HABERLER>GÜNCEL
3 Ağustos 2018 Cuma - 08:21

İzmir'deki ortaokulda iğrenç olay! Asker baba okulu bastı

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde öğrencisine telefondan gece yarısı mesajlar atan öğretmen A.R.K. hakkında soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin talimatı sonrasında öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir deki ortaokulda iğrenç olay! Asker baba okulu bastı

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karşıyaka İlçesi Girne Ortaokulu’nda uzun süredir görev yapan öğretmen A.R.K. kız öğrencisine gece yarısı watsapp’tan mesajlar atınca şikayet üzerine işlem yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma evraklarına da yansıyan olay iddialara göre şöyle gelişti:

Girne Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan A. R.K, dersine girdiği kız öğrencisine ilgi duymaya başladı. Bunun üzerine kendi cep telefonundan gece yarısı mesajlar göndermeye başladı. Zamanla sıklaşan mesajlar ve müstehcen olarak ifade edilen sözler üzerine kız öğrenci durumu ailesine bildirdi. Kızının, cep telefonundaki mesajlardan yola çıkan aile ilk olarak öğretmen hakkında bilgi topladı.

İzmir’in başka bir ilçesinde muvazzaf asker olarak görev yapan baba yaptığı araştırma sonucunda Girne Ortaokulu’na gelerek öğretmen R.K’yı aradı. Okulu basan ve öğretmeni vurmak isteyen asker baba sinirlerine hakim olamayınca okula güvenlik görevlileri çağrıldı. Olay, polis tutanaklarına da yansıdı.

Öğretmenin öğrencisine attığı mesajlar gerekçe gösterilerek yapılan şikayet üzerine ise İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Karşıyaka Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bilgilendirildiği soruşturma sonucunda öğretmen R.K’ya, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında “hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunduğu” gerekçesiyle maaştan kesme, İl İdaresi Kanunu gereği de “başka bir ilçeye görevlendirilmesi” cezaları verildi.  Ayrıca, konunun adli boyutu da dikkate alınarak Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde işlem başlatılması talep edildi.

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ
Olayın, milli eğitim camiasında şok etkisi yaratmasının ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi duruma el koydu. Yahşi’nin talimatı sonrasında müfettişlerin raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.  

Yahşi yaptığı açıklamada, “Böyle bir durum kesinlikle kabul edilemez. Konu kurumumuza yansıdığı andan itibaren kimdir, nedir, nasıldır, neden olmuştur diye bakmadan hemen gereğini yaptık. Bir öğretmenin öğrencisine taciz içerikli mesaj gönderdiğinin konuşulması bile doğru değildir. İl genelindeki 850 bin öğrencimiz bize emanettir. Milli eğitim camiasına bakışa, asla leke sürdürmeyiz. Her bir öğrencimizin, çocuğumuzun hukukunu koruruz. Böyle bir konuda kimsenin de gözünün yaşına bakmayız . Konu, idari soruşturma olmaktan çıkmış adli makamlara yansımıştır. Orada da gereken yapılacaktır” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Ah CHP, sayamadın ‘bir avuç’ imzayı
 
Dolardan bir tarihi zirve daha!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A 3 Ağustos 2018 Cuma 13:55

Toplumda namussuzluğa hevesli ne kadar da çok aşağılık yaratık varmış meğer; pıtrak gibi ortalığa yayılıverdiler. Öğretmenler arasında bile çoğaldı bu hasta tipler ve iğrenç tacizler... Kime güvenecek bu çocuklar/bu toplum? Yanıt yok... Tacize uğrayan çocukların ömür boyu düzelemeyebilecek psikolojileri göz önüne alınarak insanlığın/insanın bu ilkel türlerine en ağır hapis cezası verilmeli ve öğretmenlik + devlet memurluğundan ömür boyu men edilmelidirler.

Yorumu oyla      12      5  
RUHİ KAÇMAZ 3 Ağustos 2018 Cuma 12:11

YAZIK! ÇOCUKLARIMIZI KİMLERE EMANET EDİYORUZ. HALA BU ŞAHSIN ÖĞRETMEN OLMASI DEVLET MEMURU OLMASI UTANÇTIR. ALIN GÖREVDEN ATIN MEMURİYETTEN

Yorumu oyla      14      5  
KARŞIYAKALI 3 Ağustos 2018 Cuma 09:54

MÜFETTİŞİN 'BAŞKA BİR İLÇEDE GÖREVLENDİRİLMESİ CEZASI' UYGULANMAMIŞ OLUP TAM AKSİNE YİNE KARŞIYAKA DA TERFİ SAYILABİLECEK BİR OKUL OLAN HASAN PINARÇALI ORTAOKULUNDA GÖREVLENDİRİLMİŞTİR. SORUMLUSU KİMSE UMARIM ORTAYA ÇIKAR .

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yolcu minibüsü kazası: Yaralılar var
İzmir'in Aliağa ilçesinde minibüsle otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.
Urla'da yerleşim alanına yakın bölgede yangın
İzmir'in Urla  ilçesinde otluk ve makilik alanda çıkan yangın, yerleşim alanlarına ...
Bakanlık uyardı: Bu numaraya dikkat!
Ticaret Bakanlığınca, kendilerini bakanlığın "KOBİ-Kredi Birimi" şeklinde ...
 
FETÖ'nün öğretmen yapılanması davasında 51 sanığa hapis cezası
Öğretmen yapılanmasına yönelik 87 sanığın yargılandığı davada, 51 sanığa hapis cezası verildi
Eşi ve bebeği şehit edilen astsubay: Ben bunların idamına karşıyım
Hem eşini hem de bebeğinin acısını yaşayan Serkan Karakaya, bu sabah memleketi ...
Motosikletle yaklaştığı genç kıza tekme attı!
Batman'da yolda yürüyen zihinsel engelli öğretmeni 23 yaşındaki Devrim ...
 
Gar katliamı davasında sanıklar birbirini suçladı!
Ankara Garı'nda, 10 Ekim 2015 tarihinde, terör örgütü DEAŞ saldırısı sonucu ...
İzmir'de LGS isyanı!
İzmir'de liselere geçiş tercih sonuçlarına göre Şehit Erkan Er Ortaokulu’ndaki ...
Karşıyaka'ya destek yok!
TFF 3'üncü Lig'e yıllar sonra düştüğü yeni sezon öncesi, "Çok güçlü döneceğiz" ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva