HABERLER>GÜNCEL
22 Mart 2019 Cuma - 13:53

İzmir'deki Suriyeli öğrenci sayısı belli oldu

İzmir Valiliği tarafından yürütülen 'Göç Yönetiminde Yerel İdarelerin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında, proje ortakları bir araya gelerek toplantı yaptı. Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir'in Suriyelilerin tercih ettiği kentlerden biri olduğunu, şehirdeki Suriyeli öğrenci sayısının 18 bini geçtiğini, yurt dışından gelen heyetlerin verilen sağlık hizmetlerine şaşırdıklarını söyledi.

İzmir deki Suriyeli öğrenci sayısı belli oldu

Şehir eşleştirmesi aracılığı ile yerel idarelerin göç yönetimi konusunda güçlendirilmesi ve iyi uygulamaların transferi ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, İzmir Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Göç Yönetiminde Yerel İdarelerin Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir Valiliği tarafından hazırlanan 12 ay süreli proje kapsamında İtalya'nın Molise bölgesinde bulunan Ripalimosani şehri ile eşleşme sağlandı. Ripalimosani Belediyesi, A.RE.S. Scarl. ve Türkiye'den Dünya Doktorları Derneği'nin ortağı olduğu projenin toplam bütçesinin ise 143 bin 759 euro olduğu bildirildi. İtalya ortaklı projenin toplantısında, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ve proje ortakları bir araya geldi. Proje kapsamında, İzmir ve Molise bölgesinde göçmenlere yönelik ihtiyaç analizi çalışması yapılacağı, yaygınlaştırma ve değerlendirme faaliyetleri gerçekleştirileceği, sempozyum ve çalıştaylar düzenleneceği açıklandı.

'GÖÇMEN DEĞİL, MİSAFİR'
Türkiye'nin göç kavramına yabancı olmadığını dile getiren Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir'in Suriyelilerin tercih ettiği kentlerden biri olduğunu, kentteki Suriyeli öğrenci sayısının 18 bini geçtiğini, yurt dışından gelen heyetlerin verilen sağlık hizmetlerine şaşırdıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Özellikle 15'inci yüzyılda, İspanya'dan Yahudilerin çıkarılmasıyla birlikte Türkiye kapılarını ilk defa Yahudi misafirlerine açtı. Daha sonra Kafkasya'da bulunan Türkler büyük kitleler halinde Türkiye'ye göç etti. Balkan Savaşı'nda belki de dünya tarihindeki en büyük göç yaşandı. Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Trakya'daki Müslümanlarla, mübadele oldu. İkinci Dünya Savaşı'nda dünya iki kutba ayrıldı ve Soğuk Savaş yılları gerçekleşti. Bu iki kutuplu sistemde Yugoslavya'dan ülkemize büyük göçler oldu. Aynı zamanda tarihte acı göçlerle de karşılaştık. Irak Savaşı'nda Saddam Hüseyin'den kaçan Iraklılar ülkemize geldiler, kapımızı açtık. İçinde bulunduğumuz dönemde ise 3,5 milyon Suriyeli de Türkiye'ye göçtü. Biz onlara göçmen değil 'misafir' diyoruz. Komşuluk ilişkilerimiz var. Devletimiz tüm devlet hizmetlerini Türk vatandaşlarını sunduğu gibi onlara da sunmakta. İzmir, Suriyelilerin en çok tercih ettiği bazen 8 bazen 9'uncu yerlerden biri olmakta. İzmir'de Suriyeli öğrenci sayısı 18 bini geçmiş durumda. Bazen yurt dışından gelen heyetler bizim verdiğimiz sağlık hizmetlerine şaşırıyor. Türklere hastanelerde yer var mı diye sormaktalar. Çok iyi hizmetler verilmekte, bu da devletimizin bu konudaki hassasiyetini göstermektedir. Bu projede karşılıklı tecrübe paylaşımı ile birlikte misafirlerimizin durumlarının daha iyi olacağını düşünüyoruz." (DHA)

 
AK Partili Dağ’dan CHP’ye liste çıkışı: İzmirlilere açıklamak zorundalar
 
AB: Golan Tepeleri kararını tanımıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZFAŞ binasının tahsisini alan üniversite kadro için kolları sıvadı!
Kültürpark’ta yer alan İZFAŞ’ın hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi’nin ...
Torbalı'da feci kaza: TIR, minibüsü biçti!
İzmir'in Torbalı ilçesinde yolcu almak için duran minibüse arkadan gelen ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Sizlere hizmet etmeye geliyoruz
AK Parti Bayraklı Seçim Koordinasyon açılışı miting havasında gerçekleşti.  ...
 
İzmir'de can pazarı: Down sendromlu çocukları taşıyordu
İzmir'de, down sendromlu çocukların taşındığı minibüs, freninin boşalması ...
Gazeteci Alev Doğan: Sosyal medya manipülasyona çok açık bir alan
İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEÜ) Sinema ve Medya Kulübü ve Ege Üniversitesi’nden ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Golan Tepeleri' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda, ...
 
Okul servis ücreti ile ilgili emsal karar!
Antalya'nın Kemer ilçesinde oturan Sultan Yıldız, özel okulda okuyan oğlu ...
HAVELSAN'ın eski mühendislerine gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ...
İzmir'deki Nevruz gösterisi için vekillere suç duyurusu!
İzmir'de, HDP'nin organizasyonuyla Gündoğdu Meydanı'nda dün düzenlenen nevruz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva