HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2016 Cumartesi - 13:39

İzmir’deki termik santral keşifinde ‘Başbakan fotoğraflı’ dergi krizi!

İzdemir Enerji Santrali için verilen ÇED olumlu kararına açılan davada mahkeme bilirkişi incelemesi yaptı. İncelemede, davacıların avukatlarının talepleri ret edilirken incelemenin itiraz yapılan şirketin toplantı salonunda yapılması tartışmalara neden oldu.

İzmir’deki termik santral keşifinde ‘Başbakan fotoğraflı’ dergi krizi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de çevrecilerin tepkisine neden olan Aliağa Horozgediği Hayatlıdere Mevkii’nde faaliyet gösteren İzmir Demirçelik AŞ’nin (İDÇ) kömüre dayalı yeni termik santral projesi ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın enerji santrali için verdiği “ÇED olumlu” kararı mahkemeye taşınmış birçok isim iptali için dava açmıştı. İzmir 2. İdare Mahkemesi bölgede bilirkişi incelemesi yaptırılması kararı aldı ve bilirkişiler alana giderek çalışmaları değerlendirdi. 

Prof. Dr Ayşegül Pala, Prof. Dr. Gürcan Polat, Prof. Dr. Mustafa Bolca, Yrd. Doç. Dr. Şakir Çakmak ve Ayşegül Altınörs’ten oluşan heyet dava açan kurum ve kişilerin avukatları ile birlikte İDÇ’nin tesislerine gitti. İnceleme sırasında İDÇ Avukatı Zihni Ozan Akın ve Şube Müdürü Kenan Ocak da hazır bulundu.

BAŞBAKANIN FOTOĞRAFI VAR
Davacı Menemen Ziraat Odası adına incelemeye katılan Avukat Arif Ali Cangı, keşif yapılmasının usule uygun olmadığını, ertelenmesini istedi. Havanın şartlarının kötü olması nedeniyle tutanağın hazırlandığı yerin İDÇ toplantı salonu olduğu belirtilirken toplantı masasında İDÇ yetkilileri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu dergilerin yer aldığı dile getirildi. Bu durumun adil yargılama hakkının ihlaline sebep olabileceği ifade edildi. Yine, avukat Cangı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınmış GSM ruhsatının olup olmadığının sorulmasını istedi. Cangı, tesise ait yerlerin tamamının gezilmesini, tüm bölümlerinin incelenmesini ve cüruf döküm sahalarında inceleme yapılmasını talep etti. 

ORTAM UYGUN DEĞİL
Avukatların itirazını değerlendiren mahkeme üyesi Hakim Barış Çelik, başbakanın fotoğrafının gerekçe gösterilerek adil yargılama konusunda değerlendirme yapılmasının hakimleri ve bilirkişileri küçümsemek anlamına geldiğini ifade etti.  Yine Avukat Berrin Esin Kaya da bilirkişilerin uzman kişilerden oluşmadığını, heyete uzman halk sağlığı personellerinin dahil edilmesini talep etti. Avukat Diler Bosut Güven de bilirkişi incelemesi için sağlıklı ortamın oluşmadığına vurgu yaptı.

RADON GAZI TEHLİKESİ
Avukatlar İDÇ’nin cüruf döküm sahaları ile ilgili Türk Tabipler Birliği’nin raporunu gösterdi. Küllerin toplandığı alanda oluşan radon gazının havaya ulaştığının tespit edildiği, üzeri örtülse de topraktan havaya sızabileceğinin belirlendiği anlatıldı. Avukatlar, bilirkişilerin yerinden numune almışını ve tespit yapmasını talep etti.

ATIKLAR SATILIYOR
Avukatlar depolama alanında bulunan kül ve benzeri atıklar ile termik santral işletmesindeki yıkama ünitesinden ‘çimento tesislerine satıldığı söylenen’ çıkan atıktan numune alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise tüm talepleri ret etti. Yine, avukatlar bilirkişilerden tesisin durumunu, imar planlarındaki konumunu, çevreye etkisini, SİT alanlarında kalıp kalmadığının tespit edilmesini bunun 12 örnek rapor halinde sunulmasını istedi. Bilirkişilere 30 gün süre verildi.

 
41 dernekten İzmir projelerine destek çatısı!
 
Göztepeliler’den Başkan Kocaoğlu’na 3 stat sorusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bartholomeos İzmir’de Yortu Ayini’ne katıldı
İzmir’de çeşitli görüşme ve törenler için bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, ...
Sur'da çatışma: 4 asker yaralı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar ...
Flaş! Kuzey Irak'taki PKK hedefleri vuruldu
TSK, Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine hava operasyonu düzenledi.
 
İzmir güne karla uyandı: Yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sıcaklıklar 10 derece kadar ...
Balıkova’daki yıkım krizi Ankara’ya taşındı
İzmir’in Urla İlçesi’nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye ...
İzmir’de ‘ölüm yolculuğu’ atölyelerine baskın!
Umuda yolculuğa çıkmak isteyen sığınmacıların kullandığı ve olumsuz koşullarda ...
 
Sasalı’da muhteşem kare: Başımın üstünde yerin var!
Parkın içinde yer alan Tropik Merkez’in sakinlerinden Nil timsahı ile ...
9 kişiyi öldüren katliamcı koca firarda!
Gaziantep’te koca, kendisinden ayrılmak isteyen karısını ve karısına destek ...
Bornova’nın ülkeye örnek kafesi okul oluyor!
Bornova’daki Down Kafe’de, down sendromlu gençlere kişisel gelişim, ağırlama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva