HABERLER>GÜNCEL
25 Aralık 2014 Perşembe - 14:44

İzmir’den Gülen’e ilk suç duyurusu

İzmir adliyesinde çete kurmak, yönetmek ve ayarladığı hakimler üzerinden dosya takip ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldıktan sonra bir süre cezaevinde kalan Muhammet Gömük o dönem görev yapan polis ve hakimler hakkında suç duyurusunda bulundu. Gömük, cemaat-hükümet kavgasına vurgu yaparken Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in de yargılanmasını istedi. İzmir’den ilk olan girişimin ardından Gömük’ün başvurusu Cumhuriyet Savcısı Talat Deniz tarafından kabul edildi.

İzmir’den Gülen’e ilk suç duyurusu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesinde ortaya çıkan hükümet-cemaat kavgası tüm hızıyla devam ederken geçmişte yapılan operasyon ve yürütülen soruşturmalar nedeniyle başlayan yeni işlemler sürüyor.

Birçok davada tutuklanan isimler cezaevinden çıkarken gündeme gelen operasyon ve konularla ilgili de savcılar takipsizlik kararı vermişti. Hükümet ile cemaat arasındaki gerilim son olarak medya operasyonu ile zirveye çıkarken geçmiş dönemlerde yapılan operasyon nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden kişiler suç duyurusunda bulunmaya başladı. İzmir’den ilk başvuru “Adliye Çetesi” adı altında yapılan operasyon sonrası bir süre cezaevinde kalan Muhammet Gömük isimli vatandaştan geldi.



“MAĞDUR OLDUM” DEDİ
2012 yılında İzmir adliyesi merkezli yürütülen, içinde polis müdürlerinin de bulunduğu soruşturma kapsamında yapılan operasyonun ardından özel bir hastanede yöneticilik yapan Gömük, ‘çete kurmak, yönetmek ve hakimleri ayarlayarak dosya takip etmek’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkmış tutuklandıktan sonra bir süre cezaevinde kalmıştı. Gömük, o dönem yaşananları bir dilekçe ile anlatırken hayatının değiştiğini, zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalıştığını ve işini kaybettiğini dile getirdi. Gömük, operasyonda görev alan polisler, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil ve Gülen Cemaati Lideri Fethullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
AYRINTILARI ANLATTI
Gömük’ün dilekçesi İzmir Cumhuriyet Savcısı Talat Deniz tarafından kabul edilirken Gömük, o dönem yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde anlattı. Gömük, 2007-2012 yılları arasında özel hastanede yöneticilik yaptığını ifade ederken adliyede görevli birçok hakim ve savcıyı yakınlarını tedavi ettirdikleri için tanıdığını söyledi. Gömük, “Adliyede tanıdıklarımdan birisi de Hakim Yahya Kemal Akbaş’tı. Yahya Bey 2010 yılında İbrahim Okur’un başkanlığındaki HSYK üyeliğine aday olmuştu. 2012 yılının Ekim ayında hakkımda soruşturma açıldı. Bu soruşturma nedeniyle üç gün gözaltında kaldım. 72 sayfalık fezleke ve 32 ayrı suçlama ile sorguya sevk edildikten sonra tutuklandım. Gözaltında olduğum süre içinde polis memurları bana sürekli ‘bizimle iş birliği yap Yahya Bey hakkında rüşvet alıyor, içeriden adam çıkartıyor’ diyerek ifade vermemi istediler. Daha sonra bana ‘senin suçunun olmadığını biliyoruz, bizimle anlaş ki seni çıkartalım’ önerisinde bulundular. Hatta ‘seçimlerde Binali Yıldırım’a arabanı kiraladın, gelsin seni kurtarsın’ diyerek dalga geçtiler. Hakkımdaki iddialardan birisi de çürük raporu alarak askere gitmememdi. Ama ben askerliğimi bedelli olarak yapmıştım. Bana baskı yapan polisler gösterildiğinde kendilerini tanıyabilirim” dedi.
 
ŞİKAYETÇİYİM
Gömük, hakkında işlem yapanların tespit edilmesini de isterken, “Hakkımda suç uydurmak ve delil oluşturmak suretiyle soruşturma yapan polisler paralel yapıya dahil olan polislerdir. Paralel yapının başı da Fethullah Gülen’dir. Hakkımda maddi deliller uydurarak suç üreten paralel yapının başı ve soruşturmayı yürüten savcı ve polislerden şikayetçiyim Çünkü polise tam 17 saat ifade verdim ve savcı ifademi okumadan mahkemeye sevk etti. Mahkemeden de tutuklanmam yönünde karar çıktı. İddialara ilişkin yargılandığım İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ilgili dosyası incelendiğinde her şey görülecektir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asım Korkut 26 Aralık 2014 Cuma 10:29

Bu kardeşimizi cesaretinden dolayı kutluyorum. Zamanında paralel mağduru olduğunu iddia edenler, şimdi biat edip onları savunuyor. Suç varsa ortaya çıkarılmalı ve failleri cezalandırılmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
esat 25 Aralık 2014 Perşembe 23:22

daha neler neler..öğreneceğiz.bu paralel yapı neymiş böyle.çok masum insanların ekmeğiyle oynadılar,şimdi milletin ahı tuttu.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Halkbank önünde yolsuzluk protestosu: 6 gözaltı
Sosyalist Demokrasi Partisi üyelerinin Karşıyaka Halkbank şubesi önündeki ...
Şok eden itiraf: Taciz etmeden duramıyorum!
Otobüs ve tramvaylarda özellikle üniversite öğrencisi kızları taciz ettiği ...
Ülkeyi şok eden tutuklamada flaş gelişme
Konya’da geçen salı günü 'Devrim şehidi' Kubilay'ı Anma töreninde yaptığı ...
 
Hükümetten Yargıtay’ın Avcı kararına ilk tepki
Adalet Bakanı Bozdağ, Yargıtay'ın Hanefi Avcı'nın hapis cezasını onamasına ...
Karayolları'nda büyük deprem: Yönetim sil baştan!
Karayolları Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanları görevden alındı.
İzmir’de yeni tutku: Hazineyi yakala!
Dünyada birçok seyahat tutkununun akıllı telefonlarına indirdiği 'Geocaching' ...
 
Seçimler öncesi kömür yardımı başladı
Bakanlar Kurulu’nun fakir ailelere kömür yardımı yapılmasını öngören kararnamesi, ...
Urla villaları hakkında savcılıktan flaş karar!
25 Aralık fezlekelerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ...
İstanbul'da kalaşnikoflu infaz: 2 ölü 1 yaralı
İstanbul'un lüks mağazalarıyla ünlü semti Nişantaşı'nda, cumartesi günü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva