HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2015 Pazartesi - 16:13

İzmir’deki sanayi sitesi yangınında ağır bilanço!

İzmir’in Buca İlçesi'ndeki 6'ncı Oto Sanayi Sitesi yakınında bulunan otlukta bilinmeyen bir nedenle başlayıp, ardından site içindeki hurda ve tamir için bekleyen araçlara, oradan da işyerlerine sıçrayan yangının ağır bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Onlarca aracı kül edip, 5 işyerine zarar veren ve milyonlarca liralık zarara yol açan yangına, site girişindeki oto pazarının trafiği kilitleme noktasına getirdiği, bu nedenle itfaiye araçlarının geç müdahale ettikleri savunuldu. Site yönetimi ve işyeri sahipleri, site içinde sahipleri tarafından terk edilen yüzlerce hurda ve tamir edilmesi gereken araç bulunduğunu, onların da her an yanabileceğini kaydedip, araçların siteden kaldırılmasını istedi.

İzmir’deki sanayi sitesi yangınında ağır bilanço!

Buca İlçesi'ndeki 6'ncı Oto Sanayi Sitesi'nde hurdalık ve otluk alanda dün başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle hurda ve tamir bekleyen araçlara sıçradı. Burada araçların yakıt depoları büyük bir gürültüyle patladı. Metrelerce yükseğe ulaşan alevler, yakındaki işyerlerine de sıçradı. Büyük bir alanda etkili olan yangına 20'den fazla itfaiye aracı, 5 su tankeri ile müdahale edildi. Ayrıca işyeri sahipleri ve çalışanları da canları pahasına alevleri söndürmek için mücadele verdi. Güçlükle kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları saatlerce sürdü.
 
OTOPAZARI TRAFİĞİ KİLİTLEDİ
Osman Yüksel Serdengeçti Bulvarı'nda 2010 yılından bu yana yasal olmayan bir şekilde oto pazarı kurulduğunu, bunun kaldırılması için ilgili tüm kurumlara dilekçe verdiğini belirten 6'ncı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Demirtaş, ancak oto pazarının kurulmaya devam ettiğini kaydetti. Yol kenarındaki önlemlerin faydasız kaldığını dile getiren Demirtaş, "Dün sabah sanki içimize doğdu, buradaydık. Kendi küçük otomobilimizle sanayi sitesine yoğunluktan giremedik. Polisi aradım, adresi verdim, 'Yangın çıksa kül olacağız, hastamız olsa ölüp gidecek' dedim. 'Tamam' dediler trafik ekibi gönderdiler ama bunlar geçici çözüm. Eğer bu oto pazarı burada olmasa ve trafik kilitlenmese, yangın büyümeyecekti. Çünkü itfaiye araçları bulvarda takıldığı için dakikalarca sonra yangına müdahale edebildi. Oto pazarının, yer gösterilerek kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.


 
TERK EDİLMİŞ YÜZLERCE ARAÇ
Sanayi sitesinin birçok noktasına sahipleri tarafından terk edilmiş araçları sitenin içindeki yerlerde toplamak zorunda kaldıklarını vurgulayan 6'ncı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Özdaş, "Sitenin kuzey kısmında başlayan yangın, batı bölgesine kadar ulaştı. Buradaki büyük otoparka yaklaşık 100 metre kadar yaklaştı. Eğer ki o kıvılcımlar, büyük otoparka sıçrasaydı büyük bir felaket olurdu. LPG tankı ve yakıt deposu takılı halde birer bomba olan bu araçların da yanması halinde sitenin yarısı yok olurdu. Risk hala var. Sanayi sitesi Çevre Yolu'nun hemen yanında biri sigara izmariti atsa, otlar tutuşsa yine aynısı olacak. Yüzlerce araç var burada, günlük ortama bin 500- 2 bin araç giriyor bu siteye. Acil çözüme ihtiyacımız var" dedi.
 
YALNIZCA BİR DÜKKANDAKİ ZARAR 1 MİLYON TL
Yangında zarar gören işyerlerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. En büyük zararın kendi işyerinde oluştuğunu belirten 38 yaşındaki Mert Hasan Altıntaş, "Servis işletiyorum, düne kadar her şey çok güzeldi. Ancak dün otluk alanda çıkan yangın işyerlerimize sıçramış. İş yapamaz haldeyiz. Sadece bizimle ilgisi olan 8 araç tamamen yanmış durumda, 7 araç kısmen zarar gördü. Dış etkenler nedeniyle bu zararı biz yaşadık. Yaklaşık zararımız 1 milyon TL civarında. Ben bunun altından kalkamayacağım. Yetkililerin vicdanına bırakıyorum. Bu cenazeyi kaldırmamız gerekiyor. İşyerimizde sigorta yoktu, onun tarihi de geçmiş, kurtarabildiğimiz de ortada zaten" diye konuştu. (dha)

 
Emekli astsubayın son mesajı: Yürüyüş başladı…
 
Köylülerden valilik önünde protesto: 'Çete muhtar'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ado 14 Temmuz 2015 Salı 08:09

Izmir in sokaklarında bile hurda araçlar var emniyet toplaması gerek bence zaten o site de galericiler sitesi 6 site içiçe bi şey olacağı belliydi

Yorumu oyla      14      6  
hakan 13 Temmuz 2015 Pazartesi 21:47

Sanki sanayi cok temiz heryer pislik hurda temizlik diye birşey yok

Yorumu oyla      12      6  
13 Temmuz 2015 Pazartesi 20:13

3.dünya ülkesi sanayi sitesi gibi :)

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli astsubayın son mesajı: Yürüyüş başladı…
İzmir’de, dağcılık sporu tutkunu emekli Hava Astsubay 50 yaşındaki Mustafa ...
İzmirli genç mezun olmadan şirket sahibi oldu
Geçtiğimiz Mayıs ayında yürürlüğe giren izinsiz e-posta ve SMS gönderimini ...
Ordulular iftar sofrasında buluştu
Menderes Ordulular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ...
 
İzmir’de korkunç cinayet: Rahatsız ediyorlardı, uyardı, öldürüldü!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde faytonculuk yapan 35 yaşındaki Engin Kırmacı, ...
Elif Çakır'dan Cem Küçük'e sert sözler: Tetikçi!
Star yazarı Cem Küçük'ün, bugünkü yazısında, "Gezi sırasında Kabataş'ta ...
Şok eden görüntü: Cinayet anı kamerada!
Oğlunun silahını alan Rızayettin Serbest, yerde yatan Başoral'ın yanına ...
 
Diyanet Vakfı’ndan Suriye konvoyu
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İzmir il ve ilçe şubeleri tarafından 'Vakit ...
Eski koramiralin hukuk mücadelesi İzmir’de başladı, Ankara’da bitti!
Balyoz Davası nedeniyle bir süre cezaevinde kalan Güney Deniz Saha eski ...
Flaş! Milyonlarca emekliye kötü haber
2000'den önce emekli olanların aylıklarına yapılan intibaktan yararlanması ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva