HABERLER>GÜNCEL
5 Kasım 2012 Pazartesi - 17:34

İzmir’deki ‘ünlüler davasında’ iddianame maratonu!

İzmir’de çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen, çete lideri olduğu iddia edilen Muzaffer Köse ile şarkıcı Haluk Levent ve organizatör Ahmet San'ın da aralarında bulunduğu, 15'i tutuklu 51 sanık hakkında 'Çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü kurmak ve yönetmek, yağma, tehdit, kasten yaralama, hürriyetinden yoksun kılma, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, tefecilik ve örgüte bilerek yardım etmek' suçlarından açılan davanın iddianamesinin okunması, üçüncü günde de tamamlanamayınca duruşma ertelendi.

İzmir’deki ‘ünlüler davasında’ iddianame maratonu!

İZMİR - Piyasaya borçları bulunan işadamlarının, kendilerini tehdit eden bir grubun zorla tahsilat yaptığına yönelik şikayetleri üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin, yaklaşık bir yıllık istihbarat çalışması ve teknik takibinin ardından, elebaşılığını Muzaffer Köse'nin yaptığı öne sürülen şüphelilere yönelik olarak 29 Kasım 2011'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir, İstanbul ve Bursa'da yapılan operasyonlarda, aralarında organizatör Ahmet San ve Muzzaffer Köse'nin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, Çeşme'de sahibi olduğu eğlence mekanında kiracı olan kişilerden para tahsilatı için yardım istediği ileri sürülen organizatör Ahmet San'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. KKTC'de gözaltına alınan Haluk Levent ise orada tutuklandı. Daha sonra soruşturmanın yapıldığı İzmir'e getirilen Levent, mahkemede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Çeteelebaşı olduğu ileri sürülen Muzzaffer Köse'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.
 
566 YIL HAPİS İSTEMİ
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, çetenin Muzzaffer Köse ve Z.A. önderliğinde, İzmir başta olmak üzere İstanbul, Aydın ve Muğla'da çek senet tahsilatı, para aklama, tefecilik gibi faaliyetlerde bulundukları, zorla çek-senet imzalattıkları öne sürüldü. Savcı, en çok cezayı Muzzaffer Köse'ye istedi. Köse'nin 566.5 yıl, Haluk Levent'in 21 yıl, organizatör Ahmet San'ın ise 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Davaya, özel yetkili mahkemelerin yerine kurulan mahkemeler arasında bulunan İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ilk dosyası olarak başlandı.
 
İDDİANAMEYİ TRT SPİKERİ OKUDU
Duruşmada tutuklu sanıklar hazır bulundurulurken, organizatör Ahmet San'ın da aralarında yer aldığı bazı tutuksuz sanıklar da katıldı. İlk gün sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Ardından 286 safyalık iddianamenin okunmasına geçildi. Üç gün boyunca TRT spikerlerinden Handan Demiralp ve Hakan Urgancı idianamenin 271 sayfasını okudu. Mahkeme heyeti, iddianamenin okunmasının tamamlanamaması nedeniyle, duruşmayı 19, 20 ve 21 Kasım'a erteledi. Bu tarihte iddianamenin geri kalan 15 sayfasının okunmasının ardından, sanıkların ifadelerinin alınmasına geçileceği belirtildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğum sırasında karnında havlu unutmuşlar
Kayseri'de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının karnında tespit ...
Yıldırım’ın ‘sahte rapor’ soruşturmasına takipsizlik!
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ...
Deprem Profesörü Ercan İzmir’in fotoğrafını çekti
Yazarımız Gönül Soyoğul, ‘kentsel dönüşüm tabanı’ olarak değerlendirilen ...
 
İzmirli şehit polis Koç’a veda…
Elazığ’da yol kontrolü sırasında kamyonun çarpması sonucu şehit olan polis ...
Başbakanlıkta panik: Üç el silah sesi!
Bakanlar Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken Başbakanlık önünde silah ...
Türk gemisinde 3 bin kaçak silah!
Yemen'e giden bir Türk gemisinde ele geçirildiği açıklanan 3 bin parça ...
 
Kordon’da fetva timi!
İzmir Kordonu farklı kültürleri buluşturmaya devam ediyor. Kordon'un son ...
Hakkında yazılan kitaba ‘canhıraş feryat ediyor’
Fettullah Gülen, hakkında yazılan bir kitaba çok kızdı ve suç duyurusunda ...
‘Türk bayrağı’ yakıldı kavgası: 12 gözaltı
Hatay'da Türk bayrağı yakıldığı iddiası ortamı gerdi. Karşıt görüşlü öğrenciler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva