HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2018 Perşembe - 13:26

İzmir'den Ankara'ya İnciraltı çağrısı!

İzmir'de yapılması planlanan Körfez Geçişi Projesi’ne verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının yürütmesinin mahkeme tarafından durdurulmasının ardından İnciraltı Gelişim Derneği tarafından açıklama yapıldı.

İzmir den Ankara ya İnciraltı çağrısı!

İzmir Körfez Geçişi Projesi’ne verilen ÇED olumlu kararına karşı İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi’nde açılan davada, yürütmenin durdurulmasına karar verildi. 

Mahkemeden çıkan kararın ardından açıklama yapan İnciraltı Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karabulut, projenin yapılması gerektiğini belirtti. Balçova’daki bir otelde, İnciraltı’ndaki hak sahipleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tayfun Karabulut, Körfez Geçiş Projesi ile İnciraltı’nın planlanmasının aynı anda yürütüldüğünü, ancak bu gelişme ile bölgenin planlanmasının da duracağını söyledi. Hükümetin projeyi yapmasını istediklerini söyleyen, yapılmasa bile İnciraltı’nın planlanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Karabulut, "Artık yeter. İnciraltı’nın İzmir’e kazandırılmasını engellemek için yıllardır çaba sarf edenlerle, İzmir Körfez Geçişi projesini engellemek isteyenler de aynı gruplar. Bu 'istemezükçü' grupların İzmirlilere hep yukardan bakmalarına artık yeter. Mahkeme kararına saygı duyuyoruz, ancak eksiklikler düzeltilerek İzmir Körfez Geçişi Projesi mutlaka şehrimize kazandırılmalı" dedi.

‘HÜKÜMETTEN DESTEK BEKLİYORUZ’
Türkiye’nin ekonomik olarak saldırı altında olduğunu, bu zor günlerde hükümetin yanında yer aldıklarını dile getiren Tayfun Karabulut, İnciraltı’nın planlanması konusunda hiçbir şartlarının bulunmadığını belirterek, şunları söyledi: "İnciraltı toprak sahipleri olarak bugüne kadar hep ülkesine bağlı, birlik ve dayanışma içerisinde olduk. Toplamda 5 milyon metrekare olan topraklarımızda bu zamana kadar planlamada hiçbir şartımız olmadı. İnciraltı planlamasını hep sabırla bekledik ve bazı zamanlarda yalnız kalsak da sesimizi hiç yükseltmedik. İnciraltı toprak sahipleri olarak 2016 tarihinde başlayan İnciraltı planlama sürecinin biran evvel tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

İnciraltı’nın doğru ve sağlık turizmi odaklı planlanması ile ülkeye doğrudan 10 milyar dolar yabancı sermaye çekeceğini, bunun da İzmir’de 15 bin kişiye istihdam sağlayarak işsizliği azaltacağını savunan Karabulut, hükümetten destek beklediklerini ifade etti.

BAKANLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
İnciraltı’nın bugün kamuya faydasız olarak beklemesinin, bugünkü durumu ve  plansız her geçen gün, kenarından, kıyısından kemirilerek yok olmasını izlemenin, İzmir'i sevmemek, vatanını sevmemek anlamına geldiğini iddia eden Karabulut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a seslenerek, "İnciraltı planlaması biran evvel biterse İzmir büyür, ülkemiz büyür" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunan Tayfun Karabulut, "İnciraltı planlanırsa İzmir turizmde sıçrama yapar, ülkemize büyük katkı koyar. 2500 yıllık uluslararası marka olan Agamemnon kaplıcaları, İnciraltı planlanırsa sağlık turizmde marka olur, İzmir kalkınır, ülkemiz kalkınır" dedi. Konuşmasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de seslenen Karabulut, şunları söyledi: "İnciraltı’nın bugün tarım vasfı kalmamıştır, kalkarsa plan gelir İzmir kazanır, ülkemiz kazanır. İnciraltı toprak sahipleri olarak ne bizlerin ne de ülkemizin kaybedecek vakti olmadığından bizler devletimizin, hükümetimizin dün olduğu gibi bugünde  yanındayız. Biran evvel sürece katkınızı, desteğinizi ve ilginizi bekliyoruz."

‘KİMSE BİZE YOKMUŞUZ GİBİ DAVRANAMAZ'
İnciraltı'nın planlanmasıyla İzmir'e yıllık 3 milyar lira ekonomik katkı sağlayacağını vurgulayan Karabulut, "2013 yılında İnciraltı planlamasının iptal edilmesi ile bugüne kadar şehrimiz ve ülke ekonomisi 15 milyar TL kayba uğramıştır. Ayrıca İnciraltı Planı iptal edildiğinde sevinen kesimler, iki kez Expo'da aday olmuş, tüm dünyanın tanıyıp hayran olduğu yerlere, nargile salonları, düğün salonları, mangal bahçeleri yapılmasına, akşam müzik seslerinin birbirine girdiği bir yer haline gelmesine neden olmuştur. Kimse bize yokmuşuz gibi davranamaz ve şehrin göbeğinde, artık tarım yapılamayan 100 yıldır sahip olduğumuz topraklara plan istedik diye de ‘rantçı’  yaftası vuramaz. İzmir’in sahibi sadece sizler değilsiniz, İzmir’in sahibi İzmir’de yaşayanlar yani bizleriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Karabulut, İnciraltı’nın, İzmir ve ülke için önemli bir değer olduğunu, bölgenin planlama sürecinin önünde vatanını seven kimsenin durmayacağını, buna engel olmaya çalışanların karşısında İzmirlilerin duracağını söyledi. Körfez Geçişi Projesi için verilen ÇED olumlu kararına karşı dava açan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) "Diyaloğa açığız" diye seslenen Karabulut, bölgenin planlanmadığı için yıllardır sorun yaşadıklarını, dava açanların kendileri ile empati kurmalarını istediklerini söyledi. Toplantı, yapılan açıklamanın ardından son buldu. (DHA)

 
İzmirli servisçilerden 'yönetmelik' eleştirisi
 
CHP'li Sertel'den Meclis'te e-ihale soruları: Yerel basın endişeli!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salih Tanalı 16 Ağustos 2018 Perşembe 20:14

Bülent Işık bey. Eğer benim İnciraltı’ndaki toprağım evin tüm İzmirin ise, sizin evinizde tüm İzmirin. Ne diyeyim size valla bilemedim? Neyse tüm İzmiri değilde artık yalnız sizi beklerim ama toprağıma, evime

Yorumu oyla      9      5  
madem İzmirlisiniz 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:17

Bu isteklerinizi sayarken İzmir'in acil ihtiyacı körfez geçişi değil İzmir'in acil ihtiyacı metrodur.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 16 Ağustos 2018 Perşembe 17:06

Izmir'in sahibi izmir 'de yaşayanlar olduğu doğru ama İnciralti'da sadece inciralti'lilarin değil tüm Izmirlilerin.

Yorumu oyla      9      6  
salih tanalı 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:32

İnciraltı'nın planlanmasını İzmirli olarak istiyoruz sözü çok güzel..teşekkürler... Ancak meslek odaları hala İnciraltı tarım alanı dedikçe,insan çıldırıyor...Mangal bahçesi, Nnargile Bahçesi ve Düğün Bahçesi bugün İnciraltı YAZIK...

Yorumu oyla      10      5  
seçil özen 16 Ağustos 2018 Perşembe 15:45

Gerçekten neden çözülmez bu inciraltı sorunu???

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 16 Ağustos 2018 Perşembe 15:12

arsalarınızın planlanmasını izmirli olarak istiyoruz ama ankaranın korfez geçişine ewet demeniz akıl dışıdır izmire ihanettir arsanız değer kazancak diye bu projeyı desteklemeniz kotu niyetliliktir

Yorumu oyla      9      6  
Uğur 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:07

İnciraltı sorunu çözülsün, İzmir''e turist gelsin ekonomi gelişsin istihdam olsun...! İnciraltı''nı modern bir şekilde planlamamak kente ve ülkeye ihanettir...!

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de lokantacılardan ABD boykotu: Kola yerine ayran var!
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Cumhurbaşkanı ...
İzmir'den çağrı: Projelerde yerli doğaltaş kullanılsın!
İzmir'de yapımı devam eden büyük inşaat projelerinde Türk firmalara ait ...
Ekmeğe zam ile ilgili flaş açıklama!
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Endüstriyel ...
 
Nihal AŞKIN yazdı... Körfez Geçiş Projesi rafa kalkar mı?
Nihal AŞKIN yazdı... Körfez Geçiş Projesi rafa kalkar mı?
Sebze ve meyve satışında künye uyarısı
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle sebze ve meyvelerin ...
TEB Genel Müdürü Leblebici: Sistem çalışmaya başladı
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici Bloomberg HT'ye oluşan kur seviyesinin ...
 
Bakan Soylu'dan önemli uyarı: Bir tane alan bile…
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotim Temel Eğitim Sertifika ...
Şekerci esnafı dertli: Kemeraltı'nı süper marketler vurdu!
Kemeraltı Çarşısı'ndaki şekerciler, satışların artmasını bekledikleri ...
Dolar ve euro güne nasıl başladı? İlk rakamlar
ABD ile süren gerilimlere paralel bir önceki hafta güçlü yükselen dövizler, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva