HABERLER>YAŞAM
19 Aralık 2018 Çarşamba - 10:15

İzmir'den Söke'ye ulaşan kitap dostluğu

İzmir'deki Kitap Dostluğu Kulübü ve Bucalılar grubu, Aydın'ın Söke ilçesindeki Sarıkemer ve Bağarası okullarına 2 bin 166 adet kitap bağışladı. 'Mutlu yarınlar için okumayan çocuk kalmasın' sloganıyla yola çıkan 14 gönüllü, kitapları çocuklara elleriyle teslim etmenin mutluluğunu yaşadı.

İzmir den Söke ye ulaşan kitap dostluğu

İzmirli kitap dostları, Aydın'ın Söke ilçesindeki Sarıkemer Emine Gezerler İlkokulu ve Ortaokulu'na bin 146, Bağarası Şehit Oğuz Arslan İmam Hatip Ortaokulu'na ise bin 20 kitap hediye etti. Kitap Dostluğu Kulübü Kurucusu Dilek Özcan ve Bucalılar Grubu sözcüsü Baki Kanıcı öncülüğünde 14 gönüllü Söke'ye giderek öğrencilerle bir araya geldi.

'Mutlu yarınlar için okumayan çocuk kalmasın' sloganıyla çalıştıklarını belirten Kitap Dostluğu Kulübü Kurucusu Dilek Özcan, 8 yıl önce resmi olarak faaliyet göstermeye başlayan kulübün 100 binden fazla kitabı çocuklara ulaştırdığını söyledi. 2018- 2019 öğretim yılında 13 bin kitap bağışı yaptıklarını anlatan Özcan, son olarak Söke'deki Bağarası Şehit Oğuz Arslan İmam Hatip Ortaokulu ile Sarıkemer Emine Gezerler İlk ve Ortaokulu'na kitap götürdüklerini belirtti. İki kardeş kulüp olarak yaklaşık 2 ayda topladıkları kitapları Söke'ye ulaştırdıklarını dile getiren Özcan, "Sosyal medya üzerindeki 'Kitap Dostluğu' sayfamızın yaklaşık 25 bin gönüllü üyesi var. Sponsorlarımız ve belediyelerden destek alıyoruz. İhtiyacı olan okullar bize ulaşıyor. İşimiz yorucu ama yorgunluğumuz çocukların eline kitap geçtiğinde sona eriyor. Onların gözlerindeki mutluluk her şeye değer" dedi. Kitap dostu gönüllülerin kütüphanelerindeki kitapları bağışladığını anlatan Özcan, titiz bir incelemenin ardından seçim yaptıklarını söyleyerek "Her bir kitap tek tek elimizden geçiyor. Kırmızı Başlıklı Kız kitabının dahi farklı baskıları var. Siyasi bir dille anlatılıyorsa kesinlikle çocuklara vermiyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN KİTAP GELDİ'
Bir minibüs kiralayarak Söke'ye 21 koli kitap taşıdıklarını anlatan Bucalılar Grubu sözcüsü Baki Kanıcı da kitaplar içerisinde ilk ve ortaokul okuma, kişisel gelişim, İngilizce hikaye, roman, sözlük ve atlasların yer aldığını açıkladı. Talep gelen okullardan fotoğraflar ve ilgilinin iletişim bilgilerini istediklerini anlatan Kanıcı, gerçekten ihtiyacı olan yerleri seçtiklerini söyleyerek "İkinci el ama tertemiz kitaplarımızı çocuklarımıza verdik. İstanbul'dan Burhaniye'den Türkiye'nin her yerinden kitap geldi. Duyuruları sosyal medyada paylaşmıştık. Gelen kitapları türlerine göre ayrıştırdık ve çocuklara teslim ettik. Hayatımda en mutlu olduğum gündü. Okul müdürü 3 yıldır çok fazla yer aramış. Ancak hiçbir yerden destek alamamış. Onların yüzündeki mutluluğu gördük" dedi.

140 öğrencisi bulunan Sarıkemer Emine Gezerler İlk ve Ortaokulu Müdürü Yılmaz Doğan ise okullarında kütüphane olduğunu ancak içinde kitap olmadığını söyleyerek, "İzmirli gönüllülerin sayesinde içi kitap dolu bir kütüphanemiz oldu. Hepsine teşekkür ederiz" dedi. (DHA)

 
Bornova Tiyatrosu 4 ayrı sahnede
 
IF Wedding Fashion İzmir’de güç birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Akyol için Ödemiş'te son görev
İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle 51 yaşında ...
Ege'de ve İzmir'de kışın gezilecek yerler nereler?
Ege'de ve İzmir'de kışın gezilecek yerler nereler?
İzmir'deki kazada ölen bisikletli genç için anıt
İzmir'de, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki ...
 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Yağmurlu ve soğuk havanın etkisi altına giren kentte yeni haftada da sağanak ...
İzmir'de kar yağışı devam edecek mi? İşte hava raporu
İzmir'de kar yağışı devam edecek mi? İşte hava raporu
İzmirliler dikkat: Kar Bornova'ya dayandı!
Kentte hafta sonundan itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava yüksek ...
 
İlk Defa Denizi Gördüler
Alsancak Rotary Kulübü hayatında denizi hiç görmemiş uçağa hiç binmemiş ...
THY uçağında sürpriz: 13 bin metrede doğurdu!
Türk Hava Yolları (THY)'nın TK-589 sefer sayılı Libreville (Gabon) - İstanbul ...
Anneler, zilin çalmasını beklerken dans ediyor
İzmir'in Konak ilçesindeki Necatibey İlkokulu'nda çocuklarının dersten ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva