzde 60’a yakın depreme dayanıksız. Güvenli konutlar işini başlatmak zorundayız. Rakibimin dediği gibi 5 yıl ona da nasip olursa bana da nasip olursa dönüştürme şansımız olmayacak ama başlamak zorundayız. Bir adım atılmış olsaydı bugün 150 bin konut elde etmiş olurduk Biz sorumluluğa talibiz. Bu sorumluluğun hakkını da yerine getirme mecburiyetimiz var. İzmir’in kronik sorunları haline gelmiş problemlerinin çözümü gerekiyor. Bugün bizim deprem gerçekliğini konuşma günümüz. Bunu bir kere daha idrak etme günümüz. İzmir’i adım adım güvenli konutlara ulaştırmalıyız. Bir yerinden başlamak ve o çarkı döndürmeye başladığınızda gerisi gelecek. İzmir’de çarkın  dönmesi lazım. İzmir’de bir tabir var İzmir’in Çukuru diye. İzmir’in Çukuru’nu, İzmir’in nefesi almasını sağlamamız gerek. Şehre teknolojik kampüsü… Ümit beyle ilk defa burada yüz yüze karşılaştık. Dediği her şeye katılıyorum. Bizim yegane konuşmamız gereken husus deprem gerçeği ve şehrimizi buna hazır tutma olayı. Buna da en hazırlıklı olan biziz. 1 Nisan’dan sonra harekete geçeceğiz. Niyet ve samimiyet önemli. İzmirli hemşehrilerimizin rahat, huzurlu, dirençli evlerde yaşamasını sağlamak zorundayız” dedi.

Dağ şunları söyledi:

“İzmir’e 81 ilden gelenler var.  Hatta yaşam dediğim nokta Evlad-ı fatiha’dan da yüzbinlerce kardeşimiz birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda İzmirliyiz doyduğumuz yer.  STK faaliyetinde en önemli iki husus var. Oradaki kültürümüzü örfümüzü adetimizi burada devam ettirebilmek. Bu dayanışmayı, aile ortamını sğalamak, kahvaltılarla, pikniklerle, gece prorgramlarıyla sağlamak. İkincisi de milletvekili olduktan sonra gördüm lobicilik faaliyeti anlamında o iletişimi korumak. Politika üretenler üzerinde de önemli oluyor. Geldiğimiz bölge itibarıyla İzmir’in renkleriyiz. Bu renkleri iç içe ve canlı tutabilirsek o kadar iyi olur. Sizlerin şehri- emini olmak nasibi olursa bu şekilde devam edeceğiz”

 
Taksicilerden TOGG ile kabin talebi!
 
Hülya Avşar'dan iddialı poz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma Koruyucu 7 Şubat 2024 Çarşamba 23:15

Meral Hanım yuvaya dönmüş!Son seçimde İzmirde CHP''li seçmenden oy isteyen Meral Akşener değilmiydi?

Yorumu oyla      1      1  
Dersimli 6 Şubat 2024 Salı 14:29

İyi parti Akp nin yedek tekeridir. Bunlara oy verirken her hafta sonu gelen akaryakıt zamlarını hatırlayın. Yıllık %200 enflasyon artan döviz kuru eriyip giden alım gücü virüs gibi çoğalan mülteciler bir ülke sorunu haline gelmiş işssizlik sorunu bu zihniyetin neyi başarılı da oy vereceksin. Tek bildikleri kendileri ve etrafındaki bir avuç zümre refah içinde yaşıyor.

Yorumu oyla      4      2  
MURTAZA KÜLYUTMAZ 6 Şubat 2024 Salı 12:20

Gözlerim yaşardı(!). Bu ucuz pozlarla Demokrasinin ve hoşgörünün kentini ve de bu kentliyi- İzmirliyi kandıramazsınız. Bu davranışların benzerini liderleriniz neden Ankara'da gösteremiyor? İzmir'de demokrasi havalisi kesilmek ha... Bırakın bu ucuz numaraları Allah aşkına.

Yorumu oyla      5      6  
Recep Gokay 6 Şubat 2024 Salı 12:14

BİRİ %5 DİĞERİ %30 ;)

Yorumu oyla      4      4  
İzmir 6 Şubat 2024 Salı 12:07

Bir İzmir'li olarak her iki adaya da teşekkür ediyor başarılar diliyorum. söylemler güzel bununla ilgili şimdi somut projelerini koyarak her ilçe için neler yapacaklarını ilçe ilçe belirterek mitingler yapmalarını istiyorum. yuvarlak sözler yerini özlü gerçekçi sözlere belgeli projeli sözlere bırakmalı belkide siyasetin asıl olması gerektiği gibi somut projelere dayalı yapılabilir projelere dayalı gerçekçi zamanlamalara dayalı ve ilçe ilçe yerinde tespitlere dayalı çözülmesinin önü açılacaktır. Particiliği bir yana bırakıp gerçek hizmet siyaseti İZMİR'den başlayabilmesi için tüm adaylara bir çağrı olsun... İlklerin Devrimin Yeniliklerin Şehri İZMİR'e bu yakışır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Arslan, AK Parti’ye yüklendi: Belediyeciliği sizden öğrenecek değiliz!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “5 yılda 5 kez merkez bankası başkanı ...
CHP adayı Eşki: Bornova için projelerimiz hazır!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, adaylık dosyasını Bornova İlçe ...
Büyükşehir Adayı Tugay, Egedesonsöz’e konuştu: Kimse bana özel torpil yapmadı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ...
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Dağ’a ‘Alsancak’ çıkışı: Eğlence merkezlerinde şirinlik yaparak...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dünden bugüne ne değişti?
Mehmet KARABEL yazdı... Dünden bugüne ne değişti?
İnce: Muhalefet bu seçimde hüsrana uğrayacak
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Muhalefet bu seçimde hüsrana ...
 
30 adaydan ilk buluşma... 'Kaptan' ne mesaj verdi?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin başkan ...
CHP İzmir'de kritik seçim zirvesi... Neler konuşuldu/hangi kararlar alındı?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka ...
Yeniden Refah İzmir'in 5 ilçede adayları netleşti
31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva