HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2016 Perşembe - 09:07

İzmir’den Genel Merkez’e şok yazı: CHP’li başkan kadınlara saldırdı!

CHP İl Başkanlığı Konak Kadın Kolları’nın görevden alınması ile ilgili kararın kendilerine ve il kadın kolları başkanlığına sorulmadığını belirtti. İl ayrıca Konak İlçe Başkanı Başak’ın görevden alınan kadın kolları başkan ve bazı üyelerine fiili saldırıda bulunduğunun da altını çizdi.

İzmir’den Genel Merkez’e şok yazı: CHP’li başkan kadınlara saldırdı!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de Konak Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer ve yönetim kurulunun Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından görevden alınmasının yankıları sürüyor. Görevden alınan başkan ve yönetiminin açıklamaları ile gündeme gelen olay yeni bir boyut kazandı. Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile anlaşamayan ilçe kadın kolları yönetiminin görevden alınması il başkanlığını harekete geçirdi. Partide yaşanan huzursuzluğun artması üzerine il başkanlığı genel merkeze yazı yazarak uyarıda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanlığı, Kadın Kolları MYK kararı ile görevden alınan ilçe kadın kolları hakkında yapılan işlemde kendilerine ve il kadın kollarına danışılmadığının altını çizdi.

Yerine yapılan atamada da bir fikir alışverişinde bulunulmadığını dile getirilirken,  “İzmir demokrasinin ve özgürlüklerin kenti olup Konak kadın kolları üyelerimizin oyları ile seçilerek göreve gelen başkan ve yönetimin görevden alınarak yerine seçimi kongrede kaybedenlerden oluşan bir kurulun getirilmesi parti içi demokrasimize zarar vererek kamuoyunda partimize eksi puan kazandıracaktır” denildi.



BAŞKAN KADINA SALDIRDI

Bir ilçede görevden alma ve atama yetkisinin kadın kolları il başkanlığında olduğunun altı çizilirken yapılan işlemlerin tüzüğe ve yönetmelik hükümlerine aykırı olduğu da vurgulandı. 

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer ve yönetimi arasında yaşanan uyuşmazlığın uzun süredir il başkanlığı bilgisi dahilinde olduğun da altı çizilirken, “İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak hakkında kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin bazılarına fiili saldırıda bulunması nedeniyle disiplin başvuruları yapılmıştır. İl başkanlığımız bu konuda hassas davranmış, partimizin kamuoyunda zor duruma düşmemesi için uzlaştırıcı bir tavır içerisine girilmiştir. İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer ve Yönetim Kurulu Üyesi Canan Tapkan ile birlikte diğer yöneticiler ile görüşülmüş, ikna edilmiş, sonrasında da disiplin başvurularından vazgeçirtilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

İl Başkanlığı son olarak yoğun tartışmalara neden olan ve kamuoyunda partiye zarar veren Kadın Kolları MYK’sının Konak Kadın Kolları için aldığı “görevden alma” kararının iptal edilmesini istedi. Ayrıca, bu durumun gerçekleşmemesi halinde uzlaştırma sürecinin askıya alınacağını, geri çekilen şikayet dosyalarının işleme konulacağının da altı çizildi.

 
İTO'nun 'Yıldırım' ilanı Meclis'e taşındı: Bakan'a 7 soru!
 
Uluslararası Bodrum Dans Festivali başladı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Son söz 27 Mayıs 2016 Cuma 17:51

Gerçekten yapılan yorumları okudukça ne kadar taraf olduğunu beyan eden arkadaşlar olduğu belli hatta 1 2 sinin durumu yaratan arkadaşlar olduğu yazılan kelimelerden de net. Karalama kampanyasını bırakın çalışmiyordunuz biz sadece parti üyeleri bile eski kadın kolları yüzünden ayaklarımiz geri gidiyor du. İlçe başkanının toparlayici olduğunu cümle alem gördü sizin görmemeniz kesinlikle artniyet. Hiç şüphe yok.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir güneşi 27 Mayıs 2016 Cuma 10:34

Konak ilçe başkanının tutum ve davranısları yüzünden ilçemiz bomboştur.Kadın kolları seçiminde kendi cıkardıgı aday kazanmamışstır Kongrede taraf tutmuştur.Kadın kolları göreve geldıgınden beri hem çalışmalarına engel olmaya çalışmış hemde destek vermemiştir Buna ragmen kadın kolları calsımalarına devam etmıs CHP için ve vatanı için çalıştıkalrınıda belirtmiştir.İlçe baskanlıgı ongre secımınde de tekli mahalleer sayesınde partiye hiç ugramamış 3 günlük üyeleri mahalleere yerleştirp kongreyi öyle kazanmıştır.Herşe belgelerle ispatlıdır .Kadın kollarında ıkı kışıye hakaret saygısızlık ve şiddet yaptıgı dogrudur

Yorumu oyla      11      5  
Partili 26 Mayıs 2016 Perşembe 16:49

Sema pekdasa başlıklı arkadaş bu yönetim seni bayagi rahatsız etmiş belli içinde sen olsaydın 80 delege seni pek rahatsız etmezdi sanırım daha yönetimini tanımadığın bi ilçe ile ilgili yorum yapmis olmak için yorum yazma komik durum oluyor

Yorumu oyla      11      5  
Bozyakalı 26 Mayıs 2016 Perşembe 16:27

CHP İzmir İl kongresinde Konak ilçesi Alattin Yüksel'i desteklemediği için nasıl yıpratırım diye her türlü taktiği yapıyor.Çünkü kadın kollarındaki problemleri en net bilenler kendileridir.Bu kendi aralarındaki probleme Konak İlçe Başkanı müdahil olmamıştır.Olay tamamen siyasi linçtir.

Yorumu oyla      11      5  
erkin 26 Mayıs 2016 Perşembe 13:24

konak ilçe başkanı M.ŞAKİR BAŞAK İYİ BİR YÖNETİCİDİR SANIRIM BİRİLERİ ABARTIYOR. KADINA ŞİDDET VE KÖTÜ LAF KULLANMAYACAK KADAR DEGERLİ BİR KİŞİ, ÇÜNKÜ ODA BİR BABA VE KIZLARI VAR EŞİ VAR BU KONUDA DUYARLI BİR İNSAN. BU HABERLE SADECE KENDİLERİNİ KÜÇÜLTÜYORLAR

Yorumu oyla      11      5  
Bozyakalı 26 Mayıs 2016 Perşembe 13:21

Kendi içinde bir bütün olamayan kadın kollarının partiye verdiği zararı görmeyenler,gittikleri her yerde kendi egoları yüzünden bir birlerine hakaret edenler görevden alınınca mağduru oynuyorlar.Hep sorulan soru CHP Neden iktidar olamıyor,Nasıl olacak ki emeğin değer bulmadığı yerde çalışarak bir yere gelemeyeceklerini bilenler dedikodu ile kendilerini gündemde tutuyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Partili 26 Mayıs 2016 Perşembe 12:38

Kadın kolları Myk si gelip ilçe de tek tek kadin kollari yönetimiyle görüşüyor uyarı veriyor şikayetler devam ettiği noktada gereğini yaparız diyor bunun üzerine gereği yapılıyor fakat nedense bundan ilçe başkanlığı sorumlu tutuluyor neden il Başkanlığı ve kadın kolları taraf olduğu için mi İlçe başkanı na sözlü saldırı göze alınmıyor fakat yalan haberle ilçe başkanı fiili saldırı da bulundu deniyor peki sizin aklınız buna yatıyor mu

Yorumu oyla      11      5  
Partili 26 Mayıs 2016 Perşembe 10:51

Herkes işine geldiği gibi hareket ediyor il Başkanlığı yaşanan sıkıntıların birebir sahidi olmasına rağmen kadın kollarına destek vermek için doğru olmayan beyanda bulunabiliyor. Haklı olan ilçe başkanlığı sadece il başkanlığının yazmış oldugü bu yazı ile haksız konumami düşecek yani. Sizce il Başkanlığı bu konu da neden taraf oluyor onu sormak lazım

Yorumu oyla      11      5  
sema pekdaşa 26 Mayıs 2016 Perşembe 10:37

Bu adamın artık gitmesi ve yerine demokratik birinin gelmesi lazım. Sayın Sema Pekdaş okuyun lütfen. Şu tekli mahalleleri kapatın artık.. birleştirin.. 80 delege önde başlayıp merkez ilçeyi bunlar yönetiyor...

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 26 Mayıs 2016 Perşembe 10:29

Eyyy izmirliler görün bunları kimler yönetiyor chp yi bunlar iktidar olsalar yandık nerde bu kadın dernekleri niye gidip savunmuyorlar

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO'nun 'Yıldırım' ilanı Meclis'e taşındı: Bakan'a 7 soru!
CHP İzmir Milletvekili Çıray, kurumun Yıldırım'ın başbakanlığını kutlama ...
65'inci hükümetin sloganı: Çok dost, az düşman!
65. hükümet, pek çok alanda Türkiye'ye ivme kazandıracak adımlar planlıyor. ...
MHP'de genel başkanlığa bir aday daha!
21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski ...
 
MHP’de sürpriz genel başkan adayı
21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski ...
Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu ...
Ve Hotar yeni görevine başladı: İşte ilk mesajlar
AK Parti’de Başbakan ve Genel Başkan Binali Yıldırım başkanlığında oluşturulan ...
 
Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Beştepe’de toplandı
65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Kılıçdaroğlu’na saldırı Meclis’e taşındı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Şehit cenazesinde Genel Başkan ...
Bahçeli adaylığını açıkladı ve tarih verdi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay'ın 10 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva