HABERLER>EKONOMİ
26 Eylül 2016 Pazartesi - 16:43

İzmir’den 150 kişilik heyetle Polonya çıkarması!

Ege Bölgesi Sanayi Odası koordinesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ve 150 kişilik sanayi heyeti 3 günlük iş birliği için Polonya’ya gitti.

İzmir’den 150 kişilik heyetle Polonya çıkarması!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) organizasyonuyla Polonya’nın başkenti Varşova’ya iş seyahati düzenlendi.

EBSO Eylül ayı meclis toplantısı ve iş forumunun düzenleneceği 3 günlük seyahate EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım EİB Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ve 150 kişilik EBSO heyeti katıldı.  Heyet İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan özel uçak ile saat 14.30’da Varşova’ya hareket etti.

BAŞKAN KOCAOĞLU İZMİR’İN ULAŞIMINI ANLATACAK
Seyahat kapsamında yarın Marriott Hotel’de düzenlenecek İş Forumu’nda Başkan Aziz Kocaoğlu İzmir’in ulaşım, lojistik ve altyapı avantajlarını anlatacak. Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ise konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yabancı ülkelerin Türkiye’ye karşı oluşan önyargısını gidermeyi amaçlıyor. Yıldırım, bu kapsamda yatırımcılara verilen destekleri, ülkenin ekonomik yapısını ve yeni teşvik sistemini Forum’a katılanlara anlatacak.

TİCARET KÖPRÜSÜ 
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Polonya’nın geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı tarafından Türkiye-Polonya işbirliklerine ilişkin  “Neden daha fazlası olmasın” ifadesine istinaden Varşova’ya daha fazlasını yapabilmek adına geldik. Dün Varşova’ya ayak basar basmaz Varşova Büyükelçiliğimizi ve Polonya Ticaret Odası’nı ziyaret ettik. Salı günü ise Türkiye - Polonya İş ve Yatırım Forumu ile güne başlayacağız. Bu toplantıda iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ve işbirliği imkanları detaylı bir biçimde aktarılacak. Toplantının ardından ise Polonya ile Türkiye işadamları arası ikili görüşmeler olacak. Bu görüşmeler, karşılıklı işbirliği ve ticari ilişkilere zemin hazırlayacak” dedi.

Yorgancılar, ziyarette Varşova Belediye Başkanı ve Masovia Voyvodalığı Başbakanı ile de bir araya geleceklerini ifade etti. 

TİCARİ İŞBİRLİĞİNDE HEDEF İLK 5
Polonya ile sahip olunan 602 yıllık ortak bir geçmişe,  ortak bir mizaca ve ortak sektörel yapıya dikkat çeken Yorgancılar,  “2. 5 saatlik bir mesafeye rağmen, iki ülke arasındaki ticaret hacmini yetersiz gördüğümüz için Polonya’yı gitme kararı verdik. İkili ilişkilerde dürüstlük ve cana yakınlık bizim için ne kadar önemliyse, gördük ki Polonya halkı için de benzer hassasiyet söz konusu” diye konuştu. Yorgancılar, bağımsızlık savaşında verdiği mücadele ile ortak bir ruha sahip olduğunu gösteren iki ülkenin yapacağı işbirliklerinin, ‘kazan-kazan’ ilkesi çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi, “Türkiye’nin dinamik ekonomik yapısı içerisinde İzmir’in yenilenebilir enerjiden, savunma sanayine, otomotiv yan sanayiden, tekstil ve gıdaya kadar birçok farklı yatırım imkanı sunan sektörel zenginliği ile Avrupa’nın büyüyen ekonomisi Polonya’yı buluşturmanın ötesinde,  ticari partnerliğimizde ilk 5’i hedefleyerek gidiyoruz. Bunun için de bize düşen, bundan sonraki süreçte; birbirimizin eksiklerini tamamlayıp, ortak taraflarımızla daha da güçlenmektir.”

FORUM, MECLİS VE PROTOKOL
Salı günü 09:30’da başlayacak olan İş Forumu’nun açılış konuşmalarını Polonya Ticaret Odası Dış İlişkiler Direktörü olan Büyükelçi Jerzy Drozdz, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı  ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin TArakçıoğlu, Polonya Ticaret Odası Başkanı Andrej Arendarski, Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapacak. Konuşmaların ardından saat 11:40’da EBSO–POLONYA Ticaret Odası İşbirliği Protokolü imzalanacak. Teknik sunumların ardından ise ikili iş görüşmeleri ve basın toplantısı düzenlenecek. EBSO Olağan Meclis Toplantısı ise yine Marriott Hotel’de saat 15:00’de başlayacak. Akşam 20:30’da ise Gala Yemeği düzenlenecek. Organizasyonun son günü olan yarın ise (Çarşamba) ikili iş görüşmeleri ve kent gezisi yapılacak. Heyet gece 21:45’de İzmir’e inecek.

 
Turistik ilçede mucize: Paraşütçünün hayatını...
 
Flaş: ABD'de bir silahlı saldırı dehşeti daha!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Eylül 2016 Pazartesi 17:27

İzmir'in ulaşımını ben anlatayım. 20 yılda 20 km hafif raylı sistem yapıldı. Bir de banliyö hattına metro standartında banliyö diye birşey uydurdular ama sistem aşırı sorunlu ve yetmiyor. Olan bu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hazırlıklar tamam: Emekliye promosyon devletten
Milyonlarca emeklinin beklediği çalışma tamamlandı. Görüşmelerde Ziraat ...
Altın zirve yaptı!
Altının gram fiyatı 129,2 lira ile son 1,5 ayın en yüksek seviyesini gördü.
Araç sahiplerine trafik sigortası müjdesi!
Yaz aylarında astronomik fiyatlarla yapılan trafik sigortası poliçelerinin ...
 
Kuru meyvede hedef Hindistan!
2023 yılı için 3 milyar dolar ihracat hedefi belirleyen Türk kuru meyve ...
Bakan Ağbal'dan Moody's'e: Rasyonalitesi yok!
Maliye Bakanı Ağbal, "Yapısal reformlar devam ediyor, büyümeyi yukarıya ...
Türkiye'nin en hızlısı yola çıktı!
Siemens Ulaşım Bölümü Direktörü Genç, "Innotrans Berlin 2016 Fuarı'nda ...
 
İzmirli fırıncılardan Başkan Kocaoğlu’na ‘ekmek’ çağrısı
İzmirli fırıncılar, sorunların çözümü için Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret ...
Ve Rusya'dan siparişler gelmeye başladı!
Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan yaş sebze meyve fuarına katılan ...
TOKİ sosyal konut modelini dünyaya anlatacak
TOKİ Başkanı Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva