HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:31

İzmir'deki okullarda turnike ve parmak izi dönemi!

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde yaklaşık 100 okula, güvenlik turnikesi ve parmak izi sistemi kuracak. Böylelikle, veliler çocuklarının okula saat kaçta giriş ve çıkış yaptıklarını görebilecek.

İzmir deki okullarda turnike ve parmak izi dönemi!

Bir şirket, elinde fazla bulunan güvenlik turnikesi ve parmak izi sistemini okullarda kullanılmak üzere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Özellikle son dönemlerde okullara yabancı kişilerin girmesini engellemek için kullanılmaya başlanan bu sistemle, veliler çocuklarının saat kaçta okula giriş ve çıkış yaptıklarını görebiliyor. Yaklaşık 100 okula kurulması planlanan turnikelerin işlemleri bazı okullarda tamamlanırken, tüm kurulumların tamamlanması için şirketin hibe ettiği tüm sistemlerin gelmesi bekleniyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerin güvenliğinin hem kendileri hem de veliler için bir numaralı öncelik olduğunu vurgulayarak, "Bu noktada bize yardım etmek ve bağışta bulunmak isteyenlere kapımız açık" dedi. Müdür Yahşi, bağışta bulunan şirketin titizlikle incelendiğini ve emniyet birimleri dahil tüm kurumlarla resmi yazışmaların yapıldığını vurgulayarak, "Bizler, böyle kamu yararına olacak işlerde dahi titizlikle davranıyoruz. Son dönemde bazı okullarımızın, güncel piyasa değerinin üzerinde güvenlik turnikesi aldığına dahil haberler çıkıyor. Şunu belirtemeliyim ki, okullarımız ihtiyaçlarını internet üzerinden e-talep sistemi aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bildiriyorlar. Bakanlığımız da gerekli gördüğü takdirde okulun hesabına para yatırıyor ve bunun üzerine okul idaresi ihtiyaçları doğrultusunda satın alım işlemleri yapıyorlar. Bizim burada bir dahlimiz yok, ama okulların bu alışverişlerdinde bir usulsüzlük sezildiği takdirde konunun üzerine de dikkatle eğiliriz. Bizler, iftiralara rağmen çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz" dedi. (DHA)

 
Manisa'nın taban simidine coğrafi işaret
 
Çiğli’de Ramazan sofraları kuruluyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baris 16 Mayıs 2018 Çarşamba 22:33

Zaten devlet okullarinin mimarileri cezaevi gibi geliyor bana. Cevresi ya duvarlarla ya demirlerle cevrili soguk renklerin hakim oldugu duz kare diktortgen zevksiz tektipci gelenege turnike sistemi eklenerek eksik olan parcada tamamlanmis oldu. Surekli guvenligi bahane edip cocuklari gencleri hatta hepimizi esaret altina almaya bayilan bu anlayis hic bitmeyecek sanirim.

Yorumu oyla      9      5  
Bakım ve Yedek Parça ihtiyaçları ne olacak peki. 16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:11

Kim bağışlamış ise Allah razı olsun fakat iş bağış ile bitmiyor yarın o cihazlar arıza yaptığında bakım onarımı ve yedek parça ihtiyaçlarını kim karşılayacak. onları hibe eden firma cihaza bakım yaptığında ne kadar servis ücreti talep edecek acaba. Akıllı adamlarmış kim ise. Tıpkı amerikanın zamanında bize 8 silindir araçları hibe edip durmadan akar yakıt ve yedek parça sattığı gibi.

Yorumu oyla      9      5  
Tayfun 16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:17

Sonunda okullari hapishaneye cevirmeyi basariyoruz helall olsun bize!!! Egitimde kalite icerik bilimsellik bizim neyimize ,onemli olan ogrencilerin zabturabt altina alinmasi. Yahu bu turnike ve parmak izi fikri 1.3 milyarlik nufusa sahip ve yuz milyonluk ogrenci sayisi olan Cin''in bile aklina gelmemistir. Turnike parmak izi alinca dunya capinda bilim sanat spor insanlari mi yetistirebilecegiz. Guldurmeyin Allah askina !!

Yorumu oyla      9      5  
Ramiz 16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:08

Bornova da Feridbahriye Ergil İlk okulu depreme dayanıklı değil diye yıkım karrarı alındı. İlkokul çocukları bi yan tarafta Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesinin binasında eğitim görüyor. Güvenlik evlere şenlik isteğen istediği saatte okula girip çıkıyor. Turnike olmasına rağmen hiç biri çalışmıyor. Küçücük ilk okul çocukları Koskoca Lise Öğrencileri ile eğitim almaya çalışıyor. Lise öğrencileri çoğunu rahatsız ediyor. (dalga gecerek, toplarını alıp alay ederek). İlk okul öğrencileri akşam saat 7 de çıkıyor. Çıkıştan 2 saat öncce de açık Lise okuyan öğrenciler okula keliyor. yaşça cok büyükler..Artık bu süreçle ne okul yönetimi başa çıkabiliyor nede veliler. Ortam çok kötü..ilk okul hala yıkılmadı. yerine yeni okul falanda yapılmıyacak sanırım..çocuklar okulsuz kaldı..eğitim hayatları çileye dönüştü..kimsenin umrunda değilmiş gibi davranıyor yetkililer. buna ilçe milli eğitim müdürlüğü ve eski bornova kaymakamıda dahil. Gerçi eski kaymakam bey görevinden istifa edip AKP den millet vekili adayı olmuş...sonuç bin öğrenciden fazla bir okul kapatıldı yerine birşey yok. Öğrenci anne baba ve okulda çalışan tüm personel ve öğretmenler mağdur.....

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcının dikkati ortaya çıkardı... Valizden çıkan gerçek
Caner Adıgüzelli, 2 yıl önce annesi Neşe Adıgüzelli’yi 16 bıçak darbesiyle ...
İsrail büyükelçisinden sonra o da gidiyor
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Ankara büyükelçisinin ardından İstanbul ...
Musevi Cemaati üyelerinden Erdoğan'a ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haham Elahanan Beck ve beraberindeki ...
 
Oyuncu Barış Atay gözaltına alındı
Oyuncu Barış Atay, sabah erken saatlerde evine gelen polisler tarafından ...
Buca’da büyük Ramazan coşkusu
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı mübarek Ramazan ayında tüm hemşerileriyle ...
Mehmet KARABEL yazdı... Selamettin otur, sıfır!
Mehmet KARABEL yazdı... Selamettin otur, sıfır!
 
Erdoğan'dan Netanyahu'ya Twitter'da çok sert yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan twitter'dan şu mesajı paylaştı: Ellerinde ...
İzmir'i ayağa kaldıran cinayette sanıktan şok sözler: Öldürmüş olabilirim!
İzmir Bornova'da, üniversite öğrencisi kız arkadaşı Zülal Tütüncü'yü (21) ...
İzmir'den İsrail katliamına protesto!
İzmir'de, AK Parti il teşkilatı tarafından düzenlenen eylemde, ABD'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva